13 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

13 Ocak 2020 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 13 Ocak 2020 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Avustralya'da yangınların bir kısmı kontrol altına alındı
Avustralya'da Yeni Güney Galler eyaletinde hava sıcaklığının düşmesiyle aylardır devam eden yangınların bir kısmının kontrol altına alınmaya başlandığı açıklandı. Eyaletin Bodalla kasabası yakınlarındaki yangınla mücadele ekibinin başındaki Dale McLean, yaptığı açıklamada sıcaklığı düşmesi ve rüzgar hızının yavaşlamasıyla yangınlarla daha etkili mücadele ettiklerini belirtti.
Avustralya'da yangınların bir kısmı kontrol altına alındı Avustralya'da Yeni Güney Galler eyaletinde hava sıcaklığının düşmesiyle aylardır devam eden yangınların bir kısmının kontrol altına alınmaya başlandığı açıklandı. Eyaletin Bodalla kasabası yakınlarındaki yangınla mücadele ekibinin başındaki Dale McLean, yaptığı açıklamada sıcaklığı düşmesi ve rüzgar hızının yavaşlamasıyla yangınlarla daha etkili mücadele ettiklerini belirtti.
Milli futbolcu Merih Demiral sakatlandı

                                    İtalyan devi Juventus'ta forma giye milli yıldızımız Merih Demiral, Roma ile oynanan lig maçında talihsiz bir sakatlık geçirerek acı içinde yerde kaldı. Merih'in durumu bugün yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak.
Milli futbolcu Merih Demiral sakatlandı İtalyan devi Juventus'ta forma giye milli yıldızımız Merih Demiral, Roma ile oynanan lig maçında talihsiz bir sakatlık geçirerek acı içinde yerde kaldı. Merih'in durumu bugün yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak.
Bakan Turhan Kanal İstanbul'un detaylarını açıkladı

                                    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alacağımız para, asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında" dedi.
Bakan Turhan Kanal İstanbul'un detaylarını açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Hesaplarımıza göre Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alacağımız para, asgari yıllık net 1 milyar dolar civarında" dedi.
İnsanların vücut ısısının son iki yüzyılda düştüğü belirlendi

                                    Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesinden araştırmacılar, ABD'de yaptıkları çalışma kapsamında insan vücudunun ortalama sıcaklığının son iki yüzyılda düştüğünü belirledi. Araştırmacılar, ilk olarak 1862 ila 1930 yıllarındaki Amerikan İç Savaşı gazilerinin, ikinci olarak 1971 ila 1975 yıllarındaki ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi'ne katılanların, son olarak da 2007 ila 2017 yıllarında Stanford Sağlık Hizmetlerine gelen erişkin hastaların vücut sıcaklığı kayıtlarını inceledi. Araştırmanın sonuçları eLife dergisinde yayımlandı.
İnsanların vücut ısısının son iki yüzyılda düştüğü belirlendi Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesinden araştırmacılar, ABD'de yaptıkları çalışma kapsamında insan vücudunun ortalama sıcaklığının son iki yüzyılda düştüğünü belirledi. Araştırmacılar, ilk olarak 1862 ila 1930 yıllarındaki Amerikan İç Savaşı gazilerinin, ikinci olarak 1971 ila 1975 yıllarındaki ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi'ne katılanların, son olarak da 2007 ila 2017 yıllarında Stanford Sağlık Hizmetlerine gelen erişkin hastaların vücut sıcaklığı kayıtlarını inceledi. Araştırmanın sonuçları eLife dergisinde yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya gidiyor

                                    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berlin Konferansı'na katılmak üzere 19 Ocak'ta Almanya'ya gidecek. Konferansın ana gündem maddesi Libya'nın geleceği olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'ya gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Berlin Konferansı'na katılmak üzere 19 Ocak'ta Almanya'ya gidecek. Konferansın ana gündem maddesi Libya'nın geleceği olacak.
Efes Antik Kenti'ne 2 milyona yakın ziyaretçi geldi

                                    Efes Antik Kenti'ni 2019'da önceki yıla göre yüzde 22,5 artışla 1 milyon 810 bin kişi ziyaret etti. Efes'in en düşük ziyaretçi aldığı ay, 53 bin 505 ile ocak oldu, ağustos ayında ise 231 bin 189 ziyaretçi sayısıyla en yoğun dönem geçirildi.
Efes Antik Kenti'ne 2 milyona yakın ziyaretçi geldi Efes Antik Kenti'ni 2019'da önceki yıla göre yüzde 22,5 artışla 1 milyon 810 bin kişi ziyaret etti. Efes'in en düşük ziyaretçi aldığı ay, 53 bin 505 ile ocak oldu, ağustos ayında ise 231 bin 189 ziyaretçi sayısıyla en yoğun dönem geçirildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >