13 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

13 Şubat 2020 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 13 Şubat 2020 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Libya'da derhal ön koşulsuz ateşkes talep eden karar kabul edildi. Oylamaya 14 ülke destek verirken Rusya çekimser kaldı. BM üyesi tüm ülkelere taraflara silah tedariğine son verme, uluslararası silah ambargosuna uyulma, ülkedeki tüm paralı askerlerin geri çekilmesi ve krize hiçbir üye ülkenin müdahale etmemesi çağrısı da yapıldı.

Sanayi üretimi rakamları açıklandı: Aralık'ta 21 ayın rekoruna ulaştı📈📊

Sanayi üretimi aralık ayında yüzde 1,9, yıllık bazda ise yüzde 8,6 arttı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Sanayi üretimi Aralık'ta 21 ayın rekoruna ulaştı, bunu kalıcı hale getirmeye, üretim öncülüğünde büyümeye odaklandık" dedi.

💣 Amazon'da bomba paniği: Madrid'deki merkezi boşaltıldı

ABD'li e-ticaret devi Amazon'un Madrid'deki genel merkezi, telefonla gelen bomba tehdidi sonrasında tahliye edildi. Bomba ihbarının daha sonra asılsız olduğu ortaya çıktı.

Kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen davada, tutuklu sanık Tuncer Ustael ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapis, diğer tutuklu 5 aile üyesi ise 8 yıl 4 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Otomotiv dünyasının son dönemde adından en çok söz ettiren markası Tesla, Kuzey Amerika'da Model X modelinden 15 bin aracını hidrolik direksiyon sorunu nedeniyle geri çağırıyor. Geçen yılda aynı sebepten 123 aracını geri çağırmıştı.

Türkiye’nin birçok ilinde veresiye defterlerini silip, vatandaşlara para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Diyarbakır’da ortaya çıktı. Kentteki bazı bakkalları gezen hayırsever, toplam 12 bin 500 liralık borcu sildirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >