15 Temmuz gazisi 9 tankı nasıl durdurduğunu anlattı

Ahmet Şükrü Kıntaş
Ahmet Şükrü Kıntaş

15 Temmuz Gazisi Ahmet Şükrü Kıntaş, hain darbe girişiminin yaşandığı o gece Atatürk Havalimanında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye giden 9 tankı nasıl durdurduğu anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında düzenlenen programın moderatörlüğünü yapan dizi ve sinema oyuncusu İsmail Hakkı Ürün, darbe teşebbüsünde gazi olan ve şehit yakını olan Samsunlu Mehmet Şükrü Kıntaş, Adviye Gül İsmailoğlu, Nevra Akdemir, Emin Oğuz Ayanoğlu ve Mehmet Tahir İlker’i yaşadıklarını anlatmak üzere sahneye çağırdı.

Konuşmaya yapmak için kürsüye çıkan 15 Temmuz Gazisi Ahmet Şükrü Kıntaş, darbe girşiminin olduğu o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmeye giden 9 tankı nasıl durdurduğunu anlattı.

“'Tankların egzozlarını kapatırsanız bu tanklar istop eder’ diye bir ses geldi”

                                    “Tankları durdurmak için önce yola tırları çektik. Tırları yola çekince tanklar durmak zorunda kaldı. Durunca, biz taş attık, üstüne çıktık, açmaya çalıştık, etrafında dolaştık ama 50-60 tonluk tank, nasıl durduracağımızı bilemiyoruz. O anda kalabalıktan ‘Tankların egzozlarını kapatırsanız bu tanklar istop eder’ diye bir ses geldi. Biz bunu duyunca ben ve Danyal kardeşim tam tankın arkasındaydık. Hemen elbiselerimizi çıkardık, tankların egzozlarını tıkamaya başladık. Tankların egzoz borularını tıkarken bizim elbiselerimiz yetersiz kaldı. Halkımız bu durumu görünce bizi gören herkes elbiselerini bizim üstümüze attı. Biz de o elbiselerin hepsini toparlayarak tankların egzoz borularını tıkadık. Bu o kadar kolay bir olay değil. Tıkarken ellerimiz yandı ama Rabbim bize güç, kuvvet verdi. Aradan 2 dakika geçti tank istop etti. Tank istop edince tankın egzoz dumanı içeriye sızmış. Böyle olunca tankın kapağını açmak zorunda kaldılar. Yoksa boğulacaklardı. Ben kapağın açıldığını görünce direkt tankın içine atladım. Ben bunları bir göreyim Yunan askerleri mi acaba dedim. Tankın içinde üstlerinde sadece yeşil atlet olan 5 asker gördüm. Ben bunlara bağırmaya başladım. Şerefsizler, siz hangi millerin üstüne bu tankları sürüyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz, dedim. Bana silahlarını çevirdiler. Sonra birisine vurdum yere düşünce de silahımı aldım. Diğer 4 tanesi o kadar korkaktı ki silahlarını bana verip teslim oldular.
“'Tankların egzozlarını kapatırsanız bu tanklar istop eder’ diye bir ses geldi” “Tankları durdurmak için önce yola tırları çektik. Tırları yola çekince tanklar durmak zorunda kaldı. Durunca, biz taş attık, üstüne çıktık, açmaya çalıştık, etrafında dolaştık ama 50-60 tonluk tank, nasıl durduracağımızı bilemiyoruz. O anda kalabalıktan ‘Tankların egzozlarını kapatırsanız bu tanklar istop eder’ diye bir ses geldi. Biz bunu duyunca ben ve Danyal kardeşim tam tankın arkasındaydık. Hemen elbiselerimizi çıkardık, tankların egzozlarını tıkamaya başladık. Tankların egzoz borularını tıkarken bizim elbiselerimiz yetersiz kaldı. Halkımız bu durumu görünce bizi gören herkes elbiselerini bizim üstümüze attı. Biz de o elbiselerin hepsini toparlayarak tankların egzoz borularını tıkadık. Bu o kadar kolay bir olay değil. Tıkarken ellerimiz yandı ama Rabbim bize güç, kuvvet verdi. Aradan 2 dakika geçti tank istop etti. Tank istop edince tankın egzoz dumanı içeriye sızmış. Böyle olunca tankın kapağını açmak zorunda kaldılar. Yoksa boğulacaklardı. Ben kapağın açıldığını görünce direkt tankın içine atladım. Ben bunları bir göreyim Yunan askerleri mi acaba dedim. Tankın içinde üstlerinde sadece yeşil atlet olan 5 asker gördüm. Ben bunlara bağırmaya başladım. Şerefsizler, siz hangi millerin üstüne bu tankları sürüyorsunuz, ne yapmaya çalışıyorsunuz, dedim. Bana silahlarını çevirdiler. Sonra birisine vurdum yere düşünce de silahımı aldım. Diğer 4 tanesi o kadar korkaktı ki silahlarını bana verip teslim oldular.
“9 tankı cumhurbaşkanını öldürmeye gitmesin diye durdurdum”

                                    
                                    5 askeri esir aldım. Hepsine diz çöktürdüm. Onları tarayacağımı zannettiler. Biz onlar kadar zalim değiliz. Adaletin karşısına çıkartmak için polis yelekli bir arkadaş gördüm, ağabey ben bu şerefsizleri esir aldım, aşağıya in bunları esir al dedim. Sonra da tankların nasıl durduğunu öğrendik, diğer tankları durduracağız, işimiz var dedim. Sonra da kardeşim ve arkadaşlarımla birlikte arkada bekleyen tanklara da aynı formülü uygulayarak diğer tankları da o şekilde durdurduk. Toplam 9 tankı bu şekilde durdurduk. Bu tanklar havalimanına gidiyordu. Biz bu tankları engelledik ki cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye durdurduk”
“9 tankı cumhurbaşkanını öldürmeye gitmesin diye durdurdum” 5 askeri esir aldım. Hepsine diz çöktürdüm. Onları tarayacağımı zannettiler. Biz onlar kadar zalim değiliz. Adaletin karşısına çıkartmak için polis yelekli bir arkadaş gördüm, ağabey ben bu şerefsizleri esir aldım, aşağıya in bunları esir al dedim. Sonra da tankların nasıl durduğunu öğrendik, diğer tankları durduracağız, işimiz var dedim. Sonra da kardeşim ve arkadaşlarımla birlikte arkada bekleyen tanklara da aynı formülü uygulayarak diğer tankları da o şekilde durdurduk. Toplam 9 tankı bu şekilde durdurduk. Bu tanklar havalimanına gidiyordu. Biz bu tankları engelledik ki cumhurbaşkanımıza bir şey olmasın diye durdurduk”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >