16 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'16 Mayıs 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ronaldo'dan Filistin'e Ramazan bağışı

Cristiano Ronaldo, Ramazan'da kurulacak iftar sofraları için Filistin'e 1.5 milyon dolar bağışladı.

GZT’nin ‘Oreo helal mi?’ haberine ilk ağızdan yanıt

Daha önce sosyal medya üzerinden 'Oreo'nun haram' olup olmadığını soran bir tüketiciye 'Oreo yemek helal değildir' açıklaması gelmişti. 2014 yılında Türkiye'de gıda sektörüne giriş yapan Oreo bisküvilerinin üretici firması Mondelez, son günlerde yaşanan 'helal, haram' tartışmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tesla, Model S ve Model X'teki yangınlar sonrasında batarya güncellemesi yayınladı

Son birkaç haftadır farklı bölgelerde Model S ve Model X yangınları çıkıyor. Patlama ve yangınların asıl sebebi ise tahmin edilebileceği gibi bataryalar. Kapsamlı açıklama yapan Tesla, müşterilerin güvenliğinin çok önemli olduğunu belirterek bataryalar için yeni bir güncelleme yayınladı.

Almanya'da Türkiye merkezli ilk üniversite: Berlin International

Bahçeşehir Üniversitesinin (BAU) Almanya'daki kolu olan Berlin International Üniversitesi, kurumsal akreditasyon alarak bu ülkedeki ilk Türkiye merkezli üniversite oldu.

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar S-400'ler konusunda hemfikir

ABD'de Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’ndan yeni bir S-400 adımı geldi. Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili Kongre üyelerinin destek verdiği karar tasarısında Türkiye’ye S-400’leri almaktan vazgeçmesi çağrısı yapıldı.

Teyit.org, Facebook'un avukatlığına soyundu

İnternet ortamında yer alan şüpheli bilgilerin taranması ve birden fazla kaynak tarafından doğrulanmasını önceleyen ‘teyit.org’, Yeni Birlik Gazetesi’nden Halil İbrahim İzgi’nin ‘Facebook’un çifte standartını eleştiren’ köşe yazısı sonrası ‘tehdit’ sayılabilecek sertlikte bir mektup yayımladı. Mektup, teyit.org’un Facebook savunuculuğunu içeriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >