16 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

16 Şubat 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 16 Şubat 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Çin'de koronavirüse karşı önlemler: Paralar 14 günlük karantinaya alındı 💴

Çin'de yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kağıt paralar dezenfekte edilerek 7 ila 14 gün kasalarda karantina altında tutulacak. Koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

İtalya, ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarındaki ilerlemeyi görüşmek için gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacak. Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Münih'teki Libya toplantısına ilişkin, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti.'' dedi.

Güvenlik önlemleri altında 100'ün üzerindeki komando, mühimmat, askeri araç, sinyal kesici ve zırhlı askeri ambulansların da yer aldığı konvoy, sınır birliklerine gönderildi.

Canan Karatay: Koronavirüsüne karşı aşı yapamazsınız 💉

Prof. Dr. Canan Karatay, “Koronavirüsüne karşı aşı yapamazsınız. Sağlıklı bir hücrede, kapılar kale kapısı gibi sağlamdır, açılmaz ve hastalanmayız. Ben onu söylüyorum onun için doğal besleneceğiz. Virüs ve griplerin her sene yenisi çıkar bunun aşısı olmaz. Bunun tek aşısı tek yolu kendi hücrelerimizi güçlü ve sağlıklı kılmaktır" açıklamasında bulundu.

🚢 🛳️ Japonya'daki karantina gemisinde 70 yeni vaka daha


Japonya'da, Hong Konglu bir yolcuda Kovid-19'a rastlanmasının ardından 4 Şubat'ta yolcu gemisi karantinaya alınmıştı. 70 kişide daha virüs tespit edilmesinin ardından Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 355'e çıktı. Karantinanın 19 Şubat'a kadar sürmesi bekleniyor.

Bursa'da, temizlik işçisi Ahmet Gökçe, çöp toplarken poşet içinde bulduğu 110 bin lira ve 1500 doları sahibine teslim etti. Gökçe'nin bulduğu paranın, emekli işçi Nurettin Kılıççı'nın 25 yıllık birikimi olduğu ortaya çıktı. Kılıççı, "Paramızın temizlik işçisi tarafından bulunduğunu öğrenince dünyalar bizim oldu." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >