16 yaşındaki Muhammed Ali kurduğu siteye gelen 23 milyon TL'lik yatırım teklifini kabul etmedi

Londra'da yaşayan Muhammed Ali 12 yaşındayken kurduğu oyun sitesine gelen 23 milyon TL'lik yatırım teklifini kabul etmedi.

Muhammed Ali 12 yaşındayken, yatak odasında her zaman yaptığı gibi bilgisayarında takılıyordu. Bu sırada bir internet sitesi kuran Muhammed Ali yarattığı video oyunu ve finans sitesinden şu ana kadar 40 bin pound'dan (200 bin TL'ye yakın) fazlasını kazandı. Ali'nin başarısı Amerikalı bir yatırımcının dikkatini çekti ve yatırımcı Ali'ye 5 milyon pound teklif etti.

Bir grup Amerikalı yatırımcının kendisiyle görüşmek için Londra'ya geldiğini söyleyen Ali, önerdikleri yüksek teklif karşısında çok şaşırdığını ancak kabul etmeyeceğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Yatırımcılarla Londra'da tanıştık. Küresel bir datayla çalışan bir şirketti ancak benim yarattığım teknolojisi ilişkisinin farkına varamadılar." Aldığı kararın riskli olduğunu kabul eden Ali, "Bunun benim için büyük bir risk olduğunun farkındayım ama bazı şeyleri kendim başarmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >