1681 kişi Türkiye sevgisini ismiyle yaşatıyor

Arşiv
Arşiv

Türkiye'de 1681 kişi, 'Türkiye' ismini taşıyor. En çok bulunduğu iller arasında 505 kişiyle Mardin birinci, 169 fertle İstanbul ikinci, 135 kişiyle Hatay üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 1681 kişi "Türkiye" ismini kullanıyor. Genellikle kız çocuklarına verilen bu ismi taşıyanların en çok bulunduğu iller arasında 505 kişiyle Mardin birinci, 169 kişiyle İstanbul ikinci, 135 kişiyle Hatay üçüncü sırada yer alıyor.

Bu ismi taşıyanların yoğunluk gösterdiği diğer illerden bazıları şöyle:

"124 ile İzmir, 118 ile Şanlıurfa, 113 ile Batman, 93 ile Adana, 65 ile Diyarbakır, 42 ile Mersin, 36 ile Erzurum, 34 ile Antalya, 21 ile Bursa, 21 ile Ankara, 18 Elazığ, 16 ile Şırnak ve 15 ile Manisa."

"Babam askerdeyken adımı Türkiye koymuş"

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşayan 11 çocuk annesi 66 yaşındaki Türkiye Polat, adının "Türkiye" olmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Doğduğu zaman babası Mehmet Polat'ın vatani görevini yerine getirdiğini anlatan Polat, babasının isteği üzerine kendisine "Türkiye" isminin konulduğunu anlattı.

Polat, "Babam vatanını çok sevdiği için askerdeyken adımı Türkiye koymuş. 12 kardeştik. Babam en çok isminden dolayı beni severdi. Babamı maalesef erken yaşta kaybettik" dedi.

"Herkes hikayesini merak ediyor"

Türkiye Polat'ın eşi Abdullah Polat da eşinin 10 yıldır geçirdiği felç nedeniyle yatağa bağımlı olduğunu belirterek eşine kendisinin baktığını anlattı.

"Eşimin adının Türkiye olduğunu öğrenen herkes hikayesini merak ediyor. Bir oğlum askerlik görevini yerine getiriyor. Orada komutanları da anne adının Türkiye olduğunu öğrenince büyük ilgi göstermişler" diyen Polat, eşinin ismiyle gurur duyduklarını söyledi.

"Adımın Türkiye olması beni mutlu ediyor"

Mardin’in Ortaköy Mahallesinde yaşayan Hacı Mehmet Bağış, 5'i kız 9 çocuğunun olduğunu söyledi. Kızlardan birine çok sevdiği ülkesinin ve annesinin adını verdiğini söyleyen Bağış, şöyle konuştu:

"Annemin adı Türkiye. Kızımın adını hem annemi hem de vatanımı çok sevdiğim için Türkiye koydum. Kızım hem annemin hem de ülkemin adını taşıdığı için mutluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Özellikle 2002'den bu yana çok güzel çalışmalar yapılmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibisini görmedik, göreceğimizi de sanmıyorum. Vatanını, milletini çok seviyor. Biz de öyle."

Babaannesinin ve ülkesinin adını taşıyan 21 yaşındaki Türkiye Bağış ise bundan gurur duyduğunu kaydederek "Adımın Türkiye olması beni mutlu ediyor. İnşallah sonuna kadar adımı gururla taşıyacağım. Babamı çok seviyorum, adımı Türkiye koyduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >