17 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Arşiv
Arşiv

Eğitim uçağı düştü: 3 askerimiz şehit oldu... 17 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Apple, evden çalışabilecek eleman arıyor, Ümit Kocasakal'ın, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Isparta'da eğitim uçağı düştü: 3 asker şehit oldu

                                    
                                    
                                    
                                    Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yalvaç'ta eğitim uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığından, Eskişehir'den eğitim için kalkan iki pilot ve bir teknisyenin bulunduğu CN-235 CASA tipi askeri uçakla radar irtibatının kesildiği, uçağın enkazına saat 14.30 civarında Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde ulaşıldığı ve uçaktaki üç personelin şehit olduğu açıklandı.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03'te kalktı.
Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Isparta Valisi Günaydın: "Uçak 14.30 sıralardında düştü 3 şehit var. Sapa bir yer karadan ulaşım zor" dedi.
Kaza nedeni henüz bilinmiyor.
Isparta'da eğitim uçağı düştü: 3 asker şehit oldu Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Yalvaç'ta eğitim uçağı düştü. Genelkurmay Başkanlığından, Eskişehir'den eğitim için kalkan iki pilot ve bir teknisyenin bulunduğu CN-235 CASA tipi askeri uçakla radar irtibatının kesildiği, uçağın enkazına saat 14.30 civarında Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde ulaşıldığı ve uçaktaki üç personelin şehit olduğu açıklandı.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı, Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03'te kalktı. Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Isparta Valisi Günaydın: "Uçak 14.30 sıralardında düştü 3 şehit var. Sapa bir yer karadan ulaşım zor" dedi. Kaza nedeni henüz bilinmiyor.
Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı

                                    
                                    
                                    
                                    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son tahminlerde akşam saatlerinden itibaren fırtına uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.Meteorolojinin yaptığı son tahminlere göre rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(60-80 KM/SAAT), Gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına(70-90 KM/SAAT) şeklinde esmesi bekleniyor.
Meteoroloji'den şiddetli fırtına uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son tahminlerde akşam saatlerinden itibaren fırtına uyarısında bulunarak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.Meteorolojinin yaptığı son tahminlere göre rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(60-80 KM/SAAT), Gece saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına(70-90 KM/SAAT) şeklinde esmesi bekleniyor.
Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

                                    
                                    
                                    
                                    Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapacağı 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal; çıkış noktasının, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP olduğunu belirtti.
Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 3-4 Şubat'ta yapacağı 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal; çıkış noktasının, kurucu değerlerine, fabrika ayarlarına geri dönen bir CHP olduğunu belirtti.
Beşiktaş'tan 9 gol yiyen kaleci Süper Lig'e transfer oldu

                                    
                                    
                                    
                                    Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın Manisaspor'u 9-0 mağlup ettiği karşılaşmada gözyaşlarını tutamayan kaleci Emrullah Şalk, Süper Lig'e transfer oldu. 30 yaşındaki kaleci yeni takımının eşofmanlarıyla ilk pozunu verdi.
Beşiktaş'tan 9 gol yiyen kaleci Süper Lig'e transfer oldu Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın Manisaspor'u 9-0 mağlup ettiği karşılaşmada gözyaşlarını tutamayan kaleci Emrullah Şalk, Süper Lig'e transfer oldu. 30 yaşındaki kaleci yeni takımının eşofmanlarıyla ilk pozunu verdi.
A101, iPhone ürünlerini satışa çıkaracağı tarihi açıkladı

                                    
                                    
                                    
                                    A101 mağazaları, bu ay içinde gerçekleştireceği indirimle iPhone ürünlerini uygun fiyattan satışa çıkarıyor. Bu kapsama yine A101 mağazaları önünde uzun kuyrukların oluşması bekleniyor.Son olarak, 18 Ocak 2018'den itibaren geçerli olarak indirim kapsamında Apple'ın meşhur Lightning kabloları uygun fiyattan raflara çıkıyor. Broşürde de görüldüğü gibi iki farklı Lightning kablosu satışa sunuluyor. Bunlar 1 metre ve 2 metre şeklinde. Fiyatlar ise şöyle:
1 metre: 39.95 TL2 metre: 49.95 TL
A101, iPhone ürünlerini satışa çıkaracağı tarihi açıkladı A101 mağazaları, bu ay içinde gerçekleştireceği indirimle iPhone ürünlerini uygun fiyattan satışa çıkarıyor. Bu kapsama yine A101 mağazaları önünde uzun kuyrukların oluşması bekleniyor.Son olarak, 18 Ocak 2018'den itibaren geçerli olarak indirim kapsamında Apple'ın meşhur Lightning kabloları uygun fiyattan raflara çıkıyor. Broşürde de görüldüğü gibi iki farklı Lightning kablosu satışa sunuluyor. Bunlar 1 metre ve 2 metre şeklinde. Fiyatlar ise şöyle: 1 metre: 39.95 TL2 metre: 49.95 TL
Fenerbahçe'yi yıkan haber: Yiğithan'ın transferi iptal olabilir

                                    
                                    
                                    
                                    İstanbulspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Yiğithan Güveli’nin sol üst adalesinde kopma ve yırtık tespit edildi. Yaşanan sakatlık sonrasında Fenerbahçe’nin Sparta Rotterdam ile görüşmelere başladığı da ifade edildi. Hollanda’nın Sparta Rotterdam takımıyla anlaşmasına karşın çalışma izni yetişmediği için Hollanda’ya gidemeyen ve Fenerbahçe’nin İstanbulspor ile oynadığı karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkan Yiğithan Güveli, 17. dakikada rakibine müdahale etmek isterken bir anda yerde kalmış ve oyuna devam edememişti.
Fenerbahçe'yi yıkan haber: Yiğithan'ın transferi iptal olabilir İstanbulspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Yiğithan Güveli’nin sol üst adalesinde kopma ve yırtık tespit edildi. Yaşanan sakatlık sonrasında Fenerbahçe’nin Sparta Rotterdam ile görüşmelere başladığı da ifade edildi. Hollanda’nın Sparta Rotterdam takımıyla anlaşmasına karşın çalışma izni yetişmediği için Hollanda’ya gidemeyen ve Fenerbahçe’nin İstanbulspor ile oynadığı karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkan Yiğithan Güveli, 17. dakikada rakibine müdahale etmek isterken bir anda yerde kalmış ve oyuna devam edememişti.
Kim Jong-Un'un sabote ettiği parlak bir kariyerin hikayesi: Han Kwang-Song

                                    
                                    
                                    
                                    İtalya ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik, futbol özelinde politik bir krize dönüşmek üzere. İtalya'da Serie A ve Serie B'ye damga vurduğu performansıyla Avrupa devlerinin transfer listesine giren Han Kwang-Son'un gelecek vaadeden parlak kariyeri, Kuzey Kore'nin yurt dışında çalışan vatandaşların maaş ve imaj hakları üzerindeki katı yasaları sebebiylebaşlamadan bitmek üzere.
Kim Jong-Un'un sabote ettiği parlak bir kariyerin hikayesi: Han Kwang-Song İtalya ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik, futbol özelinde politik bir krize dönüşmek üzere. İtalya'da Serie A ve Serie B'ye damga vurduğu performansıyla Avrupa devlerinin transfer listesine giren Han Kwang-Son'un gelecek vaadeden parlak kariyeri, Kuzey Kore'nin yurt dışında çalışan vatandaşların maaş ve imaj hakları üzerindeki katı yasaları sebebiylebaşlamadan bitmek üzere.
Apple, evden çalışabilecek eleman arıyor

                                    
                                    
                                    
                                    Dünya'nın en değerli şirketi Apple, evden çalışmaya imkan veren iş ilanı ile ülke basınında geniş yer buldu. Şirket yaptığı açıklamada kullanıcılardan gelen ürünlere dair soruları cevaplayabilecek kişilerin işe alımda tercih edileceğini belirtti. ABD basında yer alan iddialara göre, Apple işe girmek isteyen adaylarına şu soruları soruyor.
Apple, evden çalışabilecek eleman arıyor Dünya'nın en değerli şirketi Apple, evden çalışmaya imkan veren iş ilanı ile ülke basınında geniş yer buldu. Şirket yaptığı açıklamada kullanıcılardan gelen ürünlere dair soruları cevaplayabilecek kişilerin işe alımda tercih edileceğini belirtti. ABD basında yer alan iddialara göre, Apple işe girmek isteyen adaylarına şu soruları soruyor.
WhatsApp’a uzun süredir beklenen YouTube özelliği geldi

                                    
                                    
                                    
                                    Uzun süredir YouTube videolarını sohbetlere entegre etmek için uğraşan WhatsApp, bu özelliği şimdilik iOS'a getirmeyi başardı. Yeni özellik WhatsApp’ta paylaşılan YouTube videolarını uygulama içinde izleme fırsatı veriyor. Whatsapp sürümünün bu özelliğin etkinleştirilmesini alabilmek için AppStore’daki 2.18.11 güncelleştirmesine geçilmesi gerekiyor.
WhatsApp’a uzun süredir beklenen YouTube özelliği geldi Uzun süredir YouTube videolarını sohbetlere entegre etmek için uğraşan WhatsApp, bu özelliği şimdilik iOS'a getirmeyi başardı. Yeni özellik WhatsApp’ta paylaşılan YouTube videolarını uygulama içinde izleme fırsatı veriyor. Whatsapp sürümünün bu özelliğin etkinleştirilmesini alabilmek için AppStore’daki 2.18.11 güncelleştirmesine geçilmesi gerekiyor.
İngiltere'de 'yalnızlıktan sorumlu' bir bakanlık kuruluyor

                                    
                                    
                                    
                                    İngiltere'de 2016 yılında Jo Cox tarafından ortaya atılan yalnızlık bakanlığı, başbakanlık ofisinden yapılan açıklama ile kuruldu. Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un yalnızlık bakanı olarak atanacağı belirtildi. Yalnızlığın İngiltere'de 9 milyon kişiyi etkilediği düşünülüyor.BBC'nin haberine göre, Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un yalnızlık bakanı olarak atanacağı belirtildi.
Bu projenin temellerini 2016 yılında aşırı sağcı bir kişi tarafından öldürülen İşçi Parti milletvekili Jo Cox atmıştı.
İngiltere'de 'yalnızlıktan sorumlu' bir bakanlık kuruluyor İngiltere'de 2016 yılında Jo Cox tarafından ortaya atılan yalnızlık bakanlığı, başbakanlık ofisinden yapılan açıklama ile kuruldu. Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un yalnızlık bakanı olarak atanacağı belirtildi. Yalnızlığın İngiltere'de 9 milyon kişiyi etkilediği düşünülüyor.BBC'nin haberine göre, Muhafazakar Parti'den milletvekili Tracey Crouch'un yalnızlık bakanı olarak atanacağı belirtildi. Bu projenin temellerini 2016 yılında aşırı sağcı bir kişi tarafından öldürülen İşçi Parti milletvekili Jo Cox atmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >