17 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

17 Şubat 2020 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 17 Şubat 2020 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Mutlu olduğunu söyleyen 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı 2019 yılında yüzde 52,4 olurken, aynı dönemde kendi geleceklerinden umutlu olanların oranı da yüzde 70 olarak belirlendi. Araştırmaya şöyle bir göz atıldığında kadınlar daha mutlu, en mutlu olanlar 65 ve üzeri yaş grubunda, bir okul bitirmeyenler daha mutlu, en yüksek memnuniyet oranı asayiş hizmetlerinde olduğu sonuçlarına ulaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde 6 gün boyunca sürecek gıda denetimlerini başlattı. Bakan Pakdemirli, bir WhatsApp hattı açılarak gıda ile ilgili şikayetlerin alınacağını dile getirdi.

Facebook, San Francisco'da düzenlenen yıllık pazarlama konferansını Coronavirüs endişeleri yüzünden iptal ediyor.

Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem

AFAD verilerine göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.42'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

💊💉 Çin'de koronavirüsü 15 dakikada tespit eden kit geliştirildi

Çin'de bir üniversite, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) 15 dakikada saptayan hızlı test kiti geliştirdi. Koronavirüs sebebiyle Çin'de 1771 kişinin hayatını kaybettiği, kesinleşen vaka sayısının 70 bini aştığı açıklamıştı.

Patara'daki kazılarda deniz feneri gün yüzüne çıktı

Antalya'daki Patara Antik Kenti'nde Roma İmparatoru Neron tarafından yaklaşık 2 bin yıl önce yaptırılan deniz fenerinin orijinal taşları, kazılarla gün yüzüne çıkartıldı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Kendi orijinal malzemesiyle ayağa kaldırılabilecek olan tek fener. Bu fener, ülkemiz üzerine önemli bir ışık düşürecektir." açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >