17 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

17 Temmuz 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Uzmanlar uyardı! İstanbul'da 7'nin üzerinde 3 deprem bekleniyor 
Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve Ankara Üniversitesinden bilim insanları İstanbul ve çevresinde tarih boyunca yaşanmış önemli depremleri inceledi. Uzmanların hazırladığı senaryoya göre, İstanbul'un hemen güneyinde yer alan Kuzey Anadolu Fayı'nda doğudan batıya doğru sırasıyla 7,5, 7,4 ve 7,2 büyüklüğünde depremler bekleniyor. Doç. Dr. Fatih Bulut "7. zaman aralığını tamamlamak için istatistiki olarak en az 2 en fazla 4 deprem daha yaşayacağımız görülüyor"dedi.
Uzmanlar uyardı! İstanbul'da 7'nin üzerinde 3 deprem bekleniyor Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve Ankara Üniversitesinden bilim insanları İstanbul ve çevresinde tarih boyunca yaşanmış önemli depremleri inceledi. Uzmanların hazırladığı senaryoya göre, İstanbul'un hemen güneyinde yer alan Kuzey Anadolu Fayı'nda doğudan batıya doğru sırasıyla 7,5, 7,4 ve 7,2 büyüklüğünde depremler bekleniyor. Doç. Dr. Fatih Bulut "7. zaman aralığını tamamlamak için istatistiki olarak en az 2 en fazla 4 deprem daha yaşayacağımız görülüyor"dedi.
Chernobyl dizisi felaketi getirdi: Eski nükleer santral çalışanı intihar etti
Amerikan merkezli HBO isimli televizyon kanalı 1986 yılında Sovyetler Birliği'nde yaşanan Çernobil kazasını dünyaya duyurmak için Chernobyl isimli bir TV dizisi hazırladı.
Tüm dünyada geniş yankı uyandıran dizi acı bir olaya sebep oldu.


Eskiden reaktörde çalışan Nagashibay Zhusupov'in, diziyi gözyaşları içinde izlediği ve yaşadığı acıya dayanamayarak intihar ettiği iddia edildi.


Rusya tarafından da tepki çeken dizinin yayından kaldırılması talep edilmişti.
Chernobyl dizisi felaketi getirdi: Eski nükleer santral çalışanı intihar etti Amerikan merkezli HBO isimli televizyon kanalı 1986 yılında Sovyetler Birliği'nde yaşanan Çernobil kazasını dünyaya duyurmak için Chernobyl isimli bir TV dizisi hazırladı. Tüm dünyada geniş yankı uyandıran dizi acı bir olaya sebep oldu. Eskiden reaktörde çalışan Nagashibay Zhusupov'in, diziyi gözyaşları içinde izlediği ve yaşadığı acıya dayanamayarak intihar ettiği iddia edildi. Rusya tarafından da tepki çeken dizinin yayından kaldırılması talep edilmişti.
FETÖ'nün Atatürk Havalimanı'na işgal girişimi davasında karar verildi
15 Temmuz darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişimine ilişkin davada karar çıktı. Verilen kararda, 10 kişi ağırlaştırılmış müebbet cezası alırken 43 kişiye de müebbet hapis cezası verildi.
FETÖ'nün Atatürk Havalimanı'na işgal girişimi davasında karar verildi 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişimine ilişkin davada karar çıktı. Verilen kararda, 10 kişi ağırlaştırılmış müebbet cezası alırken 43 kişiye de müebbet hapis cezası verildi.
34 yıllık değişimle gelen tehlike: 'FaceApp’in veri tabanı ne kadar güvenli?'
Mobil dünyada belli periyotlarla popülerleşen uygulamalara son örnek konumunda yer alan ‘FaceApp’, insanların ‘yaşlanmış hallerine’ duydukları merakı kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı başardı.
Ünlü isimlerin de akıma katılmasıyla birlikte güçlü bir ağ oluşturan uygulama, milyonlarca kullanıcıya şimdiden ulaştı.
FaceApp’in birçok farklı uygulamada da rastlanılan ‘büyük veri problemlerine’ teşne olup olmadığı konusundaki tereddütler de popülarite artışıyla birlikte büyük ölçüde hızlandı.
FaceApp’e yüklenen fotoğrafların cihazlarımızdan erişebildiği bilgiler ve bu bilgilerin ne kadarının kullanılabilir olduğu sorusu uygulamaya duyulan güvene dair şüpheler oluşturdu.
34 yıllık değişimle gelen tehlike: 'FaceApp’in veri tabanı ne kadar güvenli?' Mobil dünyada belli periyotlarla popülerleşen uygulamalara son örnek konumunda yer alan ‘FaceApp’, insanların ‘yaşlanmış hallerine’ duydukları merakı kullanarak geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Ünlü isimlerin de akıma katılmasıyla birlikte güçlü bir ağ oluşturan uygulama, milyonlarca kullanıcıya şimdiden ulaştı. FaceApp’in birçok farklı uygulamada da rastlanılan ‘büyük veri problemlerine’ teşne olup olmadığı konusundaki tereddütler de popülarite artışıyla birlikte büyük ölçüde hızlandı. FaceApp’e yüklenen fotoğrafların cihazlarımızdan erişebildiği bilgiler ve bu bilgilerin ne kadarının kullanılabilir olduğu sorusu uygulamaya duyulan güvene dair şüpheler oluşturdu.
Hrant Dink davasında karar
Hrant Dink davasında zaman aşımı ihtimaline ilişkin dosyası ayrılan 9 sanık hakkındaki davada karar açıklandı.
Hrant Dink davasında karar Hrant Dink davasında zaman aşımı ihtimaline ilişkin dosyası ayrılan 9 sanık hakkındaki davada karar açıklandı.
2019 Emmy adayları belli oldu: Game of Thrones adaylıklara damgasını vurdu
Bu yıl 71.'si düzenlenecek olan Emmy Ödülleri için yarışacak televizyon yapımları belli oldu.
Televizyon dünyasının Oscar'ı olarak da bilinen Emmy Ödülleri bu yıl 22 Eylül'de sahiplerini bulacak.
Son sezonuyla seyircilere veda eden Game of Thrones ise ödüllere 32 ayrı dalda aday gösterilerek, kırılması güç bir rekora imza attı.
2019 Emmy adayları belli oldu: Game of Thrones adaylıklara damgasını vurdu Bu yıl 71.'si düzenlenecek olan Emmy Ödülleri için yarışacak televizyon yapımları belli oldu. Televizyon dünyasının Oscar'ı olarak da bilinen Emmy Ödülleri bu yıl 22 Eylül'de sahiplerini bulacak. Son sezonuyla seyircilere veda eden Game of Thrones ise ödüllere 32 ayrı dalda aday gösterilerek, kırılması güç bir rekora imza attı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >