18 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

18 Kasım 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 18 Kasım 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Uzun süredir beklenen hayvan hakları yasası yeni yılda Meclis'e gelecek

Uzun süredir beklenen hayvan hakları yasası yeni yılda Meclis'e gelecek. Yeni düzenleme ile hayvan haklarında bazı değişiklikler yapılacak. Yeni yasada birçok madde yer alıyor. Ancak bunların içerisinde en dikkati çeken ise apartman yöneticilerinin 'evcil hayvan besleyemezsin' kararıyla ilgili oldu. Yeni yasada yer alan maddelere göre apartman yönetimlerince hayvanlara ilişkin getirilen kısıtlama ve yasaklara engel olunacak. Bu yasaklar sayesinde hayvanlara yapılan her türlü eziyetin son bulması amaçlanıyor.

Türkiye ve Rusya'nın 8'inci ortak kara devriyesi icra edildi

Milli Savunma Bakanlığı Fırat'ın doğusunda yaşanan son gelişmeleri Twitter'dan duyurmaya devam ediyor. Aynularap'ta Türk ve Rus askeri unsurlarının, dörder araç ve İHA'larla iştirak ettiği 8'inci ortak kara devriyesinin icra edildiğini bildirdi.

Yerli otomobil projesinin operasyonlarının başına Sergio Rocha geçti

Daha önce Volkswagen ve General Motors gibi dev şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalışan Sergio Rocha, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun operasyon ve üretimden sorumlu üst düzey yöneticisi olarak belirlendi. Satın almadan ürün yönetimine kadar birçok farklı süreçte doğrudan ilgilenecek olan Rocha, tecrübesiyle yerli otomobil projesine ek güç katacak gibi görünüyor.

Naim Süleymanoğlu vefatının ikinci yılında mezarı başında anıldı

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olan milli halterci Naim Süleymanoğlu 18 Kasım 2017 tarihinde karaciğer yetmezliği nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Üst üste 3 kez olimpiyat şampiyonu olan Süleymanoğlu, 7'şer kez dünya ve Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, 46 dünya rekoruna imza attı.

Mim Kemal Öke'nin de oynadığı 'Dilsiz' filmi gösterime giriyor

Yönetmen Murat Pay’ın usta bir hattat ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu alan Dilsiz filmi 29 Kasım'da sinemalarda gösterime giriyor. Dünya prömiyerini 25. Saraybosna Film Festivali'nde gerçekleştiren film, usta bir hatta ile genç bir ressamın yollarının kesişmesini konu alıyor. Dilsiz filminde usta hattatı Mim Kemal Öke canlandırırken, genç bir ressam rolünüyse başarılı oyuncu Ozan Çelik hayat veriyor.

Türkiye'nin EURO 2020'deki muhtemel rakipleri belli oldu

Euro 2020 eleme grubu son hafta maçında Andorra'ya konuk olan Milli Takım, Enes Ünal'ın golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve kura çekimini beklemeye başladı. Türkiye'nin muhtemel rakipleri arasında İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Finlandiya, Hollanda, Polonya, Rusya, İsveç, Ukrayna ve Portekiz yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >