18 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Arşiv
Arşiv

ABD’den geri adım: Suriye’de sınır gücü kurulmayacak... 18 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Trabzon'daki uçak kurtarılmasından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamasına kadar birçok gelişmeyi sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

TSK, terör örgütü hedeflerini vurdu

                                    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK tarafından yapılan taciz atışlarına karşılık verdiği bildirildi. Öte yandan TSK, Hatay'a askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor.
TSK, terör örgütü hedeflerini vurdu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK tarafından yapılan taciz atışlarına karşılık verdiği bildirildi. Öte yandan TSK, Hatay'a askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor.
Dışişleri Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmedi

                                    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den gelen Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok açıklamasına yönelik "ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmedi. ABD YPG'deki silahları toplayacağı sözünü tutmalı" ifadelerini kullanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da konuya ilişkin “ABD'nin kafa karışıklığı içinde olduğu görülüyor." dedi.
Dışişleri Bakan Çavuşoğlu: ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmedi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den gelen Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok açıklamasına yönelik "ABD'nin açıklamaları bizi tatmin etmedi. ABD YPG'deki silahları toplayacağı sözünü tutmalı" ifadelerini kullanırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da konuya ilişkin “ABD'nin kafa karışıklığı içinde olduğu görülüyor." dedi.
Trabzon'daki uçak kurtarıldı! Kurtarılma maliyeti dudak uçuklattı

                                    Trabzon'da 13 Ocak'ta pistten çıkan uçak, 11 saatte 150 kişilik bir ekip tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Boeing 737 tipi uçağın bulunduğu yerden çıkarılmasının maliyetinin yaklaşık 600 bin lira olduğu açıklandı. Uçak vinçler yardımıyla bulunduğu yerden yaklaşık 11 saatlik çalışmayla kaldırıldı.
Trabzon'daki uçak kurtarıldı! Kurtarılma maliyeti dudak uçuklattı Trabzon'da 13 Ocak'ta pistten çıkan uçak, 11 saatte 150 kişilik bir ekip tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Boeing 737 tipi uçağın bulunduğu yerden çıkarılmasının maliyetinin yaklaşık 600 bin lira olduğu açıklandı. Uçak vinçler yardımıyla bulunduğu yerden yaklaşık 11 saatlik çalışmayla kaldırıldı.
Binali Yıldırım: Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz

                                    Başbakan Binali Yıldırım İl Emniyet Müdürleri Toplantısında konuştu. Yıldırım, Amerikan yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğini dile getirerek, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlığını vurguladı.Başbakan Binali Yıldırım İl Emniyet Müdürleri Toplantısında konuştu. Başbakan, yaptığı konuşmada, "Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı. Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniyor, daha sona 'biz öyle demedik' diyor. Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz" dedi.
Binali Yıldırım: Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz Başbakan Binali Yıldırım İl Emniyet Müdürleri Toplantısında konuştu. Yıldırım, Amerikan yönetiminden üç gün içerisinde birbirini tekzip eden açıklamalar geldiğini dile getirerek, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlığını vurguladı.Başbakan Binali Yıldırım İl Emniyet Müdürleri Toplantısında konuştu. Başbakan, yaptığı konuşmada, "Amerika bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı. Birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bir gün sınır güvenlik ordusu kurulacak deniyor, daha sona 'biz öyle demedik' diyor. Hudutlarımızda terör ordusu kurulmasına izin vermeyiz" dedi.
İstanbul için şiddetli rüzgar ve kar uyarısı

                                    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre, yurt genelinde yağış kendini gösterirken, İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve yağmurla karışık kar bekleniyor. Hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, İstanbul'da yer yer karla karışık yağmur bekleniyor.
Meteorolojiden yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmini yapıldı.
İstanbul için şiddetli rüzgar ve kar uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre, yurt genelinde yağış kendini gösterirken, İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve yağmurla karışık kar bekleniyor. Hava durumu tahminlerine göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yoğun kar, İstanbul'da yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. Meteorolojiden yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre, ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmini yapıldı.
ABD’den geri adım: Suriye’de sınır gücü kurulmayacak

                                    Pentagon'dan sonra ABD'den sınır gücü oluşturulmayacağına dair bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok. ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama yapma borcu var.' dedi.Geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki Koalisyon, Suriye’nin kuzeyinde en büyük bileşenini terör örgütü PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarından 20 bin kişilik ‘sınır gücü’ kurma sürecinin başlatıldığını açıklamıştı. Skandal açıklama Türkiye'nin sert tepkisine yol açmış, terör örgütünün kontrolündeki Afrin'e yönelik bir operasyon için hazırlıklara başlanmıştı.
ABD’den geri adım: Suriye’de sınır gücü kurulmayacak Pentagon'dan sonra ABD'den sınır gücü oluşturulmayacağına dair bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, 'Suriye'de sınır gücü kurma niyetimiz yok. ABD'nin Türkiye'ye bir açıklama yapma borcu var.' dedi.Geçtiğimiz günlerde ABD öncülüğündeki Koalisyon, Suriye’nin kuzeyinde en büyük bileşenini terör örgütü PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarından 20 bin kişilik ‘sınır gücü’ kurma sürecinin başlatıldığını açıklamıştı. Skandal açıklama Türkiye'nin sert tepkisine yol açmış, terör örgütünün kontrolündeki Afrin'e yönelik bir operasyon için hazırlıklara başlanmıştı.
Bu fotoğraf bütün ülkeyi paniğe sürükledi!

                                    ABD'nin Hawaii eyaletinde kısa süre önce yaşanan füze paniğinin nedeninin Hawaii Olağanüstü Hal Yönetim Kurumu'nda çalışan bir görevlinin paylaştığı selfiede yer alan kurum şifresinin çalınması olduğu ortaya çıktı.Hürriyet'in haberine göre, Hawaii'deki yetkilinin paylaştığı fotoğrafı sosyal medyaya koyması ise Hawaii'deki olağanüstü durumlar için kullanılan sisteme ulaşmayı mümkün kıldı. Bir kişinin kolay bir şekilde elde ettiği şifreye ulaşım sağlaması ise bütün ülkede panik yaşanmasına neden oldu.
Bu fotoğraf bütün ülkeyi paniğe sürükledi! ABD'nin Hawaii eyaletinde kısa süre önce yaşanan füze paniğinin nedeninin Hawaii Olağanüstü Hal Yönetim Kurumu'nda çalışan bir görevlinin paylaştığı selfiede yer alan kurum şifresinin çalınması olduğu ortaya çıktı.Hürriyet'in haberine göre, Hawaii'deki yetkilinin paylaştığı fotoğrafı sosyal medyaya koyması ise Hawaii'deki olağanüstü durumlar için kullanılan sisteme ulaşmayı mümkün kıldı. Bir kişinin kolay bir şekilde elde ettiği şifreye ulaşım sağlaması ise bütün ülkede panik yaşanmasına neden oldu.
Kapsül deterjan yeme trendi 10 can aldı

                                    Sosyal medyada gençler arasında yaygınlaşan meydan okuma trendlerinden “kapsül deterjan yeme” trendi, 10 can aldı. Gençler, sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma videosu ile kapsül deterjanları çiğniyor.Sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma trendinin en gariplerinden biri olan bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yeme trendi 10 gencin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Kapsül deterjan yeme trendi 10 can aldı Sosyal medyada gençler arasında yaygınlaşan meydan okuma trendlerinden “kapsül deterjan yeme” trendi, 10 can aldı. Gençler, sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma videosu ile kapsül deterjanları çiğniyor.Sosyal medyada yayınladıkları meydan okuma trendinin en gariplerinden biri olan bulaşık makinesinde kullanılan kapsül deterjanlardan yeme trendi 10 gencin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Apple çalışanlarını taşıyan araca saldırı gerçekleştirildi

                                    Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco eyaletinde, Apple çalışanlarını iş yerlerine götüren servis aracının camları, kimliği belirlenemeyen şahısların saldırısı sonucunda kırıldı.Apple çalışanlarını her gün işe getirip götüren servis hizmeti, San Francisco'daki Cupertino'da yıllardır gerçekleştiriliyor. Apple genel merkezine giden bu servis araçlarının bir kısmı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı ve camları tuz buz edildi. Apple olayların nasıl gerçekleştiği konusunda bir açıklama yaparak hadiseyi doğruladı. Otobüslerin nasıl zarar gördüğünü söylenmese de camlara taş benzeri cisimlerin atıldığı düşünülüyor.
Apple çalışanlarını taşıyan araca saldırı gerçekleştirildi Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco eyaletinde, Apple çalışanlarını iş yerlerine götüren servis aracının camları, kimliği belirlenemeyen şahısların saldırısı sonucunda kırıldı.Apple çalışanlarını her gün işe getirip götüren servis hizmeti, San Francisco'daki Cupertino'da yıllardır gerçekleştiriliyor. Apple genel merkezine giden bu servis araçlarının bir kısmı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıya uğradı ve camları tuz buz edildi. Apple olayların nasıl gerçekleştiği konusunda bir açıklama yaparak hadiseyi doğruladı. Otobüslerin nasıl zarar gördüğünü söylenmese de camlara taş benzeri cisimlerin atıldığı düşünülüyor.
Apple, iPhone'ların "yavaşlatılması" konusunda yeni bir çözüm geliştiriyor
Geçen ay, "eski iPhone'ların yavaşlatılmasıyla" ilgili haberlerin ardından durumu kabul eden ve kullanıcılardan özür dileyen Apple, yeni güncellemeyle iki seçenek sunmaya hazırlanıyor.Apple, geçen ay batarya performansı konusunda devamlılığın sağlanabilmesi için eski iPhone'ların yavaşlatıldığı itiraf etmiş ve özür dilemişti. Aradan geçen süreçte kullanıcılara ilk kez sevindirici bir haber verildi. Birçok farklı davanın açıldığı Apple, şirket CEO'su Tim Cook'un yaptığı açıklamayla birlikte artık kullanıcılara bir seçim şansı sunmaya hazırlanıyor. Yani artık cihazlardaki bataryaların sağlık durumukullanıcılar tarafından takip edilebilir hale geliyor. Hatta Cook, daha önce bu tarz bir opsiyonun sunulmadığı da özellikle belirtiliyor.
Apple, iPhone'ların "yavaşlatılması" konusunda yeni bir çözüm geliştiriyor Geçen ay, "eski iPhone'ların yavaşlatılmasıyla" ilgili haberlerin ardından durumu kabul eden ve kullanıcılardan özür dileyen Apple, yeni güncellemeyle iki seçenek sunmaya hazırlanıyor.Apple, geçen ay batarya performansı konusunda devamlılığın sağlanabilmesi için eski iPhone'ların yavaşlatıldığı itiraf etmiş ve özür dilemişti. Aradan geçen süreçte kullanıcılara ilk kez sevindirici bir haber verildi. Birçok farklı davanın açıldığı Apple, şirket CEO'su Tim Cook'un yaptığı açıklamayla birlikte artık kullanıcılara bir seçim şansı sunmaya hazırlanıyor. Yani artık cihazlardaki bataryaların sağlık durumukullanıcılar tarafından takip edilebilir hale geliyor. Hatta Cook, daha önce bu tarz bir opsiyonun sunulmadığı da özellikle belirtiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >