18 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

18 Temmuz 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 18 Temmuz 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye ABD'ye F-35 konusunda duyulan rahatsızlığı iletti

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye’nin ortak üretici olduğu F-35 programında askıya alınması kararından duyulan rahatsızlık dile getirildi.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'nin ortak imzasıyla Doğu Akdeniz bildirisi yayınlandı

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla yayımlanan bildiride, "Devletimizin Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arama çalışmalarını sürdürmesini doğru ve yerinde buluyoruz. Türkiye’nin ve KKTC’nin, hiçbir baskıya boyun eğmeksizin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru haklarını koruyacak kudrete sahip olduğu bilinmelidir'' ifadelerine yer verildi.

YKS tercih kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlandı

Sınavların sona ermesinin ardından üniversite adayları için tercih dönemi başladı. Merakla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı.

Elon Musk, yapay zeka yoluyla beyne hükmetmeyi hedeflediğini açıkladı


Elektrikli otomobil ve uzay konusundaki çalışmalarına 'insan beynini' de ekleyen Elon Musk, yapay zeka yoluyla beyne hükmetmeyi hedeflediğini açıkladı.

Instagram beğeni sayılarının gizlendiğine dair yeniliği 7 farklı ülkede hayata geçirdi

Uzun süredir yüksek sesle dillendirilen 'beğeni sayısı değişikliği' sonunda gerçek oldu. Instagram, pilot aşamasına aldığı yeniliği resmen duyurdu. 2019 yılının Nisan ayında duyurulan gelişme, 7 farklı ülkede eş zamanlı olarak hayata geçirildi.

Dijital yayın platformu Netflix, hedeflediği kullanıcı sayısına ulaşamadı

Dijital yayın platformu Netflix, hedeflediği kullanıcı sayısına ulaşamadı. Şirket, ikinci çeyrek finansal raporunu açıkladıktan hemen sonra hisseleri %12 değer kaybetti. Bu abone kaybının en önemli nedeni olarak sürekli devam eden zamlar gösteriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >