19 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

19 Kasım 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 19 Kasım 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü. Bahçeli rahatsızlığından dolayı bir süredir TBMM'ye gelemiyordu. Hasta geçirdiği günler ardından Bahçeli ile Erdoğan'ın Meclis'teki ilk görüşmesi oldu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasına destek verdiğini söyledi.

İran'da devam eden protestolarda en az 1000 gösterici gözaltına alındı

Dünyanın çeşitli noktalarında devam eden siyasi kriz İran'a da sıçradı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde görüşen halk ayaklanmaları İran'da siyasi krize neden oldu. Benzin fiyatının bir günde yüzde 300 arttırılması, uzun süredir ekonomik sorunlarla mücadele eden halkın sokakta 'hak' aramasına uzandı.

Ordu baskısıyla istifa eden Evo Morales, destekçilerine seslendi

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ordunun ve polisin istifasını istemesi üzerine ülkede barışın sağlanması için başkanlık görevini bıraktığını duyurmasının ardından Meksika'ya iltica etmişti. Morales, yaptığı son açıklamada henüz ülkesine dönüş için kafasında bir tarih bulunmadığını ama her an Bolivya'ya dönebileceğini söyledi.

ABD, Huawei'ye Android servislerini kullanabilmesi için verdiği süreyi uzattı

ABD'nin Huawei'ye Google ve Android servislerini kullanabilmesi için verdiği 90 günlük süre bugün bitiyor. Ancak ABD Ticaret Bakanlığı, bir 90 günlük ek süre daha tanımladı. Yani aslına bakılırsa Huawei aynı şekilde bu süreçte ticaretine devam edebilecek.

Usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede iki gün önce hayatını kaybeden usta oyuncu Yıldız Kenter son yolculuğuna uğurlandı. Kenter, Levent Afet Yolal Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Kabristanı'nda toprağa verildi.

EURO 2020'nin yenilenen ‘ev sahipliği’ formatı haksız rekabet oluşturuyor

A Milli Futbol Takımımız’ın da katılım hakkı elde ettiği EURO 2020, 12 ülkenin ortak organizasyonunda gerçekleşecek. Tarihte ilk kez gerçekleştirilen ‘ortaklaşa ev sahipliği’ sistemi, can sıkıcı bir adaletsizliği de beraberinde getiriyor. Yeni format, bazı takımlar için büyük avantaj oluştururken bu avantaj; birçok maç için haksız rekabet de oluşturmuş oluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >