1949 yılında Tesla kullanmak nasıl olurdu?

Tesla ve Mercury Coupe'nin uyumuyla ortaya çıkan otomobil bu gizemli ve nostaljik görünümünün altında kusursuz bir Tesla performansı barındırıyor.

Geçmiş ve geleceğin bir araya gelmesi, asalet ve teknolojinin birbirine karışması inanılmaz sonuçlar doğurabilir. Tesla ve 1949 model Mercury Coupe arasındaki ilişki de buna güzel bir örnek. Otomobil tutkunlarını güne güzel başlatacak proje, tarihe geçmeye şimdiden aday...

Elektrikli otomobil dünyası üyeleri arasında birçok farklı marka ve model yer alıyor. Bu marka ve modellerin tamamı kendine has özellikleriyle ön plana çıkmayı başarırken Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen bir proje, yepyeni ve oldukça orijinal bir üyeyi meşhur 'elektrikli otomobil dünyasına' adapte etmeyi başarıyor.

ABD'de gerçekleştirilen ve daha önce sık rastlamadığımız kadar büyük prodüksiyonlu proje kapsamında 1949 model bir Mercury Coupe'yi revizyondan geçiren ekip, onu elektrikli bir otomobile çevirmeyi de ihmal etmiyor. Yapılan teknik değişiklikler dışında görsel olarak da 'tatmin edici' bulunan otomobil, eskinin asaletiyle yeninin teknolojisini bir araya getiriyor.

Otomobilin iç dizaynı da geçmişin izlerine saygı duyularak tasarlanmış durumda.
Otomobilin iç dizaynı da geçmişin izlerine saygı duyularak tasarlanmış durumda.

Tek şarj ile 321 km yol mümkün

1949 Model Mercury Coupe'nin eski görünümünü korumak için uygulanan 'pas detayları' görsel olarak ilk dikkat çeken unsur olarak değerlendirilebilir. Üzerinde bulunan her bir krom parçanın da orijinal olduğu düşünüldüğünde gerçek bir tasarım harikasıyla karşılaştığımız net olarak ortaya çıkıyor. Araçta teknik olarak model bir Tesla ünitesi kullanılıyor. Bu ünite, 85 kWh güç üretmeyi başarırken tek bir şarj ile 321 kilometrelik yol kat edebiliyor.

Mercury Coupe'nin yol üzerindeki ihtişamı da ilgi çekici.
Mercury Coupe'nin yol üzerindeki ihtişamı da ilgi çekici.

%100 şarj olması için 90 dakika gerekiyor

Tesla-Mercury Coupe uyumuyla ortaya çıkan yeni otomobilin yüzde yüz seviyesinde şarj olması tam 90 dakika sürüyor. Araca adapte edilen yeniliklerden biri de süspansiyon sisteminde kendini gösteriyor. Otomobilin ön ve arka süspansiyon sistemi tamamıyla değiştirilerek bağımsız bir hale getirilmiş.

Mercury Coupe, şimdilik yalnızca Las Vegas'ta bir fuarda gösterim halinde...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >