2 Mayıs 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler


Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

'2 Mayıs 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Venezuela üzerinden ABD-Rusya güç savaşı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro muhalif lider Juan Guaido'nun darbe girişimini püskürtürken ABD ve Rusya birbirlerini Venezuela'nın içişlerine karışmamaları yolunda uyarıyor.

Sultan Süleyman'ın portresi Londra'da 41 milyon liraya alıcı buldu

Londra merkezli müzayede evi Sothheby's tarafından açık artırma ile satışa sunulan Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi 5 milyon 323 bin 500 sterline (41 milyon lira) satıldı. İslam Dünyasının Sanatları koleksiyonunda yer alan eserin İtalyan ressam Gentile Bellini'nin hayranlarından birinin yaptığı tahmin ediliyor.

İngiltere'de Huawei depremi: 'Savunma Bakanı görevinden alındı'

Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’yi ‘casusluk’ ile suçlaması birçok farklı ülkeyi harekete geçirmiş, Huawei için güçlü bir ambargo resmen başlamıştı.

İngiltere’nin ABD’nin uyarısına karşı net bir hareketlenme içerisine girmeyeceği, yalnızca kısıtlı müdahalelerde bulunacağı iddiaları dillendirilmişti. Bu iddiaların kaynağı olarak ‘içeriden’ şüphelenen İngiliz Hükümeti, Ulusal Güvenlik Konseyi içerisinde konuşulanların dışarı sızdığına yönelik bir soruşturma başlattı, Savunma Bakanı görevinden alındı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz 116 kişiye burs imkanı sağladı


Ünlü komedyen Cem Yılmaz, kapalı gişe oynayan stand-up gösterisinin gelirini çocuklara bağışladı. Diamond Elite Platinum Plus ile sevenlerinin karşısına çıkan Yılmaz gösterinin geliri ile 116 öğrenciye burs imkanı sağladı. Komedyen bu haberi sosyal medya hesabından, ''116 kardeşimize burs saglanmıştır'' açıklamasıyla duyurarak seyircisine teşekkür etti.

'iPhone satışlarında rekor düşüş' yaşandı

Apple, 2019 yılının ilk 3 ayındaki gelir-kâr dengesini ve iPhone satışlarınınson durumunu kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre iPhone satışları, 2019 yılının ilk çeyreğinde %17 gibi rekor sayılabilecek bir düşüşle neredeyse dibe doğru yol aldı. Birçok farklı parametreyle ile görünür hale gelen düşüşler, iPhone satışlarından elde edilen geliri de 31 milyar dolar seviyesine geriletti.

Trafik yoğunluğu ve hava kirliliğine yeni düzenleme geldi

Büyük kentlerin en önemli sorunlarının başında gelen trafik yoğunluğunu azaltabilmek için yeni adımlar atılmaya başlandı. Bu amaçla mesai saatlerinde değişikliğin de önü açılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının "Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >