2 Ocak 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler


Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

2 Ocak 2020 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 2 Ocak 2020 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Yeni güvenlik önlemi: Büyük teknoloji şirketleri 2020'de gizlilik politikalarını güncelliyor
Facebook ve Google gibi devlerden daha küçük girişimlere kadar epey geniş bir yelpazeye açılan teknoloji şirketleri, yeni bir gizlilik yasasının yürürlüğe girdiği 2020'de gizlilik politikalarını elden geçiriyor.
Yasa, Kaliforniya'da kabul edildi. Ancak çoğu büyük teknoloji şirketinin yaptığı değişiklikler dünya genelindeki tüm kullanıcıları etkileyecek.
Diğer yeni değişikliklerin yanı sıra, kullanıcılar artık büyük şirketlerin sitelerinde 'Kişisel Bilgilerimi Satma' yazan bir bağlantıya tıklama şansına sahip olacaklar.
Yeni güvenlik önlemi: Büyük teknoloji şirketleri 2020'de gizlilik politikalarını güncelliyor Facebook ve Google gibi devlerden daha küçük girişimlere kadar epey geniş bir yelpazeye açılan teknoloji şirketleri, yeni bir gizlilik yasasının yürürlüğe girdiği 2020'de gizlilik politikalarını elden geçiriyor. Yasa, Kaliforniya'da kabul edildi. Ancak çoğu büyük teknoloji şirketinin yaptığı değişiklikler dünya genelindeki tüm kullanıcıları etkileyecek. Diğer yeni değişikliklerin yanı sıra, kullanıcılar artık büyük şirketlerin sitelerinde 'Kişisel Bilgilerimi Satma' yazan bir bağlantıya tıklama şansına sahip olacaklar.
Libya tezkeresi Meclis'ten geçti
Meclis, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanlığı tezkeresi 184'e karşı 325 oyla TBMM'de kabul edildi.
Libya tezkeresi Meclis'ten geçti Meclis, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi doğrultusunda Libya'ya asker gönderme konusu için olağanüstü toplandı. Cumhurbaşkanlığı tezkeresi 184'e karşı 325 oyla TBMM'de kabul edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştü 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmede Libya ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'la görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmede Libya ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı.
Yerli otomobil için ilk bayilik başvurusu yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılan yerli otomobil için Asortie A.Ş bayilik başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 2022 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen otomobil için binlerce kişi ön talep oluşturmak için sıraya girdi.
Yerli otomobil için ilk bayilik başvurusu yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde tanıtımı yapılan yerli otomobil için Asortie A.Ş bayilik başvurusunda bulunduğunu açıkladı. 2022 sonunda piyasaya sürülmesi beklenen otomobil için binlerce kişi ön talep oluşturmak için sıraya girdi.
Tayvan'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı hayatını kaybetti
Tayvan'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı hayatını kaybetti
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir
Trabzonspor Kulübü Ahmet Ağaoğlu Badou Ndiaye transferinde oyuncu ve kulübüyle prensipte anlaştıklarını transferi yarın KAP bildireceklerini açıkladı. Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasına neden olan süreci de anlattı.
Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Hüseyin Çimşir Trabzonspor Kulübü Ahmet Ağaoğlu Badou Ndiaye transferinde oyuncu ve kulübüyle prensipte anlaştıklarını transferi yarın KAP bildireceklerini açıkladı. Ağaoğlu, teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasına neden olan süreci de anlattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >