20 Şubat: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Ömer Halisdemir
Ömer Halisdemir

20 Şubat'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? Adana'daki çocuk istismarına istenen ceza belli oldu, Çocuklara yönelik istismarda yeni ceza şekli, kimyasal hadım gündemde.... 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin.

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Adana'daki çocuk istismarına istenen cezadan, Çocuklara yönelik istismarda yeni ceza şekli, kimyasal hadım haberine kadar birçok detay burada... Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri sizin için derledik.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haber:

Aksakallı'nın kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı
Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı yer alıyor. Dün de Ömer Halisdemir'in son görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, 'vur' emri aldığı ve darbeci Semih Terzi'nin taşındığı anların görüntüsü yer alıyor.
Aksakallı'nın kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Zekai Aksakallı'nın Ömer Halisdemir'i alnından öpme anı yer alıyor. Dün de Ömer Halisdemir'in son görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, 'vur' emri aldığı ve darbeci Semih Terzi'nin taşındığı anların görüntüsü yer alıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor” toplantısında konuştu. Erdoğan, "2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor” toplantısında konuştu. Erdoğan, "2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız" dedi.
Adana'daki çocuk istismarına istenen ceza belli oldu
Adana’da 4,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat K. hakkında, iki ayrı suçtan en üst sınırdan olmak üzere 66 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Adana'daki çocuk istismarına istenen ceza belli oldu Adana’da 4,5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat K. hakkında, iki ayrı suçtan en üst sınırdan olmak üzere 66 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
Bahçeli'den çocuk istismarlarına karşı 'idam' mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli son günlerde artan çocuk istismarlarına karşı "Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa kurulacak bir dar ağacında boğazına yağlı urgan geçirilmelidir"dedi.
Bahçeli'den çocuk istismarlarına karşı 'idam' mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli son günlerde artan çocuk istismarlarına karşı "Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa kurulacak bir dar ağacında boğazına yağlı urgan geçirilmelidir"dedi.
Trump, sonunda silah kontrolüne destek verdi
Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders pazartesi gecesi yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın Cumhuriyetçi Cornyn'le partiler üstü yasa tasarısıyla ilgili görüştüğünü belirtti. Silah satın almak isteyenlerin öz geçmiş kontrolünün güçlendirilmesini ön geren tasarı, Cornyn ve Demokrat Senatör Chris Murphy tarafından hazırlandı.
Trump, sonunda silah kontrolüne destek verdi Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders pazartesi gecesi yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın Cumhuriyetçi Cornyn'le partiler üstü yasa tasarısıyla ilgili görüştüğünü belirtti. Silah satın almak isteyenlerin öz geçmiş kontrolünün güçlendirilmesini ön geren tasarı, Cornyn ve Demokrat Senatör Chris Murphy tarafından hazırlandı.
Hakem Abdullah Yılmaz’a 4 ay hak mahrumiyeti
A Klasman Hakemi Abdullah Yılmaz, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki Afjet Afyonspor-Menemen Belediyespor maçı öncesi Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu’nun kendisini arayarak tehditkar konuşmalarda bulunduğunu iddia etmiş, TFF de bunun üzerine Yılmaz’ı PFDK’ya sevk etmişti. TFF’nin resmi sitesinden bugün yapılan açıklamada, hakem Abdullah Yılmaz’ın Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın 38/a fıkrasına aykırı eylemi nedeniyle takdiren 4 ay hak mahrumiyeticezası ile cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi.
Hakem Abdullah Yılmaz’a 4 ay hak mahrumiyeti A Klasman Hakemi Abdullah Yılmaz, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’taki Afjet Afyonspor-Menemen Belediyespor maçı öncesi Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu’nun kendisini arayarak tehditkar konuşmalarda bulunduğunu iddia etmiş, TFF de bunun üzerine Yılmaz’ı PFDK’ya sevk etmişti. TFF’nin resmi sitesinden bugün yapılan açıklamada, hakem Abdullah Yılmaz’ın Merkez Hakem Kurulu Talimatı’nın 38/a fıkrasına aykırı eylemi nedeniyle takdiren 4 ay hak mahrumiyeticezası ile cezalandırılmasına karar verildiği belirtildi.
Galatasaray imzayı attı! 2.5 yılda 4.5 milyon TL
Galatasaray, dünyaca ünlü network firması Jaunesse ile sponsorluk anlaşmasına imza attı. İmza töreninde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Jaunesse Glabol Türkiye, Avrupa İş Geliştirme Direktörü Luigi di Salvo ve Jaunesse Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar hazır bulundu. 2,5 yıllık yapılan anlaşma neticesinde Galatasaray’ın kasasına 1 milyon Euro (4.5 milyon TL) para girecek.
Galatasaray imzayı attı! 2.5 yılda 4.5 milyon TL Galatasaray, dünyaca ünlü network firması Jaunesse ile sponsorluk anlaşmasına imza attı. İmza töreninde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Jaunesse Glabol Türkiye, Avrupa İş Geliştirme Direktörü Luigi di Salvo ve Jaunesse Türkiye, Balkanlar ve Kıbrıs Genel Müdürü Devrim Hamaratlar hazır bulundu. 2,5 yıllık yapılan anlaşma neticesinde Galatasaray’ın kasasına 1 milyon Euro (4.5 milyon TL) para girecek.
Bennell'a çocuk istismarı suçundan 31 yıl ceza
Eski teknik direktör Barry Bennell, çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan 31 yıl hapis cezası aldı.
Liverpool Kraliyet Mahkemesi, 1979-1991 yıllarında İngiltere'de Manchester City ve Crewe Alexandra genç takımlarında görev yaptığı sırada 50 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Barry Bennell'i suçlu buldu. 64 yaşındaki eski teknik direktör, 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Bennell'a çocuk istismarı suçundan 31 yıl ceza Eski teknik direktör Barry Bennell, çocuklara yönelik cinsel istismar suçundan 31 yıl hapis cezası aldı. Liverpool Kraliyet Mahkemesi, 1979-1991 yıllarında İngiltere'de Manchester City ve Crewe Alexandra genç takımlarında görev yaptığı sırada 50 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle Barry Bennell'i suçlu buldu. 64 yaşındaki eski teknik direktör, 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
iOS 11.2.6 güncellemesi yayınlandı
Apple, son birkaç haftadır iOS'ta yaşanan hataları düzeltmek için ciddi çaba sarf ediyor. Bu kapsamda kullanıcıların problemlerini çözen yeni bir güncelleme daha yayınlandı. iOS 11.2.6 olarak numaralandırılan güncelleme sayesinde kritik güvenlik açıkları ortadan kalkıyor.
iOS 11.2.6 güncellemesi yayınlandı Apple, son birkaç haftadır iOS'ta yaşanan hataları düzeltmek için ciddi çaba sarf ediyor. Bu kapsamda kullanıcıların problemlerini çözen yeni bir güncelleme daha yayınlandı. iOS 11.2.6 olarak numaralandırılan güncelleme sayesinde kritik güvenlik açıkları ortadan kalkıyor.
Sanat dünyasının Shazam'ı : Smartify
Sanat eserlerini tarayarak anında kullanıcılara o eser hakkında bilgi veren uygulama, sesli rehberden ve kataloglardan ziyade kullanıcılara bilgi veren bir arkadaş hissi veriyor. Şimdiden 30'dan fazla dünyadaki önemli müzelerin sanat eserlerine erişimin açık olduğu uygulama, geçen sene İngiltere'nin en eski bilim akademisi olan Londra Kraliyet Sanat Akademisi ödülüne layık görüldü.
Sanat dünyasının Shazam'ı : Smartify Sanat eserlerini tarayarak anında kullanıcılara o eser hakkında bilgi veren uygulama, sesli rehberden ve kataloglardan ziyade kullanıcılara bilgi veren bir arkadaş hissi veriyor. Şimdiden 30'dan fazla dünyadaki önemli müzelerin sanat eserlerine erişimin açık olduğu uygulama, geçen sene İngiltere'nin en eski bilim akademisi olan Londra Kraliyet Sanat Akademisi ödülüne layık görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >