2016'nın en kolay tamir edilebilen telefonu açıklandı

iFixit, bu yılın en kolay tamir edilebilir akıllı telefon listesini paylaştı. 10 üzerinden verilen puanlarla akıllı telefonların "tamir edilebilirlik" oranını görebilirsiniz.

Günümüzde en çok kullanılan elektronik aygıtlardan biri olan akıllı telefonların; ekran, batarya ya da kamera gibi bileşenleri hayli hassas olabiliyor. Dolayısıyla en ufak bir çarpma ya da düşürmede büyük sorunlar meydana çıkabiliyor. İşte bu noktada "tamir edilebilirlik" konusu ön plana çıkıyor. Telefonların kolayca tamir edilebilmesi ve parçalarının ucuz olması kullanıcılar için büyük önem taşıyor.
En kolay tamir edilebilen telefon: LG G5

                                    Daha çok akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazları parçalara ayırıp test eden iFixit, yaptığı analizler sonrasında "2016'nın en kolay tamir edilebilen telefonunu" açıkladı. Bu yılın en kolay tamir edilebilen telefonu 10 üzerinden 8 puan alan LG G5. Elbette bunun en önemli sebebi G5'in modüler yapıda bir akıllı telefon olması.
En kolay tamir edilebilen telefon: LG G5 Daha çok akıllı telefon ya da tablet gibi mobil cihazları parçalara ayırıp test eden iFixit, yaptığı analizler sonrasında "2016'nın en kolay tamir edilebilen telefonunu" açıkladı. Bu yılın en kolay tamir edilebilen telefonu 10 üzerinden 8 puan alan LG G5. Elbette bunun en önemli sebebi G5'in modüler yapıda bir akıllı telefon olması.
İkinci sırada iPhone 7 ve iPhone 7 Plus var
Bu sayede bileşenler kolayca sökülebiliyor ve tamir edilebilirlik seviyeleri de hayli yüksek. İkinci sırayı ise 7 puanla iPhone 7 / iPhone 7 Plus ve Google Pixel paylaşıyor. 6 puanda da yine Apple hakimiyeti söz konusu. Burada da iPhone SE tamir edilebilirlik seviyesinde ortalarda yer alıyor.
Tamiri en zor akıllı telefonlar: Galaxy Note 7 ve Galaxy S7
En zor tamir edilen iki akıllı telefon ise Galaxy Note 7 ve Galaxy S7. Tamamen cam bir gövdeyle sunulan bu akıllı telefonlar iFixit testlerinden sırasıyla 4 ve 3 puan almış.
Tamiri en zor akıllı telefonlar: Galaxy Note 7 ve Galaxy S7 En zor tamir edilen iki akıllı telefon ise Galaxy Note 7 ve Galaxy S7. Tamamen cam bir gövdeyle sunulan bu akıllı telefonlar iFixit testlerinden sırasıyla 4 ve 3 puan almış.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >