22 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

22 Aralık 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 22 Aralık 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Hong Kong'da hükümet karşıtı göstericiler Uygur Türklerine destek için toplandı
Hong Kong'da hükümet karşıtı göstericiler, Çin hükümetinin, Uygur Türklerinin çoğunlukta olduğu Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikalarına tepki göstermek için toplandı. Hong Kong’un sıradaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi olacağından endişe ettiklerini belirten göstericiler, Uygurlara destek çağrısı yaptı. Göstericiler maske takarak posterler taşıdı ve slogan attı.
Hong Kong'da hükümet karşıtı göstericiler Uygur Türklerine destek için toplandı Hong Kong'da hükümet karşıtı göstericiler, Çin hükümetinin, Uygur Türklerinin çoğunlukta olduğu Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikalarına tepki göstermek için toplandı. Hong Kong’un sıradaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi olacağından endişe ettiklerini belirten göstericiler, Uygurlara destek çağrısı yaptı. Göstericiler maske takarak posterler taşıdı ve slogan attı.
Güney Kore haber ajansı duyurdu: ABD uçağı Kore Yarımadası üzerinde keşif uçuşu yaptı
Güney Kore haber ajansına göre, ABD'ye ait bir uçak, Kore Yarımadası üzerinde keşif uçuşu yaptı. Bundan 10 gün öncede yine ABD Silahlı Kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı ile Global Hawk insansız hava aracının tespit edildiği açıklanmıştı.
Güney Kore haber ajansı duyurdu: ABD uçağı Kore Yarımadası üzerinde keşif uçuşu yaptı Güney Kore haber ajansına göre, ABD'ye ait bir uçak, Kore Yarımadası üzerinde keşif uçuşu yaptı. Bundan 10 gün öncede yine ABD Silahlı Kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı ile Global Hawk insansız hava aracının tespit edildiği açıklanmıştı.
Libya'da Zintan güçleri Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasını destekliyor
Zintan kentindeki askeri ve siyasi kurumların yetkilileri Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasını desteklediklerini açıkladı. Yapılan açıklamada Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Libyalıların, dış güçlerin saldırılarına karşı kendi topraklarını savunma imkanı veren muhtıraları yürürlüğe koyma kararı almasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Libya'da Zintan güçleri Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasını destekliyor Zintan kentindeki askeri ve siyasi kurumların yetkilileri Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasını desteklediklerini açıkladı. Yapılan açıklamada Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Libyalıların, dış güçlerin saldırılarına karşı kendi topraklarını savunma imkanı veren muhtıraları yürürlüğe koyma kararı almasının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.
Facebook açıkladı: Konum bilgileri kapalı olsa da kullanıcıları takip edebiliyoruz
Facebook, web sitesi ya da uygulamalardan konum kapalı olsa dahi kullanıcıları izlemeye devam ediyor.
Facebook Gizlilik Birimi Başkanı Rob Sherman, asıl amacın kullanıcılara daha iyi hizmet vermek ve daha iyi reklamlar göstermek olduğunu söylüyor.
Facebook açıkladı: Konum bilgileri kapalı olsa da kullanıcıları takip edebiliyoruz Facebook, web sitesi ya da uygulamalardan konum kapalı olsa dahi kullanıcıları izlemeye devam ediyor. Facebook Gizlilik Birimi Başkanı Rob Sherman, asıl amacın kullanıcılara daha iyi hizmet vermek ve daha iyi reklamlar göstermek olduğunu söylüyor.
Jandarmaya 'etkili iletişim' eğitimi verildi
Osmaniye'de jandarma personeline drama ile etkili iletişim hakkında eğitim verildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen programa 20 kişilik jandarma personeli katıldı.
Jandarmaya 'etkili iletişim' eğitimi verildi Osmaniye'de jandarma personeline drama ile etkili iletişim hakkında eğitim verildi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen programa 20 kişilik jandarma personeli katıldı.
İran hava kirliliğiyle mücadele ediyor: Eğitime ara verildi
İran'da yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen hava kirliliği nedeniyle Tahran, Kerec, Arak, Tebriz, Kum, Urumiye ve İsfahan'da eğitime ara verildi. Hassas gruplar için tehlikeli düzeyde olduğu belirtilen kirlilikten korunmak için maske takan halk, hükümetten bu konuda radikal adımlar atmasını istiyor.
İran hava kirliliğiyle mücadele ediyor: Eğitime ara verildi İran'da yaşanan ve hayatı olumsuz etkileyen hava kirliliği nedeniyle Tahran, Kerec, Arak, Tebriz, Kum, Urumiye ve İsfahan'da eğitime ara verildi. Hassas gruplar için tehlikeli düzeyde olduğu belirtilen kirlilikten korunmak için maske takan halk, hükümetten bu konuda radikal adımlar atmasını istiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >