22 Kasım: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

putin ruhani erdoğan
putin ruhani erdoğan

Soçi'de üçlü Suriye Zirvesi başladı... 22 Kasım'da Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

22 Kasım'daki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, "Bosna kasabı" Mladic'in davasından sızdırılan Samsung Galaxy S9'un ilk fotoğrafına kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bugünkü piyasa iniş çıkışları geçicidir

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugünkü piyasa iniş çıkışlarının geçici olduğunu belirterek, Türkiye’nin, iddia edildiği gibi ciddi borç sorunuyla karşı karşıya olmadığını söyledi. Şimşek, "Türkiye’nin geleceğine ilişkin asla kötümser olamazsınız. Günlük piyasa iniş çıkışları eninde sonunda ona sebep olan faktörler ortadan kalkınca yönetilecek ve bir normalleşme sağlanacak." şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Bugünkü piyasa iniş çıkışları geçicidir Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bugünkü piyasa iniş çıkışlarının geçici olduğunu belirterek, Türkiye’nin, iddia edildiği gibi ciddi borç sorunuyla karşı karşıya olmadığını söyledi. Şimşek, "Türkiye’nin geleceğine ilişkin asla kötümser olamazsınız. Günlük piyasa iniş çıkışları eninde sonunda ona sebep olan faktörler ortadan kalkınca yönetilecek ve bir normalleşme sağlanacak." şeklinde konuştu.
"Bosna kasabı" Mladic suçlu bulundu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    "Bosna kasabı" olarak da anılan Mladic, 1995'te Sırp güçlerince 8 binden fazla Boşnak sivilin öldürüldüğü Srebrenitsa Soykırımı da dahil 11 suçtan yargılandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Srebrenitsa'da soykırım yapıldığı kabul edildi ve Mladic suçlu bulundu. Katil müebbet hapis ile cezalandırıldı.
"Bosna kasabı" Mladic suçlu bulundu "Bosna kasabı" olarak da anılan Mladic, 1995'te Sırp güçlerince 8 binden fazla Boşnak sivilin öldürüldüğü Srebrenitsa Soykırımı da dahil 11 suçtan yargılandı. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Srebrenitsa'da soykırım yapıldığı kabul edildi ve Mladic suçlu bulundu. Katil müebbet hapis ile cezalandırıldı.
FIFA Futbol Zirvesi İstanbul'da başlıyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Futbol dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan FIFA Futbol Zirvesi yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek. FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun yanı sıra üye federasyonların başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantıya, Beşiktaş'ta bulunan Shangri-La Bosphorus Otel ev sahipliği yapacak. 2016'da başlatılan etkinlikte, stratejik konuları görüşme, tartışma platformu oluşturma, münazara ve bilgi alışverişi için bir araya gelinecek.
FIFA Futbol Zirvesi İstanbul'da başlıyor İstanbul önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Futbol dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan FIFA Futbol Zirvesi yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek. FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun yanı sıra üye federasyonların başkan ve üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantıya, Beşiktaş'ta bulunan Shangri-La Bosphorus Otel ev sahipliği yapacak. 2016'da başlatılan etkinlikte, stratejik konuları görüşme, tartışma platformu oluşturma, münazara ve bilgi alışverişi için bir araya gelinecek.
Alman Meclisinde terör örgütü sembolü açıldı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Almanya'daSol Parti Grup Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, Federal Mecliste terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ait sembol açarak propaganda yaptı. Dağdelen daha önce birçok kez PKK'nın düzenlediği etkinliklere katılmıştı.
Alman Meclisinde terör örgütü sembolü açıldı Almanya'daSol Parti Grup Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, Federal Mecliste terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye ait sembol açarak propaganda yaptı. Dağdelen daha önce birçok kez PKK'nın düzenlediği etkinliklere katılmıştı.
'Suda Balık' filmine Milano'dan ödül geldi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Daha önce "Berlin Uluslararası Filmmaker Festivali"nden 4 ödül alan ve TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Suda Balık", Milano'dan ödülle döndü. 
  
Tülay Kocatürk'ün yazıp yönettiği film, "Sport Filmleri ve TV 2017 - 35. Milano Uluslararası FICTS FEST"in dünya finalinde "Onur Ödülü"ne layık görüldü. Ödül töreninde, Kocatürkle birlikte dram ve romantik türündeki filmin yapımcısı Alper Yanar da yer aldı.
'Suda Balık' filmine Milano'dan ödül geldi Daha önce "Berlin Uluslararası Filmmaker Festivali"nden 4 ödül alan ve TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Suda Balık", Milano'dan ödülle döndü. Tülay Kocatürk'ün yazıp yönettiği film, "Sport Filmleri ve TV 2017 - 35. Milano Uluslararası FICTS FEST"in dünya finalinde "Onur Ödülü"ne layık görüldü. Ödül töreninde, Kocatürkle birlikte dram ve romantik türündeki filmin yapımcısı Alper Yanar da yer aldı.
Aykut Kocaman işi sağlama alıyor 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sezona beklenenin çok altında bir performansla başlayan Fenerbahçe geçtiğimiz hafta sonu oynanan Sivasspor maçıyla birlikte adeta tüm olumsuzlukları üzerinden attı. 4-1’lik skorla hem taraftarının yüzünü güldüren Fenerbahçe hem de özgüven tazeledi. Sarı-lacivertlilerde gözler pazar akşamı deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçına çevrildi.Kocaman’ın talebelerine, “Sivasspor maçı bize moral verdi. Oynadığımız futbolla taraftarımızı mutlu ettik. Ama kendimizi frenlememiz gerekiyor. Bir galibiyetle şampiyonluk havasına girmemiz doğru değil. Daha önümüzde çok yol var” dediği gelen haberler arasında.
Aykut Kocaman işi sağlama alıyor Sezona beklenenin çok altında bir performansla başlayan Fenerbahçe geçtiğimiz hafta sonu oynanan Sivasspor maçıyla birlikte adeta tüm olumsuzlukları üzerinden attı. 4-1’lik skorla hem taraftarının yüzünü güldüren Fenerbahçe hem de özgüven tazeledi. Sarı-lacivertlilerde gözler pazar akşamı deplasmanda oynanacak Antalyaspor maçına çevrildi.Kocaman’ın talebelerine, “Sivasspor maçı bize moral verdi. Oynadığımız futbolla taraftarımızı mutlu ettik. Ama kendimizi frenlememiz gerekiyor. Bir galibiyetle şampiyonluk havasına girmemiz doğru değil. Daha önümüzde çok yol var” dediği gelen haberler arasında.
Üç liderin Soçi Zirvesi başladı

                                    
                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Soçi'de Sanatoryum Rus'taki Suriye konulu üçlü zirvesi saat 16.40'ta başladı. Üçlü zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenleneceği ve daha sonra Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin akşam yemeğinde bir araya geleceği belirtildi.
Üç liderin Soçi Zirvesi başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Soçi'de Sanatoryum Rus'taki Suriye konulu üçlü zirvesi saat 16.40'ta başladı. Üçlü zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenleneceği ve daha sonra Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin akşam yemeğinde bir araya geleceği belirtildi.
Uber, 57 milyon kullanıcı bilgisinin çalındığını açıkladı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Uber'den yapılan açıklamada, geçen yılın ekim ayında iki kişi tarafından gerçekleştirilen siber saldırı sonucu şirketin dünya genelinde 57 milyon kullanıcısının isimleri, elektronik posta adresleri ve telefon numaralarının çalındığı belirtildi. Uber'in bu olayı gerçekleştiren iki kişiye toplam 100 bin dolar (396 bin Türk lirası) ödeme yaptığı iddia edildi.
Uber, 57 milyon kullanıcı bilgisinin çalındığını açıkladı Uber'den yapılan açıklamada, geçen yılın ekim ayında iki kişi tarafından gerçekleştirilen siber saldırı sonucu şirketin dünya genelinde 57 milyon kullanıcısının isimleri, elektronik posta adresleri ve telefon numaralarının çalındığı belirtildi. Uber'in bu olayı gerçekleştiren iki kişiye toplam 100 bin dolar (396 bin Türk lirası) ödeme yaptığı iddia edildi.
Samsung Galaxy S9'un ilk fotoğrafı ortaya çıktı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ghostek isimli aksesuar üreticisi, kısa bir süre önce Galaxy S9 için tasarladığı yeni telefon kılıfını paylaştı. Dolayısıyla bu fotoğraf sayesinde telefonun bazı ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. Daha önce Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8'de kullanılan Infinity Display isimli Sonsuz Ekran tasarımının yeni modelde de devam edeceği öngörülüyor.
Samsung Galaxy S9'un ilk fotoğrafı ortaya çıktı Ghostek isimli aksesuar üreticisi, kısa bir süre önce Galaxy S9 için tasarladığı yeni telefon kılıfını paylaştı. Dolayısıyla bu fotoğraf sayesinde telefonun bazı ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. Daha önce Galaxy S8, Galaxy S8+ ve Galaxy Note 8'de kullanılan Infinity Display isimli Sonsuz Ekran tasarımının yeni modelde de devam edeceği öngörülüyor.
Lukaku'ya 450 dolarlık para cezası

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Mahkeme, Manchester United forması giyen Romelu Lukaku'yu para cezasına çarptırdı. İngiliz basınında yer alan habere göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Beverly Hills kentindeki evinde bu yaz düzenlediği partide gürültü çıkardığı için şikayet edilen 24 yaşındaki Belçikalı futbolcu, 450 dolar ceza ödeyecek.
Lukaku'ya 450 dolarlık para cezası Mahkeme, Manchester United forması giyen Romelu Lukaku'yu para cezasına çarptırdı. İngiliz basınında yer alan habere göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Beverly Hills kentindeki evinde bu yaz düzenlediği partide gürültü çıkardığı için şikayet edilen 24 yaşındaki Belçikalı futbolcu, 450 dolar ceza ödeyecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >