23 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

23 Ekim 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Ekim 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Bakan Çavuşoğlu, ABD ve Rusya'nın harekatın meşruiyetini kabullendiğini kaydetti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, Türkiye ile Rusya'nın Soçi'de vardığı mutabakatın ayrıntılarını değerlendirip, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, "Türkiye 5 gün içinde ABD ve Rusya gibi iki önemli güçle anlaşma sağladı. Dünyanın en büyük iki ülkesi Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyetini kabullenmiştir" dedi.


Facebook, Demokrat Elizabeth Warren'la temasta olduğunu doğruladı

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, NBC Nightly News'e verdiği demeçte, bazı çalışanların Senatör Elizabeth Warren'ın başkanlık kampanyasıyla temasta olduğunu bildirdi. Warren, Facebook gibi büyük teknoloji şirketlerinin Instagram ve WhatsApp gibi ayrıca servislere sahip olmasını doğru bulmuyor ve ayrılmaları gerektiğini söylüyor.

'Dijital Tarım Projesi hayata geçirildi'

Vodafone Business ve Türkiye İş Bankası ortaklığında hayata geçirilen ve 'tarım sektöründe dijitalleşmeyi' hedefleyen Dijital Tarım Projesi, çiftçiler için yepyeni bir dönemi resmen başlattı.

Bitcoin bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü

Satoshi Nakamoto, son 24 saat içinde Bitcoin piyasasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Nakamoto, “Bitcoin 22 Ekim’i 8.078 dolar ile kapattı. Bu 24 saat içinde yüzde 2 düşüş ya da - 165,19 dolar demek oluyor. Bu fiyat son iki günün en düşük kapanış fiyatıydı. Bitcoin, son bir ayda 7. kez 8 bin doların altını gördü” dedi.

Netflix, yeni Anime dizisi Ghost in the Shell: SAC_2045'in tanıtımını yayınlandı


Netflix, orijinal Anime kataloğunu genişletmeye devam ediyor. Popüler çizgi roman serisini diziye dönüştüren platform Ghost in the Shell: SAC_2045'in tanıtım filmini yayınlandı. Netflix'in Anime projesi, markanın bilgisayar üretimli ilk dizisi olacak.

31 Türk sporcu olimpiyat vizesi aldı

Türk sporcuların, Japonya'nın başkenti Tokyo'da 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenecek 32. Yaz Olimpiyatları'na katılma mücadelesi sürüyor. Şu ana kadar 6 spor dalından 9'u kadın 31 milli sporcu, Tokyo 2020'ye gitme hakkı elde etti. Atletizmde 11, yelkende 5, cimnastik, güreş ve yüzmede 4'er, atıcılıkta ise 3 isim Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >