23 Şubat 2020: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

 Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

23 Şubat 2020 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 23 Şubat 2020 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İran'ın Khoy kentinde saat 08:53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler'de hasar oluştu. Depremde ölü sayısı 9'a yaralı sayısı ise 37'ye yükseldi. Mili Eğitim Bakanı Selçuk bazı köy okullarında hasar olduğunu açıkladı. Van Valisi Bilmez, "An itibariyle enkaz altında kimse bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı. AFAD deprem çalışmaları için uyarıda bulundu.

Galatasaray 21 yıl sonra deplasmanda Fenerbahçe'yi yendi

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, sahasında 1999 yılından beri yenilmediği Galatasaray'ı konuk etti. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-1 kazandı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Donk, 80. dakikada penaltıdan Falcao ve 90+7. dakikada Onyekuru kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 21. dakikada penaltıdan Kruse attı.

İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 8'e yükseldi: Tedbirler artırıldı

İran'da koronavirüsü bulaşan kişi sayısı 43'e çıkarken ölü sayısı da 8'e yükseldi. İran hükümeti, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla birçok eyalette eğitime ara verdi, sınavları erteledi, türbeleri ve müzeleri ziyarete kapattı.

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur yoğun bakımda

Sanatçı Muhterem Nur, organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. Henüz doktorlardan resmi bir açıklama yapılmazken Nur'un sağlık durumunun iyiye gittiği aktarıldı.

Türkiye-İran sınırı kapatıldı: Kara,hava ve demiryolu geçişleri durduruldu

Türkiye, İran'da ölümle sonuçlanan koronavirüs vakaları sebebiyle kara sınır kapılarını geçici olarak kapattı. Bugünden itibaren uçuşlar da geçici olarak durduruldu.

Almanya'da bir saldırı daha: Yine nargile kafeye ateş açtılar

Almanya’nın Stuttgart kentinde bir nargile kafeye silahla ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan kimse olmazken, polis kaçan saldırganları arıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >