24 doktor 'Sağlıklı' dedi, Almina bebek kolsuz doğdu

Almina bebek
Almina bebek

Aydın'da 24 doktorun sağlıklı dediği ve kolsuz şekilde doğan Almina bebeğin ailesi doktorlardan şikayetçi oldu.

Aydın Kuşadası’nda 24 doktorun anne karnında inceleyip 'sağlıklı' diyerek olumlu rapor verdiği Almina bebek kolsuz doğdu. Sol kolu ve omuzu olmadan doğan 9 aylık bebeklerine 'sağlıklı' diyen doktorlardan şikayetçi olan aile yaşadıkları karşısında 'şok' olduklarını belirtti.

Baba Erhan Sökmen, sık sık doktora gittiklerini ve doktorların kendilerine, 'mide ve yemek borusu olmayabilir' dediğini ileri sürdü. Sökmen, sadece mide sorunu var denilen çocuğun mideyle ilgili bir sorunu olmadığı gibi sol kolu olmadan doğması karşısında şok olduklarını söyledi.

Erhan Sökmen ve Almina Sökmen
Erhan Sökmen ve Almina Sökmen

’Hiçbir şeyi yok, gayet sağlıklı’

Sökmen, ’Hiçbir şeyi yok, gayet sağlıklı’ dedikleri çocuğunun kolsuz ve omuzsuz doğduğunu belirten baba, çelişkili doktor açıklamalarından sonra bir çok hastaneye gittiklerini söyleyerek: "İlk kontrolünde yine ’bir şey yok’ dendi. 5. ayda yapılan taramada ise aynı doktor bize ’mide ve yemek borusu olmayabilir’ diye gerçek dışı bilgiler verdi. Aynı gün başka bir özel doktora daha gittik. 2 saat boyunca yapılan incelemede bize hiçbir sorun yaşanmadığı söylendi. Çelişkili doktor açıklamalarının ardından tekrar Kuşadası’na döndük orada muayene yaptırdık, Aydın’a başka bir doktora gittik, orada da kontroller yapıldı. İzmir’de bir üniversite hastanesine gittik. 5 doktor ve bir anabilim dalı başkanı da inceleme de bulundu. Burada da bize ’mide ve yemek borusu yok’ yorumunda bulunuldu." dedi.

Aile, yaşadıkları olay karşısında yaşadıkları şoku atlatamadıklarını belirtti.
Aile, yaşadıkları olay karşısında yaşadıkları şoku atlatamadıklarını belirtti.


"Şikayetçi olduk"
Doğumun ardından büyük acılar yaşadıklarını belirten Erhan Sökmen, doktorlardan şikayetçi olduklarını hem Cumhuriyet Savcılığına hem de Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduklarını belirtti. Sökmen, "Tıbbın bugün geldiği noktada çocuğumun anne karnında yapılan incelemesinde kolunun olmadığının belirlenememesi büyük bir skandaldır. Aile olarak bizi yıkmıştır. Gerekli şikayetlerde bulunduk. Doktorların raporları nedeniyle DNA testi yaptırmak istedik, onu bile kendi paramızla yaptık. Doğum sırasında çocuğumun köprücük kemiğini bile kırmışlar. Kızım Almina’nın omuzu ve sol kolu yok. Omuz olmadığı için protez de yaptıramıyoruz. Biyonik kol yaptırmak için de maddi gücümüz yok. Hem hakkımızın aranmasını, hem de buna yol açan doktorların yargılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Almina'nın ultrason görüntüsü.
Almina'nın ultrason görüntüsü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >