24 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

24 Ekim 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 24 Ekim 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Resulayn'da PKK/YPG saldırısında 5 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekât alanı Resulayn bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce yapılan drone, havan ve hafif silah saldırısında 5 askerin yaralandığını, meşru müdafaa çerçevesinde gerekli karşılığın verildiğini duyurdu.

MEB, öğrenci karnelerini değiştirmeye yönelik yeni bir çalışma hazırlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci karnelerini değiştirmeye yönelik yeni bir çalışma hazırlıyor. Yeni düzenlemeye göre karnelerde sadece not değerlendirmesine yer verilmeyecek. Öğrencilerin bir yıllık gelişim süreçleri de yer alacak.

Yapay zekâ beyin kanamalarını hızlı tespit etmeyi sağlayabilir

UC Berkeley Üniversitesi ve UCSF araştırmacıları, beyin kanamasını tespit edebilen yeni bir yapay zekâ geliştirdi. Yalnızca 1 saniyede ortaya rapor çıkaran sistem, elbette doktorların yerini tutabilecek kadar sağlıklı değil. Ancak karar verme sürecini hızlandırması konusunda önümüzdeki dönemlerde kullanılabilir.

Türkiye FIFA dünya sıralamasında 32. sıraya yükseldi

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda oynadığı Arnavutluk maçını 1-0 kazanan ve Fransa ile 1-1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı, 4 basamak yükselerek 1490 puanla 32'nciliğe yerleşti.


The Center iş kulesinin otoparkı 7.6 milyon dolara satıldı

Hong Kong'da bulunan The Center iş kulesinin otoparkı rekor bir fiyata satıldı. Dünyanın en pahalı binası unvanına da sahip olan The Center iş kulesi, 2018 yılında satılan en pahalı ticari bina olarak dünya rekorunu ele geçirdi. Binanın otoparkı tam 7.6 milyon HK$ (969.000 ABD Doları) karşılığında el değiştirdi.

4. sezonuyla BluTV ekranlarında yayınlanan Behzat Ç. yeni yayın platformu arıyor

6 yıl aradan sonra BluTV'de yeniden seyirciyle buluşan Behzat Ç., yayınlanan 4. sezonun ardından yeniden bir krizin eşiğinde. 5. sezon için birçok konuda anlaşmazlık yaşayan taraflar şimdilik müzakere kapısını kapatmış gözüküyor. Hatta dizinin yeni sezonlarını yayınlamak için yeni bir yayın platformu arayışına girdiğini gelen haberler arasında yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >