24 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

24 Temmuz 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Hakan Atilla Türkiye'ye geldi
Eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'de tutulduğu cezaevinden tahliye edilmişti. Atilla'yı taşıyan uçak İstanbul'a indi.
Hakan Atilla Türkiye'ye geldi Eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'de tutulduğu cezaevinden tahliye edilmişti. Atilla'yı taşıyan uçak İstanbul'a indi.
Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'ın aldığı hapis cezasının gerekçesi açıklandı
 Pucca lakabıyla tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık, uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı.  Mahkemenin verdiği cezadan sonra gözyaşlarını tutamayan Selen Işık ile ilgili gerekçeli karar açıklandı. Mahkemenin Işık ile ilgili olarak açıkladığı kararda, ''Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleri yer aldı.
Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'ın aldığı hapis cezasının gerekçesi açıklandı Pucca lakabıyla tanınan sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık, uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı. Mahkemenin verdiği cezadan sonra gözyaşlarını tutamayan Selen Işık ile ilgili gerekçeli karar açıklandı. Mahkemenin Işık ile ilgili olarak açıkladığı kararda, ''Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği" ifadeleri yer aldı.
Kalın ile Jeffrey 'Güvenli Bölge'yi görüştü
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.
Kalın ile Jeffrey 'Güvenli Bölge'yi görüştü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.
Yazılımcının tehdidi: 'McAfee serbest bırakılmazsa tüm bilgiler yayınlanacak!'
 Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik oluşumlarından McAfee'nin kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde kayıplara karıştı.  Şirket yöneticilerine göre yetkililer tarafından gözaltına alınan John McAfee, 2020 yılındaki başkanlık seçimlerine aday olmasıyla dikkati çekmişti.  John McAfee'nin Twitter hesabını yöneten kampanya menajeri Juan Maria Loggia-Ramirez, şirket kurucusunun serbest bırakılmadığı takdirde, ellerinde bulunan 'tüm gizli belgeleri' açığa çıkaracaklarını ve birçok farklı isim ve kurumu zor durumda bırakacaklarını açıkladı.
Yazılımcının tehdidi: 'McAfee serbest bırakılmazsa tüm bilgiler yayınlanacak!' Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik oluşumlarından McAfee'nin kurucusu John McAfee, geçtiğimiz günlerde kayıplara karıştı. Şirket yöneticilerine göre yetkililer tarafından gözaltına alınan John McAfee, 2020 yılındaki başkanlık seçimlerine aday olmasıyla dikkati çekmişti. John McAfee'nin Twitter hesabını yöneten kampanya menajeri Juan Maria Loggia-Ramirez, şirket kurucusunun serbest bırakılmadığı takdirde, ellerinde bulunan 'tüm gizli belgeleri' açığa çıkaracaklarını ve birçok farklı isim ve kurumu zor durumda bırakacaklarını açıkladı.
Düzce 'Afet Bölgesi' ilan edildi
Düzce'de yaşanan su taşkını ve heyelan nedeniyle, alan 'Afet Bölgesi' ilan edildi. Sel felaketinde 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından, kayıp iki kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.
Düzce 'Afet Bölgesi' ilan edildi Düzce'de yaşanan su taşkını ve heyelan nedeniyle, alan 'Afet Bölgesi' ilan edildi. Sel felaketinde 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından, kayıp iki kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.
İngiltere Kraliçesi, Johnson'a hükûmeti kurma yetkisi verdi
Boris Johnson, İngiltere Kraliçe'sinin kendisine hükûmet kurma yetkisi vermesiyle resmi olarak İngiltere'nin yeni Başbakanı oldu.
İngiltere Kraliçesi, Johnson'a hükûmeti kurma yetkisi verdi Boris Johnson, İngiltere Kraliçe'sinin kendisine hükûmet kurma yetkisi vermesiyle resmi olarak İngiltere'nin yeni Başbakanı oldu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >