240 kilo olan baba, oğlu için 143 kilo verdi

Çorum
Çorum

Çorum’da, fazla kiloları nedeniyle askere alınmayan ve 4,5 aylık çocuğunun ölümüyle yıkılan tekstil işçisi Nadir Akbulut, 4 buçuk yaşında olan oğlu için 240 kilodan 97 kiloya düştü.

Çorum’da, fazla kiloları nedeniyle askere alınmayan ve 4,5 aylık çocuğunun ölümüyle yıkılan tekstil işçisi Nadir Akbulut, 240 kilodan 97 kiloya düştü.


Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada işçi olarak çalışan 30 yaşındaki Nadir Akbulut, herhangi bir sağlık problemi olmamasına rağmen küçük yaştan itibaren kilo almaya başladı. Askerlik yoklaması geldiğinde muayene için askerlik şubesine giden Akbulut, 8 kilo fazlası nedeniyle askere alınmadı. Bunalıma giren ve 2 yıl boyunca kendisini eve hapseden Akbulut, 180 kiloya ulaştı.

Akbulut, eşi Esra Akbulut ile evliliklerinden Kayra Çınar isminde bir oğlu oldu. Oğlunun 4,5 aylıkken hayatını kaybetmesiyle tekrar hızla kilo almaya başlayan acılı baba 1 yıl içerisinde 240 kiloya kadar ulaştı.

Akbulut, Göktuğ ismini verdiği çocuğuyla ikinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşadı.

Oğlunun psikolojisi için ameliyat oldu

O dönem 240 kilo olan Akbulut, bir arkadaşının, “Bir gün çocuğunu okula götürdüğünü düşünsene. Çocuğunun arkadaşları oğlunla alay edecekler. Seninle alay edecekler. ’Göktuğ’un babasına baksana ne kadar şişman’ diyecekler. Belki sen etkilenmezsin ama çocuğun senin yüzenden rezil olacak, belki aşağılanacak. Bunu kendine yakıştırabilir misin” sözü üzerine oğlunun psikolojisinin bozulmaması için ameliyat masasına yattı. Akbulut, tüp mide operasyonu sayesinde 240 kilodan 97 kiloya kadar düştü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >