25 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler

25 Ağustos 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 25 Ağustos 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Pençe-3 harekatında çıkan çatışmada 3 kahraman askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, bölgedeki operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı

Milli Savunma Bakanı Akar, 'Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi' açıklamalarında bulundu. Öte yandan Akar, İdlib'de gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırıya ilişkin ise 'Meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanırız' dedi.

G7 zirvesi kapsamında Trump ve Macron iki saat boyunca başbaşa görüşme gerçekleştirdi

G7 zirvesi kapsamında liderler özel temaslarda da bulunuyor. Görüşmeler kapsamında gözler ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un üzerindeydi. İkili tam iki saat boyunca başbaşa görüşme gerçekleştirdi.

MEB, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un kızına eğitim hayatı boyunca destek verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut'un kızına öğrenimi süresince eğitim yardımı, sosyal ve psikolojik destek sağlayacak.

Amazon ormanlarındaki yangın halen kontrol altına alınamadı

Dünyanın en geniş tropikal bölgesi Amazonlar, yeterli önlem alınmaması ve gerekli müdahalelerin zamanında yapılmaması nedeniyle haftalardır kontrol altına alınamıyor. Brezilya'dan Peru, Bolivya ve Paraguay'a sıçrayan yangınlar çoğu Brezilya'da olmak üzere 2 bin 500 noktada devam ediyor.

Quentin Tarantino imzalı Bir Zamanlar Hollywood'da Türkiye'de 3 Ağustos'ta vizyona girdi

Quentin Tarantino imzalı Bir Zamanlar... Hollywood'da Türkiye'de 3 Ağustos'ta vizyona girdi. Bugüne kadar sinema dünyasına birçok başarılı film kazandırmış Tarantino, yeni filminde Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi bir arada oynaması güç isimlere başrolü paylaştırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >