25 Kasım 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler...
Türkiye'den ve dünyadan öne çıkan gelişmeler...

25 Kasım 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 25 Kasım 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da görev yapan Türk askerlerine seslendi. Erdoğan,"Bu üssün kapatılmasını talep edenler ülkemizin Katar'ın kara gün dostu olduğunu idrak edemeyenlerdir" dedi ve Katar'daki yeni kışlanın adının Halid bin Velid olacağını duyurdu.

Hukukçu Kadir Kurtuluş tarafından Google’a açılan bir dava; telif hakları konusunda yapılan bir hatayı konu alıp şirketi hukuki bir süreçle karşı karşıya bırakmıştı.Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Kurtuluş, açılan davanın yalnızca telif haklarını konu almadığını, gerçek nedenin Türkiye’de ‘tüzel kişilik’ yaklaşımıyla alakalı olduğunu açıkladı.

Astronotlar gelecek yıllarda uzay yolculuğu sırasında uyutulabilir

Hipernasyon
Hipernasyon

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar, maliyetleri düşürmek için uzay yolculuğu sırasında insanları hibernasyona sokmak istiyor.

Uzay görevlerinin aksamaması bir kenara insanların üzerindeki psikolojik etkiyi de ölçen araştırmacılar, önümüzdeki 20 yıl içinde Mars'a gidecek astronotlarda bu sistemi kullanmak istiyor.

ABD'li medya milyarderi Bloomberg, başkanlık yarışına girdi

Michael Bloomberg
Michael Bloomberg

ABD'li medya milyarderi Michael Bloomberg, Demokrat Parti'den başkanlık yarışına gireceğini Twitter'dan İngilizce ve İspanyolca olarak açıkladı. Tweetlerinde New York belediye başkanı olduğu dönemde yaptığı icraatları sayan Bloomberg, 29 yaşında kovulduğunu ancak daha sonra kurduğu şirket sayesinde bugün 20 bin kişiye istihdam sağlayarak büyük kazançlar elde ettiğini söyledi. ABD Anayasası'na göre, başkan olacak kişi 35 yaşından büyük, "doğuştan ABD vatandaşı" ve ülkede en az 14 yıl ikamet etmiş olmak zorunda.

Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim değişikliğinin ana etmenlerinden olan sera gazının atmosferdeki yoğunluğu 2018'de 405,5 ppm'den 407,8 ppm'ye yükselerek rekor seviyeye ulaştığı duyuruldu.

Türkiye'nin en büyük modern seracılık merkezi İzmir'in Dikili ilçesinde sazlık ve bataklık bölgede kurulacak. Örtü altı ve yaş sebze üretimi yapılacak. Türkiye'nin en büyük modern seraları 3 bin metrekarelik alanın 2 bin metrekaresinde yer alacak. Bu seralarda Jeotermal kaynaklar kullanılarak hedef yıllık 80 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi yapmak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >