26 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

26 Ağustos 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 25 Ağustos 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın genel bir tablo çizdiği Irak, Suriye ve Doğu Akdeniz bölgelerine ilişkin sözlerini Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ile değerlendirdik.

Güvenli Bölge'de dün İdlib'teki son durum konuşuldu

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta 'İdlib'te kördüğüm, Irak'ta Pençe 3 ve Güvenli Bölge'de son perde' konuları tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

ABD'de Demokratların umudu Biden’ın kampanyası sırasındaki gafları tepki çekiyor


ABD eski Başkanı Barack Obama döneminde başkan yardımcılığı yapan 2020'de gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde 'Ben de varım' diyerek Demokrat Parti'den aday adayı olan Joe Biden'ın ismi anketlerde öne çıkıyor. Her ne kadar anketlerde öne çıksa da Biden’ın yaşı ve gaf yapma alışkanlığı ABD'nin mevcut Başkanı Trump’ın karşısına çıkacak en iyi aday olup olmadığı konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

Ting Mobile, araştırma yaparak telefon satın alma eğilimleri üzerinden bir rapor çıkardı

Ting Mobile, toplamda 3640'ı aşkın kullanıcı arasında araştırma yaparak telefon satın alma eğilimleri üzerinden bir rapor çıkardı. Araştırmalar, eski telefonun ne kadar süre kullanıldığından tutun, satın almayı etkileyen faktörlere kadar birçok ayrıntı barındırıyor.

Plastik poşetlerde ücretlendirme, vatandaşları plastik kullanımından vazgeçirmedi

Plastik poşetlerde ücretlendirme, vatandaşları plastik kullanımından vazgeçirmedi. Son araştırmalara göre tüketiciler market poşetlerine ücret ödemekten kaçınmak adına, ücretsiz olan manav poşetlerini kullanmayı tercih ediyor. Bu durum, manav poşetlerindeki artışı yüze 100'ün üzerine çıkarıyor.

Marvel, ilk Müslüman Süper Kahraman dizisini tanıttı

Daha önce birçok kez Müslüman kurgusal bir karakterin Marvel Sinematik Evreni'ne dahil edileceği gündeme gelse de ilk kez bununla ilgili somut bir adım atıldı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 2019 Disney Expo tanıtım organizasyonunda, gelecekte izleyeceğimiz birçok Marvel ve Disney içeriği izleyicilerin beğenisine sunuldu. Bu yapımların arasında en dikkat çeken ise ilk Müslüman Süper Kahraman karakteri olarak duyurulan Ms. Marvel oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >