26 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

26 Eylül 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 26 Eylül 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

İstanbul'da büyük deprem: Şiddeti bu kez 5,8
İstanbul'da kent genelinde hissedilen büyük bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5,9 iken AFAD depremin büyüklüğünü 5,8 Kandilli Rasathanesi ise 5,7 olarak açıkladı. İçişleri Bakanlığı AFAD, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.İstanbul'da GSM ve internet şebekelerinde zaman zaman kesintiler yaşanıyor. Büyüklüğü 4'e varan artçı sarsıntılar hala sürüyor.
İstanbul'da büyük deprem: Şiddeti bu kez 5,8 İstanbul'da kent genelinde hissedilen büyük bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5,9 iken AFAD depremin büyüklüğünü 5,8 Kandilli Rasathanesi ise 5,7 olarak açıkladı. İçişleri Bakanlığı AFAD, İstanbul’daki ilk belirlemelerde bazı ilçelerdeki binalarda çatlaklar olduğu ve Avcılar’da bir minarenin kısmen yıkıldığı bilgisine ulaştı. Şirinevler’de yan yatan bir bina tahliye edilirken Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu.İstanbul'da GSM ve internet şebekelerinde zaman zaman kesintiler yaşanıyor. Büyüklüğü 4'e varan artçı sarsıntılar hala sürüyor.
Mehmet Bozdağ'ın yeni filmi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu
Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kutulamare ve Diriliş Osman dizilerine imza atan Mehmet Bozdağ'ın yeni projesi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu. Atilla Engin'in kaleme aldığı film, 20 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.
Mehmet Bozdağ'ın yeni filmi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kutulamare ve Diriliş Osman dizilerine imza atan Mehmet Bozdağ'ın yeni projesi Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nın vizyon tarihi belli oldu. Atilla Engin'in kaleme aldığı film, 20 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki depremde yaralı sayısını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, "8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar var. Yüreğimizi yakacak bir haber şükür şu an almadık" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki depremde yaralı sayısını açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin bilgi verdi. Erdoğan, "8 kadar yaralanma olayı söz konusu. Binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar var. Yüreğimizi yakacak bir haber şükür şu an almadık" dedi.
Deepwater Horizon'da gerçekleşen petrol sızıntısı deniz canlılarını olumsuz etkiledi
Deepwater Horizon’da gerçekleşen petrol sızıntısı sonrası bölgede mutant türler ortaya çıktı. 1800 metrede gerçekleşen sızıntı sonrasında ortaya çıkan canlıların eksik organlara sahip olduğu belirtildi.
Deepwater Horizon'da gerçekleşen petrol sızıntısı deniz canlılarını olumsuz etkiledi Deepwater Horizon’da gerçekleşen petrol sızıntısı sonrası bölgede mutant türler ortaya çıktı. 1800 metrede gerçekleşen sızıntı sonrasında ortaya çıkan canlıların eksik organlara sahip olduğu belirtildi.
Opera ve bale festivalleri 30 bin seyirciye ulaştı
Devlet Opera ve Balesi yaz döneminde uluslararası alanda düzenlenen festivallerle 30 bin seyirciye ulaştı. Efes, İstanbul, Bodrum ve Aspendos'da düzenlenen opera ve bale festivalleri sayesinde geçen yıla oranla yüzde 17'lik bir artış gerçekleşti.
Opera ve bale festivalleri 30 bin seyirciye ulaştı Devlet Opera ve Balesi yaz döneminde uluslararası alanda düzenlenen festivallerle 30 bin seyirciye ulaştı. Efes, İstanbul, Bodrum ve Aspendos'da düzenlenen opera ve bale festivalleri sayesinde geçen yıla oranla yüzde 17'lik bir artış gerçekleşti.
Veliaht Prens Selman kabul etti: Kaşıkçı cinayetinde Türkiye hangi pozisyona geçti?
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti hakkında yapmış olduğu açıklama Türkiye'nin elini güçlendirdi.  Uluslararası hukuka göre itiraf niteliğindeki açıklamaların ne anlamana geldiğini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran'a sorduk. Kuran, "Türkiye yeni açıklamaların ışığında yeni girişimlerde bulunacaktır. Bu kapsamda faillerin ve azmettirenlerin Türkiye'ye iade edilerek burada yargılanması yapılmalıdır." dedi.
Veliaht Prens Selman kabul etti: Kaşıkçı cinayetinde Türkiye hangi pozisyona geçti? Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti hakkında yapmış olduğu açıklama Türkiye'nin elini güçlendirdi. Uluslararası hukuka göre itiraf niteliğindeki açıklamaların ne anlamana geldiğini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran'a sorduk. Kuran, "Türkiye yeni açıklamaların ışığında yeni girişimlerde bulunacaktır. Bu kapsamda faillerin ve azmettirenlerin Türkiye'ye iade edilerek burada yargılanması yapılmalıdır." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >