27 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

27 Ekim 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 27 Ekim 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Trump açıkladı: DEAŞ'ın kurucu lideri Bağdadi öldürüldü

                                    Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada DEAŞ'ın lideri el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıkladı.
Trump açıkladı: DEAŞ'ın kurucu lideri Bağdadi öldürüldü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada DEAŞ'ın lideri el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü açıkladı.
İstanbul'da yine deprem oldu

                                    Son günlerde yaşanan depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD, Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 3.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.
İstanbul'da yine deprem oldu Son günlerde yaşanan depremlere bir yenisi daha eklendi. AFAD, Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında 3.1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.
Resulayn'da bir askerimiz şehit oldu

                                    Milli Savunma Bakanlığı, Resulayn'da açılan ateş sonucu 1 personelin şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı Rasulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG’li teröristlerce yapılan taciz ateşinde bir personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralandı, meşru müdafaa kapsamında karşılık verildi" denildi.
Resulayn'da bir askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Resulayn'da açılan ateş sonucu 1 personelin şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı Rasulayn bölgesinde keşif-gözetleme yapan unsurlarımıza PKK/YPG’li teröristlerce yapılan taciz ateşinde bir personelimiz şehit olmuş, 5 personelimiz yaralandı, meşru müdafaa kapsamında karşılık verildi" denildi.
Parion Antik Kenti'nde bin 900 yıllık anıt mezar kitabesi bulundu

                                    Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi bulundu. Parion Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş,"Yazıt üzerinde iki 'Grek' ismi var. Bir Romalı tarafından çocuğu ve ölen annesine adanmış bir mezar yazıtı. Muhtemelen bu bir anıt mezar yazıtı'' dedi.
Parion Antik Kenti'nde bin 900 yıllık anıt mezar kitabesi bulundu Çanakkale'nin Biga ilçesindeki Parion Antik Kenti'nde, arkeologların araştırmaları sırasında bin 900 yıllık olduğu tahmin edilen anıt mezar kitabesi bulundu. Parion Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş,"Yazıt üzerinde iki 'Grek' ismi var. Bir Romalı tarafından çocuğu ve ölen annesine adanmış bir mezar yazıtı. Muhtemelen bu bir anıt mezar yazıtı'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel telefonda görüştü

                                    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye konusu masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkel telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye konusu masaya yatırıldı.
Bilim insanları, kedilerin de köpekler kadar sadık olduğunu belirtti
Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kedilerin de en az köpekler kadar sadık olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Kristyn Vitale, ''Kendini güvende hissetmeyen kedilerin kaçması, saklanması veya soğuk davranması gayet normal. Tüm kedilerin bu şekilde davrandığına dair bir ön yargı var, ancak kedilerin çoğu sahibini bir güven kaynağı olarak görüyor'' dedi.
Bilim insanları, kedilerin de köpekler kadar sadık olduğunu belirtti Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre kedilerin de en az köpekler kadar sadık olduğu ortaya çıktı. Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Kristyn Vitale, ''Kendini güvende hissetmeyen kedilerin kaçması, saklanması veya soğuk davranması gayet normal. Tüm kedilerin bu şekilde davrandığına dair bir ön yargı var, ancak kedilerin çoğu sahibini bir güven kaynağı olarak görüyor'' dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >