27 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler

27 Haziran 2019 Perşembe günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik

6 başlıkta 27 Haziran 2019 Perşembe günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Ekrem İmamoğlu görevi devraldı
Ekrem İmamoğlu,yenilenen seçimlerde İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanlığına seçilmişti. İmamoğlu mazbatasını almasının ardından gerçekleşen devir teslim töreni ile birlikte görevi devraldı.
Ekrem İmamoğlu görevi devraldı Ekrem İmamoğlu,yenilenen seçimlerde İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanlığına seçilmişti. İmamoğlu mazbatasını almasının ardından gerçekleşen devir teslim töreni ile birlikte görevi devraldı.
Kraliçe Elizabeth'in sarayını fareler bastı: Belediye ekip yolladı
İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in yaşadığı ve yönetimi yürüttüğü yer olan Buckingham Sarayı şu sıralar hareketli günler yaşıyor. İsmini vermek istemeyen bir çalışan, saraydan farelerin çıktığını iddia etti. Mutfakta ortaya çıkan fareleri gören Elizabeth'in şok geçirdiğini söyleyen görevli ilaçlama için belediye ekiplerine haber verildiğini belirtti. İlaçlama için gelen ekipler, personele yiyecek artıklarını ve kırıntıları nasıl temizlemeleri gerektiğiyle ilgili olarak eğitim veriyor.
Kraliçe Elizabeth'in sarayını fareler bastı: Belediye ekip yolladı İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in yaşadığı ve yönetimi yürüttüğü yer olan Buckingham Sarayı şu sıralar hareketli günler yaşıyor. İsmini vermek istemeyen bir çalışan, saraydan farelerin çıktığını iddia etti. Mutfakta ortaya çıkan fareleri gören Elizabeth'in şok geçirdiğini söyleyen görevli ilaçlama için belediye ekiplerine haber verildiğini belirtti. İlaçlama için gelen ekipler, personele yiyecek artıklarını ve kırıntıları nasıl temizlemeleri gerektiğiyle ilgili olarak eğitim veriyor.
BMW'den şık görevlendirme: 'Hans Zimmer, elektrikli otomobil için ses hazırlıyor'
BMW’nin elektrikli otomobil çalışmaları son sürat devam ederken şirket, donanım dışı özelliklere de odaklandığı bir dönemden geçiyor.
BMW, Oscar ve Grammy ödüllü besteci Hans Zimmer’le ‘geleceğin elektrikli otomobillerine’ ses üretmesi için birlikte çalıştıklarını açıkladı.
Elektrikli otomobillerin, sürüş deneyiminin duygusallığında boşluk meydana getirdiği önermesi üzerinden ilerleyen şirket, özel ritimlerle bu boşluğu doldurmak istediklerini duyurdu.
BMW'den şık görevlendirme: 'Hans Zimmer, elektrikli otomobil için ses hazırlıyor' BMW’nin elektrikli otomobil çalışmaları son sürat devam ederken şirket, donanım dışı özelliklere de odaklandığı bir dönemden geçiyor. BMW, Oscar ve Grammy ödüllü besteci Hans Zimmer’le ‘geleceğin elektrikli otomobillerine’ ses üretmesi için birlikte çalıştıklarını açıkladı. Elektrikli otomobillerin, sürüş deneyiminin duygusallığında boşluk meydana getirdiği önermesi üzerinden ilerleyen şirket, özel ritimlerle bu boşluğu doldurmak istediklerini duyurdu.
Sinema kan kaybetmeye devam ediyor: 2018'in kazananı tiyatro
Bilet fiyatlarının fazla olması nedeniyle sinemada bilet krizi yaşanmaya başladı. Yapımcılar ve salon yöneticileri arasında tartışma çıktı ve bazı filmlerin vizyon tarihi ertelendi.
Ertelenen filmler nedeniyle kalite anlamında iyi işler ortaya çıkmayınca sinema sektörü seyirci kaybetmeye başladı.
Geçen yıla oranla sinemada seyirci sayısı 5,4 azalırken, tiyatroya olan ilgi de gözle görülür bir şekilde arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı verilere göre 2018 yılının kazananı tiyatro oldu.
Sinema kan kaybetmeye devam ediyor: 2018'in kazananı tiyatro Bilet fiyatlarının fazla olması nedeniyle sinemada bilet krizi yaşanmaya başladı. Yapımcılar ve salon yöneticileri arasında tartışma çıktı ve bazı filmlerin vizyon tarihi ertelendi. Ertelenen filmler nedeniyle kalite anlamında iyi işler ortaya çıkmayınca sinema sektörü seyirci kaybetmeye başladı. Geçen yıla oranla sinemada seyirci sayısı 5,4 azalırken, tiyatroya olan ilgi de gözle görülür bir şekilde arttı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı verilere göre 2018 yılının kazananı tiyatro oldu.
Huawei gözdağı vermeye devam ediyor: ‘800 milyon kullanıcı kaybedeceksiniz’
Huawei ile Google arasındaki çekişmeler teknoloji dünyasının gündeminde. Huawei CEO'sunda Google'a bir rest daha geldi. Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei Google'a "800 milyon android kullanıcısı kaybedeceksiniz" dedi.
Huawei gözdağı vermeye devam ediyor: ‘800 milyon kullanıcı kaybedeceksiniz’ Huawei ile Google arasındaki çekişmeler teknoloji dünyasının gündeminde. Huawei CEO'sunda Google'a bir rest daha geldi. Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei Google'a "800 milyon android kullanıcısı kaybedeceksiniz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Japonya’da fahri doktora unvanı
G-20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Japonya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mukogawa Üniversitesinde fahri doktora unvanı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Japonya’da fahri doktora unvanı G-20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Japonya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mukogawa Üniversitesinde fahri doktora unvanı verildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >