27 Mayıs 2019: 6 Başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'27 Mayıs 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı

Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Avrupa Parlamentosu (AP) için 28 üye ülkede bu hafta sonu düzenlenen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, merkez sağ ve merkez sol partiler en büyük kayıpları yaşayan partiler oldu. Liberaller, yeşiller ve aşırı sağcılar ise sandalye sayılarını artırdı.

27 Mayıs darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşları anıldı

Milli Birlik Komitesi (MBK) tarafından düzenlenen Türk milletinin vicdanında derin yaralar açan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 59 yıl geçti.

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu Edin Dzeko ile İstanbul’da görüştüğü öne sürüldü


İtalya Serie A ekiplerinden Roma forması giyen Edin Dzeko, tatil için Türkiye'ye geldi. İstanbul üzerinden Dalaman'a geçecek olan Boşnak futbolcunun, menajer Mirsad Türkcan'la birlikte seyahat ediyor olması transfer iddialarını alevlendirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı açıkladı: Yerli otomobilin menzili 500 kilometre olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli hibrit otomobilin tek şarjda 500 kilometre yol yapabileceğini belirtti. Varank ayrıca şu anda Türkiye'nin yerli otomobiliyle ilgili marka kimliği ve isim çalışmalarına da başlandığını duyurdu.

Netflix'te haziran ayında yayınlayacak filmler ve diziler belli oldu

Dijital yayın platformu Netflix, orijinal dizileri ile dikkat çekiyor. Platform, yaz ayında da izleyicilerine dizilerin yepyeni bölümlerini sunmaya hazırlanıyor. Yayın platformu haziran ayında yayınlanacak dizilerinin listesini açıkladı. Belgeseller, diziler, filmler olmak üzere birçok yayın izleyicisi ile buluşmak için gün sayıyor.

Vedat Milor: Rüyalarıma giriyor artık kuzu yemeyeceğim

Türkiye'nin en ünlü gastronomi yazarlarından Vedat Milor, yeme içme alışkanlıklarını değiştirdiğini açıkladı. Milor, bugüne kadar yemekte ayrım yapmadığını fakat 23 yaşında olsa vegan besleneceğini bunun sebebini ise artık etlerin eskisi kadar lezzetli olmamasına bağladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >