28 Ağustos 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

28 Ağustos 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 28 Ağustos 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Abdullah Ağar 'Kıran-2 Ortak Operasyonu' ile ne amaçlandığını GZT'ye anlattı

Terör örgütü PKK'ya yönelik Mardin, Şırnak ve Batman'da jandarma, emniyet ve güvenlik korucularının katılımıyla başlatılan "Kıran-2 Ortak Operasyonu" ile ne amaçlandığını Güvenlik ve Terör Uzmanı Abdullah Ağar'a sorduk.

Münih Havalimanı'nda güvenli olmayan bölgeye giren yolcu 130 uçuşu iptal ettirdi

Münih Havalimanı'nda güvenli olmayan bir İspanyol için kırmızı alarm verildi. Yolcunun acil çıkıştan geçerek pistlerdeki yasaklı bölgeye geçmesi üzerine binlerce yolcu havalimanında mahsur kaldı.

Harvard Üniversitesini kazanan Filistin kökenli İsmail Ajjawi'yi ABD'ye almadılar

ABD'de Harvard Üniversitesini kazanan 17 yaşındaki Filistin kökenli İsmail Ajjawi, ABD'ye girerken vizesi iptal edilerek sınır dışı edildi. Lübnan’da yaşayan Filistinli Ajjawi'yi Boston Logan Havalimanı'nda sorgulayan ABD polisi, sınır dışı gerekçesini Ajjawi'nin arkadaşlarının 'sosyal medyadaki paylaşımları'olduğunu belirtti.

Şehir merkezinde yaşayan kargaların yüksek kolesterol seviyesine sahip olduğu saptandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Hamilton Koleji'nde görevli uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, California eyaletinde şehir merkezi, banliyo ve kırsalda yaşayan 140 karga yavrusunun vücut kitle indeksi, yağ depolaması ve hayatta kalma istatistiklerini inceledi. Araştırma, şehir merkezinde yaşayan kargaların 'fast food dükkanları' etkisiyle kırsaldakilere oranla daha yüksek kolesterol seviyesine sahip olduğunu ortaya koydu.

Microsoft, yeni nesil çift ekranlı Surface'i 2 Ekim'de tanıtıyor

Microsoft, 2 Ekim'de yeni nesil Surface'i duyuracağını açıkladı. New York'ta düzenlenecek olan etkinlikte yeni Surface'lerin 'çift ekran' sebebiyle tablet-dizüstü formuna büyük yenilik getireceği tahmin ediliyor. Eski Surface'lerin güçlendirilmiş versiyonunun da bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

ABD'deki araştırmada selfie çekenlerin dışarıdan kaybeden kişiler olarak göründüğü belirlendi

ABD'de gerçekleşen yeni bir araştırma selfie çekenlerin aslında dışarıdan yalnız ve kaybeden kişiler olduğunu iddia ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >