28 Mayıs 2019: 6 Başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada öne çıkan gelişmeler.

'28 Mayıs 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 28 Mayıs 2019 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

TSK, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK’lı teröristlere yönelik harekat başlattı

Kuzey Irak'ta, Hakurk bölgesindeki PKK hedeflerine kara ve hava harekatı düzenlendi. Topçu bataryaları ve jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor. Ateş destek vasıtaları ve savaş uçaklarınca yapılan atışlarla teröristlerce kullanılan mağara, sığınak, barınak ve mühimmat depoları tam isabetle vuruldu.

Güvenli Bölge'de dün 'Pençe' harekatına dair detaylar konuşuldu

GZT'nin fenomen programı "Güvenli Bölge" ramazana özel saatinde İsmail Halis ve Mete Yarar'ın sunumuyla GZT sosyal medya hesaplarında evinize konuk oldu. Türkiye'nin Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik dün başlattığı ve 'Pençe' adını verdiği harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri havadan ve karadan operasyonlarını sürdürürken, 'Güvenli Bölge' bu hafta 'Pençe' operasyonunu tüm boyutlarıyla masaya yatırdı.

ABD'de araştırmacılar Alzheimer'ın teşhisi için sanal gerçeklik kullanıyor

Sanal gerçeklik denildiğinde akla ilk olarak eğlence sektörü gelse de aslında bu teknoloji sağlık alanında da fazlasıyla kullanılıyor. Son örnekte ise Cambridge Biyomedikal Araştırma Merkezi araştırmacıları Alzheimer'ın teşhisi için sanal gerçeklikten yardım alıyor.

TikTok’un sahibi, kendi akıllı telefonunu üretecek

TikTok, 2018 yılı boyunca yaklaşık 200 milyon kez indirilerek geliştiricisi ByteDance için güçlü bir maddi yeterlilik oluşturmayı başardı. TikTok’un başarısını farklı platformlara taşımak isteyen ByteDance, kendi cihazını geliştirerek akıllı telefon pazarına giriş yapmak istediğini açıkladı.

Microsoft'un yapay zekâsı kısa sürede metni başarılı bir şekilde konuşmaya dönüştürebiliyor

Microsoft'un üzerinde çalıştığı yeni yapay zekâ, klasik metinleri hızlıca konuşma metnine çevirebiliyor. Sonuçlar ve konuşmalar şimdilik biraz robotik olsa da kelimelerin doğruluk oranı %99.84'e ulaşıyor.

Tükenmişlik sendromu Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalık olarak kabul edildi

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre fiziksel ve duygusal açıdan zayıf düşmek olarak bilinen tükenmişlik sendromu, hastalık olarak sınıflandırıldı. DSÖ, tükenmiş sendromu ifadesini Uluslararası Hastalık Sınıflandırması listesine aldı. Böylece tükenmişlik sendromu 2020 itibariyle küresel olarak tıbbi bir bozukluk olarak tanınacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >