28 Ocak 2020: Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'de ve dünyada önemli gelişmeler.
Türkiye'de ve dünyada önemli gelişmeler.

28 Ocak 2020 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' sizler için özetledik.

28 Ocak 2020 Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Güney Kore'deki askerlerde koronavirüs şüphesi: Karantinaya alındılar

Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 150 askerin geçen haftalarda Çin'e gittiği belirtildi.Açıklamada, koronavirüsün kuluçka döneminde olabileceği ihtimaliyle söz konusu askerlerden 92'sinin evlerinde veya bağlı olduğu üslerde karantina altına alındığı ifade edildi.

Deprem bölgesine yapılacak konutların detayları belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceklerini söyledi. Kurum, yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini ifade etti.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçına sarı-lacivertli taraftarlar alınmayacak

Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maça sarı-lacivertli taraftarların alınmamasına karar verildi. Önceki yıllarda olduğu gibi "İki takım arasında oynanan maçlarda misafir takım taraftarı alınmaması" yönündeki karar bu maçta da uygulanarak, sarı-lacivertli taraftarlar karşılaşmaya alınmayacak.

Benzin ve motorine bir indirim daha geldi

Motorin ve benzin fiyatlarında gece yarısından itibaren indirime gidilecek. Motorinin litre fiyatında ortalama 13 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 10 kuruş indirim yapılacak. Benzin ve motorine dün de bir indirim yapılmıştı.

Ege'de bir deprem daha: Marmaris 5,4 ile sallandı

Türkiye depremlerle sallanmaya devam ediyor. Geçen hafta salı günü 5,4'lük ve bugün 4,8 büyüklüğündeki Manisa depremleri ile sallanan Ege Bölgesi, akşam saatlerinde Marmaris'te meydana gelen 5,4'lük deprem ile tekrar sarsıldı. Depremin derinliği AFAD tarafından 25 kilometre olarak açıklandı.

ABD Başkanı Trump Filistin'i bölme planını açıkladı

Netanyahu ile ortak açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "İsrail'le ortak komite kurup, net haritayı ortaya koyacağız. Kudüs, İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak kalacak." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >