29 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

29 Aralık 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 29 Aralık Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Kars'ta 4.2 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi
AFAD'dan gelen son bilgilere göre; Kars'ta merkez üssü Sarıkamış ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Erzurum ve çevre illerde de hissedildi.
Kars'ta 4.2 büyüklüğünde deprem: Çevre illerde de hissedildi AFAD'dan gelen son bilgilere göre; Kars'ta merkez üssü Sarıkamış ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Erzurum ve çevre illerde de hissedildi.
Sivasspor, Göztepe'yi 1-0 mağlup etti
Süper Lig’in 17. Haftasında lider Demir Grup Sivasspor sahasında karşılaştığı Göztepe’yi Yatabare’nin golüyle 1-0 geçerek üç puanın sahibi oldu. Yiğidolar bu sonun ardında ilk yarıyı 37 puanla lider tamamladı.
Sivasspor, Göztepe'yi 1-0 mağlup etti Süper Lig’in 17. Haftasında lider Demir Grup Sivasspor sahasında karşılaştığı Göztepe’yi Yatabare’nin golüyle 1-0 geçerek üç puanın sahibi oldu. Yiğidolar bu sonun ardında ilk yarıyı 37 puanla lider tamamladı.
Lise öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahibi ailenin evini yeniledi
Nevşehirli bir grup lise öğrencisi mahalle muhtarı aracılığıyla tespit ettikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi. İkametin avlusuna kilitli parke taşı döşeyen öğrenciler, kanepe, ocak ve dolap gibi eşyaların tamiratını tamamladıktan sonra ev ve bahçeyi temizleyerek yenilenmiş haliyle aileye teslim etti.
Lise öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ihtiyaç sahibi ailenin evini yeniledi Nevşehirli bir grup lise öğrencisi mahalle muhtarı aracılığıyla tespit ettikleri ihtiyaç sahibi bir ailenin evini yeniledi. İkametin avlusuna kilitli parke taşı döşeyen öğrenciler, kanepe, ocak ve dolap gibi eşyaların tamiratını tamamladıktan sonra ev ve bahçeyi temizleyerek yenilenmiş haliyle aileye teslim etti.
ABD'de 21 yaş altına sigara ve tütün mamullerinin satışı yasaklandı
ABD'de 21 yaş altı kişilere sigara ve tütün ürünlerinin satışı yasaklandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Aralık tarihinde imzaladığı ve kanunlaşan tasarı birçok kesim tarafından memnuniyetle karşılandı.
ABD'de 21 yaş altına sigara ve tütün mamullerinin satışı yasaklandı ABD'de 21 yaş altı kişilere sigara ve tütün ürünlerinin satışı yasaklandı. ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 Aralık tarihinde imzaladığı ve kanunlaşan tasarı birçok kesim tarafından memnuniyetle karşılandı.
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu trans yağ kullanımını ele aldı
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla trans yağ konusunu görüştü. Trans yağın, sanılanın aksine zeytinyağı, tereyağı, ayçiçek yağı gibi bir yağ türü olmadığı belirtilirken, gıda endüstrisinde kullanılan yağların daha ucuz ve kolay kullanımı için çeşitli işlemlere tabi tutulması sırasında ortaya çıkabildiği ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu trans yağ kullanımını ele aldı Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla trans yağ konusunu görüştü. Trans yağın, sanılanın aksine zeytinyağı, tereyağı, ayçiçek yağı gibi bir yağ türü olmadığı belirtilirken, gıda endüstrisinde kullanılan yağların daha ucuz ve kolay kullanımı için çeşitli işlemlere tabi tutulması sırasında ortaya çıkabildiği ifade edildi.
Bakan Akar: İdlib'de 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız
Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib ile ilgili açıklamasında "Hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca yapan 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız." dedi.
Bakan Akar: İdlib'de 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib ile ilgili açıklamasında "Hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca yapan 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız." dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >