29 Ekim: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

deaş operasyon
deaş operasyon

Cumhuriyet bayramı kutlu olsun... 29 Ekim'de Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videomuzu izlemeyi unutmayın!

29 Ekim'deki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 4. yıldız açıklamasından Türkiye'deki DEAŞ hücrelerine yapılan operasyona kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Türk çayında özel sektör ilki başardı

                                    
                                    Doğu Karadeniz'de bu sezon üreticiden yaklaşık 1 milyon 245 bin ton yaş çay alan ÇAYKUR ve özel sektöre ait fabrikalarda 255 bin ton kuru çay üretildi. Bu yıl ilk kez yaş çayın yüzde 60‘ını alan özel şirketler, ilk kz devlet şirketinden daha fazla çay alımı yapmış oldu.
Türk çayında özel sektör ilki başardı Doğu Karadeniz'de bu sezon üreticiden yaklaşık 1 milyon 245 bin ton yaş çay alan ÇAYKUR ve özel sektöre ait fabrikalarda 255 bin ton kuru çay üretildi. Bu yıl ilk kez yaş çayın yüzde 60‘ını alan özel şirketler, ilk kz devlet şirketinden daha fazla çay alımı yapmış oldu.
Günün sorusu “Saat kaç?” oldu

                                    
                                    Saatin kaç olduğu sorusu ile yine milyonlarca insan yeni güne uyandı. Dün itibariyle bazı ajansların yaz saati uygulamasından vazgeçildiğini haberleştirmesi üzerine bazı bilgisayar ve akıllı cihazların saatlerini otomatik olarak kendini geri alması, yeniden saat kaç sorularını yükselmesine neden olduBakanlar Kurulunun belirttiği gibi yurtta saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulaması halen devam ediyor ve söz konusu bir saat ileri bir saat geri alma sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Kendini otomatik geri almış cihazların ise analog duvar saatlerine göre yeniden düzeltilmesi gerektiği belirtiliyor.
Günün sorusu “Saat kaç?” oldu Saatin kaç olduğu sorusu ile yine milyonlarca insan yeni güne uyandı. Dün itibariyle bazı ajansların yaz saati uygulamasından vazgeçildiğini haberleştirmesi üzerine bazı bilgisayar ve akıllı cihazların saatlerini otomatik olarak kendini geri alması, yeniden saat kaç sorularını yükselmesine neden olduBakanlar Kurulunun belirttiği gibi yurtta saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulaması halen devam ediyor ve söz konusu bir saat ileri bir saat geri alma sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Kendini otomatik geri almış cihazların ise analog duvar saatlerine göre yeniden düzeltilmesi gerektiği belirtiliyor.
Tekstil ihracatının 7,5 milyar doları Merter’den yapılıyor

                                    
                                    Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, Merter'den 215 ülkeye tekstil ve hazır giyim ihracatı yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim ihracatı yıllık 30 milyar dolara yaklaştı. Bunun 7,5 milyar doları Merter'den yapılıyor." dedi.
Tekstil ihracatının 7,5 milyar doları Merter’den yapılıyor Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, Merter'den 215 ülkeye tekstil ve hazır giyim ihracatı yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim ihracatı yıllık 30 milyar dolara yaklaştı. Bunun 7,5 milyar doları Merter'den yapılıyor." dedi.
Sürücülere uyarı: Kış lastiği dört tekere de takılmalı

                                    
                                    Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel tasarlanmış desenleri bulunan lastiklerin kış lastiği olarak tanımlandığını söyledi. Prof. Dr. Bayrakçeken, "Sürücülerimizin yaptığı hatalardan birisi de kış lastiğini sadece çekici tekerlerde kullanmaktır. Kış lastiği dört tekere de takılmalıdır." dedi.
Sürücülere uyarı: Kış lastiği dört tekere de takılmalı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel tasarlanmış desenleri bulunan lastiklerin kış lastiği olarak tanımlandığını söyledi. Prof. Dr. Bayrakçeken, "Sürücülerimizin yaptığı hatalardan birisi de kış lastiğini sadece çekici tekerlerde kullanmaktır. Kış lastiği dört tekere de takılmalıdır." dedi.
DEAŞ’a büyük darbe

                                    
                                    Terör örgütleriyle etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi düzenlediği operasyonlarla terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe vurdu. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 8 ilde dün ve bugün yürütülen operasyonlarda, aralarında yabancı uyruklu örgüt üyeleri ve terör örgütünün üst düzey sorumlularının da bulunduğu 143 şüpheli yakalandı, çok sayıda tabanca, av tüfeği, mühimmat, örgütsel döküman ele geçirildi, dijital verilere el konuldu. 
  
İstanbul'da polis, Arnavutköy ve Esenyurt'ta terör örgütü DEAŞ üyelerinin kaldığı iki "hücre evi"ni çökertti.
DEAŞ’a büyük darbe Terör örgütleriyle etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi düzenlediği operasyonlarla terör örgütü DEAŞ'a büyük darbe vurdu. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 8 ilde dün ve bugün yürütülen operasyonlarda, aralarında yabancı uyruklu örgüt üyeleri ve terör örgütünün üst düzey sorumlularının da bulunduğu 143 şüpheli yakalandı, çok sayıda tabanca, av tüfeği, mühimmat, örgütsel döküman ele geçirildi, dijital verilere el konuldu. İstanbul'da polis, Arnavutköy ve Esenyurt'ta terör örgütü DEAŞ üyelerinin kaldığı iki "hücre evi"ni çökertti.
Sadettin Saran'dan flaş Fenerbahçe açıklaması

                                    
                                    Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran, önemli açıklamalarda bulundu. Sadettin Saran, 2018 Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda Ali Koç'a destek vereceğini açıkladı.Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı başarılı bulduğunu söyleyen Saran şöyle devam etti:"Kocaman'ı çok başarılı buluyorum. Atiker Konyaspor'da yaptıkları da ortada. Takım da oturdu, daha da iyi olacak. Önümüzdeki süreçte bence sezon sonuna kadar Fenerbahçe lideri yakalayacaktır. Bunları Fenerbahçeli olarak değil, objektif biri olarak söylüyorum. Şampiyonluğun en güçlü adayı olarak Fenerbahçe'yi görüyorum. Devre arası iki transfer yapılacak galiba, bence son derece iyi olacak."
Sadettin Saran'dan flaş Fenerbahçe açıklaması Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçeli yönetici Sadettin Saran, önemli açıklamalarda bulundu. Sadettin Saran, 2018 Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulunda Ali Koç'a destek vereceğini açıkladı.Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ı başarılı bulduğunu söyleyen Saran şöyle devam etti:"Kocaman'ı çok başarılı buluyorum. Atiker Konyaspor'da yaptıkları da ortada. Takım da oturdu, daha da iyi olacak. Önümüzdeki süreçte bence sezon sonuna kadar Fenerbahçe lideri yakalayacaktır. Bunları Fenerbahçeli olarak değil, objektif biri olarak söylüyorum. Şampiyonluğun en güçlü adayı olarak Fenerbahçe'yi görüyorum. Devre arası iki transfer yapılacak galiba, bence son derece iyi olacak."
İstanbul ve Ankara dahil 16 ilde yağış uyarısı

                                    
                                    Sağanak yağış geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 16 ilde sağanak yağmurun etkisini göstereceği belirtildi. Ayrıntılı hava durumu için burayı inceleyebilirsiniz.
İstanbul ve Ankara dahil 16 ilde yağış uyarısı Sağanak yağış geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre bugün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 16 ilde sağanak yağmurun etkisini göstereceği belirtildi. Ayrıntılı hava durumu için burayı inceleyebilirsiniz.
DEAŞ bu kez Neymar’ı hedef aldı!

                                    
                                    Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2018 Dünya Kupası'na yönelik tehditlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Arjantinli futbolcu Messi'nin görselini kullanarak "Bizi bekleyin" mesajını gönderen örgüt bu kez Brezilyalı PSG’li futbolcu Neymar'ın fotoğrafını kullandı.
DEAŞ bu kez Neymar’ı hedef aldı! Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2018 Dünya Kupası'na yönelik tehditlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Arjantinli futbolcu Messi'nin görselini kullanarak "Bizi bekleyin" mesajını gönderen örgüt bu kez Brezilyalı PSG’li futbolcu Neymar'ın fotoğrafını kullandı.
Teknolojinin mevsimi olmaz: Kışınızı ısıtacak 3 giyilebilir teknoloji ürünü

                                    
                                    Sanal gerçeklik gözlüklerinden akıllı saatlere; aktivite bilekliklerinden sağlıklı yürüyüş materyallerine kadar çok sayıda giyilebilir teknoloji ürünü ciddi seviyelerde ilgiyle karşılaşıyor. Vücudumuza giyebileceğimiz her türlü elektronik bazlı cihaz veya diğer elektronik ürünlerle iletişim kurabilen nesneler olarak tanımlanan ürünler çok sayıda insan için "ihtiyaç" konumuna gelmeyi bile başardı.İşte zorlu kış şartlarında bizleri asla yalnız bırakmayacak 3 farklı giyilebilir teknoloji ürünüyle "kış teknolojisi".
Teknolojinin mevsimi olmaz: Kışınızı ısıtacak 3 giyilebilir teknoloji ürünü Sanal gerçeklik gözlüklerinden akıllı saatlere; aktivite bilekliklerinden sağlıklı yürüyüş materyallerine kadar çok sayıda giyilebilir teknoloji ürünü ciddi seviyelerde ilgiyle karşılaşıyor. Vücudumuza giyebileceğimiz her türlü elektronik bazlı cihaz veya diğer elektronik ürünlerle iletişim kurabilen nesneler olarak tanımlanan ürünler çok sayıda insan için "ihtiyaç" konumuna gelmeyi bile başardı.İşte zorlu kış şartlarında bizleri asla yalnız bırakmayacak 3 farklı giyilebilir teknoloji ürünüyle "kış teknolojisi".
Aziz Yıldırım’dan 4. yıldız mesajı

                                    
                                    Aziz Yıldırım, Fenerbahçe dergisinin kasım sayısındaki başyazısında futbol ve basketbol takımlarının son durumunu değerlendirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman idaresinde Süper Lig'de bu sezon 20. şampiyonluklarını kazanarak, dördüncü yıldıza ulaşacaklarına inandıklarını belirten Yıldırım, "Yeni kurulan bir takım olma handikapını ve zorlu fikstür başlangıcını geride bırakan takımımızın bundan sonra karşılaşacağı rakiplerine karşı üstünlük kuracağına ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte minimum puan kaybıyla Sayın Aykut Kocaman ve oyuncularımızın bizi 20. şampiyonluğumuza ve dördüncü yıldıza ulaştıracaklarına canıyürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım’dan 4. yıldız mesajı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe dergisinin kasım sayısındaki başyazısında futbol ve basketbol takımlarının son durumunu değerlendirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman idaresinde Süper Lig'de bu sezon 20. şampiyonluklarını kazanarak, dördüncü yıldıza ulaşacaklarına inandıklarını belirten Yıldırım, "Yeni kurulan bir takım olma handikapını ve zorlu fikstür başlangıcını geride bırakan takımımızın bundan sonra karşılaşacağı rakiplerine karşı üstünlük kuracağına ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte minimum puan kaybıyla Sayın Aykut Kocaman ve oyuncularımızın bizi 20. şampiyonluğumuza ve dördüncü yıldıza ulaştıracaklarına canıyürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >