29 Eylül 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

29 Eylül 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 29 Eylül 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Kınalıada'nın (F-514) Hizmete Giriş Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi olan 'TCG Kınalıada'nın (F-514) Hizmete Giriş Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, " Madem uyuyan devi uyandırdılar madem bizim açık ikazlarımıza rağmen üzerimize geliyorlar bunun da sonuçlarına katlanacaklar. Nasıl İHA'larımızı, SİHA'larımızı, uydularımızı geliştirip, uçurduysak inşallah kendi savaş uçağımıza da kavuşacağız" dedi.

İstanbul'da 29 okulda eğitim-öğretime bir gün ara verildi

İstanbul Valiliği'nden yapılan duyuruya göre, ağır hasarlı ve az hasarlı toplam 29 okul, 30 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verecek. Hangi okullarda eğitim verileceği yarın saat 14.00'da duyurulacak.

Alan bebeğin babası, Alman sığınmacı kurtarma gemisinde görev yapmaya başlayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy adasına şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşi ile birlikte boğularak hayatını kaybeden, küçücük cansız bedeniyle dünyayı sarsan Alan Kurdi bebeğin babası Abdullah Kurdi Alman sığınmacı kurtarma gemisinde görev yapmaya başlayacağını açıkladı.

Çeşitli hata düzeltmeleri içeren iOS 13.1.1 güncellemesi yayınlandı

Apple, yakın zamanda sunduğu iOS 13.1.1 güncellemesiyle birlikte bir önceki versiyonda karşılaşılan problemleri ortadan kaldırıyor.

Mr Robot final sezonunun fragmanı yayınlandı

Freddie Mercury'i canlandırdığı Bohemian Rhapsody filmiyle ilk Oscar'ını kazanan Mısır asıllı ABD'li oyuncu Rami Malek'in başrolünde oynadığı Mr. Robot, bu sezon final yapıyor. Geride bıraktığı 3 sezonuyla adından sıkça söz ettiren ve Rami Malek gibi bir starı sinema, televizyon dünyasına kazandıran dizinin final sezon fragmanı yayınlandı.

Natalie Portman'ın başrolünde olduğu 'Vox Lux' vizyona girdi

Natalie Portman'ın başrolünde yer aldığı "Vox Lux", lisede silahlı saldırganın katliamından kurtulan bir öğrencinin, bu travmatik olay sonrası bir popstar ikonuna evrileceği kariyer yolunu beyaz perdeye taşıdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >