3 doktor 'öldü' dedi otopside gözlerini açtı

Kaynak: BBC
Kaynak: BBC

İspanya'da 3 farklı doktor tarafından öldüğü belirlenen mahkum otopsi için bekletildiği sırada uyandı. Uzmanlar, hastanın Katalepsi vakası olabileceği üzerinde duruyor.

İspanya'da Gonzalo Montoya Jiménez isimli mahkum, 3 farklı doktor tarafından öldüğü karar verilmesinin ardından, kaldırıldığı hastanenin morgunda otopsi için bekletildiği sırada uyandı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Austrias bölgesinde yaşanan olayda, Gonzalo Montoya Jiménez adlı mahkum, otopsi yapılmasından dakikalar önce bilincini geri kazandı. Ailesinin aktardığı bilgiye göre, Jiménez'in bedeni uyanmadan önce otopsiye hazır edilmesi için işaretlenmişti.

Jiménez'in kaldığı hapishane.
Jiménez'in kaldığı hapishane.

Katalepsi vakası

Mahkumun Oviedo kentindeki bir hastanedeki yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulduğu belirtildi. Uzmanlar, Jiménez'de yaşananın bir katalepsi vakası olabileceğini söyledi. Katalepsi vakalarında insanların hayati göstergeleri fark edilemeyecek kadar yavaşlıyor. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

Jimenez'in ailesi
Jimenez'in ailesi

Jimenez'in 'ölümü' hapishanedeki üç deneyimli doktor tarafından da onaylandı ve doktorlar daha sonra Jimenez'i otopsi yapılması için morga yolladı. Jimenez daha sonra bölgesel başkent Oviedo'daki Adli Tıp Enstitüsü'ne götürüldü.

Jimenez'in babası; "Uyandığında, istediği ilk şey puro ve yemek oldu" açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >