3 Ocak: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

Rus helikopteri
Rus helikopteri

Suriye’de Rus helikopteri düştü... 3 Ocak'ta Türkiye ve dünyada neler yaşandı? 10 başlıkta günü özetlediğimiz haberi inceleyin, bonus videolarımızı izlemeyi unutmayın!

Bugün Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Suriye’nin Hama kentinde düşen Rus helikopterinden Beşiktaş’ın yeni transferine kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

Memurun zamlı maaşları belli oldu

                                    
                                    Maliye Bakanlığınca, enflasyon oranından kaynaklı ilave yüzde 1,69 artış ile kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde ocaktan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,69 artış yapıldığı, en düşük memur maaşının 2 bin 893 liraya yükseldiği bildirildi.
Memurun zamlı maaşları belli oldu Maliye Bakanlığınca, enflasyon oranından kaynaklı ilave yüzde 1,69 artış ile kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerinde ocaktan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,69 artış yapıldığı, en düşük memur maaşının 2 bin 893 liraya yükseldiği bildirildi.
Beşiktaş yeni transfer Vida'yı KAP'a bildirdi

                                    
                                    Ara transfer döneminin ilk bombasını patlatan takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar Dinamo Kiev'den Hırvat stoper Domagoj Vida'yı renklerine bağladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle: "Domagoj Vida ile 2017-2018 Sezonu 2.devresinden itibaren 2021-2022 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır."
Beşiktaş yeni transfer Vida'yı KAP'a bildirdi Ara transfer döneminin ilk bombasını patlatan takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar Dinamo Kiev'den Hırvat stoper Domagoj Vida'yı renklerine bağladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle: "Domagoj Vida ile 2017-2018 Sezonu 2.devresinden itibaren 2021-2022 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır."
İhracat bir önceki yıla göre yüzde 10,22 arttı

                                    
                                    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, aralık ayı ve 2017 yılı ihracat rakamlarını basın toplantısında açıkladı. Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 2017'de ihracatını yüzde 10,22 artışla 157,1 milyar dolara ulaştırdığını söyledi.
İhracat bir önceki yıla göre yüzde 10,22 arttı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, aralık ayı ve 2017 yılı ihracat rakamlarını basın toplantısında açıkladı. Bakan Zeybekci, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 2017'de ihracatını yüzde 10,22 artışla 157,1 milyar dolara ulaştırdığını söyledi.
Suriye’de Rus helikopteri düştü

                                    
                                    Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'nin Hama kentinde MI-24 tipi bir helikopterin 'teknik arıza' sebebiyle düştüğü ve uçaktaki iki pilotun yaşamını yitirdiği duyurdu.
Suriye’de Rus helikopteri düştü Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'nin Hama kentinde MI-24 tipi bir helikopterin 'teknik arıza' sebebiyle düştüğü ve uçaktaki iki pilotun yaşamını yitirdiği duyurdu.
Çin'de dinozor yumurtası bulundu 

                                    
                                    Çin'de temeli atılan okul inşaatı sırasında, Jura çağına ait olduğu belirtilen dinozor yumurtaları bulunduğunun açıklanması şaşkınlığa sebep oldu. 130 milyon yıllık dinozor yumurtalarının bulunduğu alan incelemeye alındı.
Çin'de dinozor yumurtası bulundu Çin'de temeli atılan okul inşaatı sırasında, Jura çağına ait olduğu belirtilen dinozor yumurtaları bulunduğunun açıklanması şaşkınlığa sebep oldu. 130 milyon yıllık dinozor yumurtalarının bulunduğu alan incelemeye alındı.
Gizemli mumyaların genleri Türk çıktı

                                    
                                    Almanya'da yapılan bir araştırmada çıkartılan gizemli mumya kalıntılarında Türk genlerine rastlandı. Bilim insanları 151 mumya ile gerçekleştirdikleri araştırmada amaçlarının Büyük İskender ve diğer isimlerin Mısırlıların genlerini etkileyip etkilemediğini araştırmak olduğunu açıkladı.
Gizemli mumyaların genleri Türk çıktı Almanya'da yapılan bir araştırmada çıkartılan gizemli mumya kalıntılarında Türk genlerine rastlandı. Bilim insanları 151 mumya ile gerçekleştirdikleri araştırmada amaçlarının Büyük İskender ve diğer isimlerin Mısırlıların genlerini etkileyip etkilemediğini araştırmak olduğunu açıkladı.
Adana'da DEAŞ görünümlü PKK’lılar yakalandı 

                                    
                                    Adana'da PKK'nın şehir yapılanması içerisindeki 1'i kadın 7 kişinin hedef şaşırtmak için DEAŞ militanı kılığına girdiği belirlendi. Şüphelilerin, kentteki bazı eylemlerinde deşifre olmamak ve hedef şaşırtmak için bir diğer terör örgütü DEAŞ’ı kullanıp, kendilerini kamufle ettiklerini ve adeta bir ‘DEAŞ üyesi’ gibi hareket ettikleri de ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasındaki bazı şahısların, tıpkı DEAŞ’lı teröristler gibi giyinip, uzun sakallar bırakması da dikkat çekti.
Adana'da DEAŞ görünümlü PKK’lılar yakalandı Adana'da PKK'nın şehir yapılanması içerisindeki 1'i kadın 7 kişinin hedef şaşırtmak için DEAŞ militanı kılığına girdiği belirlendi. Şüphelilerin, kentteki bazı eylemlerinde deşifre olmamak ve hedef şaşırtmak için bir diğer terör örgütü DEAŞ’ı kullanıp, kendilerini kamufle ettiklerini ve adeta bir ‘DEAŞ üyesi’ gibi hareket ettikleri de ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasındaki bazı şahısların, tıpkı DEAŞ’lı teröristler gibi giyinip, uzun sakallar bırakması da dikkat çekti.
Psikiyatristler, 400 filmi inceleyerek en psikopat karakteri açıkladı 

                                    
                                    Hangi film karakterlerinin psikopat özelliklerini en iyi şekilde
somutlaştırdığını araştıran Belçikalı psikiyatri profesörü Samuel Leistedt,
bunun için arkadaşlarının da yardımıyla üç yıl boyunca 400 filmi inceledi.
Haberin detaylarını buradan inceleyebiliriz.
Psikiyatristler, 400 filmi inceleyerek en psikopat karakteri açıkladı Hangi film karakterlerinin psikopat özelliklerini en iyi şekilde somutlaştırdığını araştıran Belçikalı psikiyatri profesörü Samuel Leistedt, bunun için arkadaşlarının da yardımıyla üç yıl boyunca 400 filmi inceledi. Haberin detaylarını buradan inceleyebiliriz.
Teknoloji devi Samsung 2018 yılı hedeflerini açıkladı

                                    
                                    Samsung, 2018 yılı özelinde belirlediği hedeflerinde 320 milyon telefon satışını hedefliyor. Akıllı telefonun yanı sıra 30 milyon cep telefonu, 20 milyon tablet ve 6 milyon giyilebilir ürün satış hedefi de listeye eklenmiş durumda. Apple’ın yılda 230 milyon civarında, Huawei’nin ise 150 milyon seviyelerinde akıllı telefon satışı yaptığı bilinirken Samsung’un kendi seviyesini koruma amacı liderliğini sürdürmek konusunda da yardımcı olacak.
Teknoloji devi Samsung 2018 yılı hedeflerini açıkladı Samsung, 2018 yılı özelinde belirlediği hedeflerinde 320 milyon telefon satışını hedefliyor. Akıllı telefonun yanı sıra 30 milyon cep telefonu, 20 milyon tablet ve 6 milyon giyilebilir ürün satış hedefi de listeye eklenmiş durumda. Apple’ın yılda 230 milyon civarında, Huawei’nin ise 150 milyon seviyelerinde akıllı telefon satışı yaptığı bilinirken Samsung’un kendi seviyesini koruma amacı liderliğini sürdürmek konusunda da yardımcı olacak.
Krizde 2. perde: TFF, Fatih Terim'i seminere çağırmadı

                                    
                                    TFF ile Terim arasındaki sorun gün geçtikçe yeni bir boyut kazanıyor. Bu sefer ki hamle ise TFF'den geldi. 8-10 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek teknik direktör seminerine Fatih Terim çağrılmadı.
Krizde 2. perde: TFF, Fatih Terim'i seminere çağırmadı TFF ile Terim arasındaki sorun gün geçtikçe yeni bir boyut kazanıyor. Bu sefer ki hamle ise TFF'den geldi. 8-10 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek teknik direktör seminerine Fatih Terim çağrılmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >