3 Temmuz 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

3 Temmuz 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatları haziranda aylık bazda yüzde 0,03 artarken yıllık artış yüzde 15,72 oldu. SSK ve BAĞKUR emeklileri yüzde 5, memur emeklileri ise yüzde 6 zam alacak.

ABİDE 8.sınıflar raporuna göre, öğrencilerin en yetersiz olduğu alanın matematik olduğu saptandı

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde binlerce 4'üncü ve 8'inci sınıf öğrencisine yönelik yapılan "ABİDE" eğitim araştırmasının veri analizleri tamamladı. Rapora göre derslerde yetersizlik ilkokulda başlıyor ve artarak ilerliyor. 8. sınıf öğrencilerinin yüzde 16'sı dört işlem yapamıyor. 4 öğrenciden birinin Türkçe bilgisi, temel ve temel altı seviyede.

Uzay şirketi SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk elektrikli uçaklar için tarih verdi

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su olan milyarder işadamı Elon Musk bu sefer elektrikli uçaklar ile ilgili yaptığı açıklama ile gündemde. Özel Uzay şirketi SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk elektrikli uçaklar için tarih verdi.

Rus donanmasına ait bir araştırma denizaltısında çıkan yangında 14 denizci hayatını kaybetti

Rus donanmasına ait bir araştırma denizaltısında çıkan yangında 14 denizci duman zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.Rus haber kuruluşlarının isimsiz askeri kaynaklara dayandırdıkları haberlerde aracın AS-12 tipi nükleer denizaltı olduğu öne sürüldü.

Usta oyuncu Kemal Sunal, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden biri olan Kemal Sunal 19 yıl önce aramızdan ayrıldı. Küçük büyük herkesin sevdiği bir isim olan Sunal, film çekimi için Trabzon'a gitmeden önce havaalanında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölümün üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen usta oyuncunun filmleri hala daha herkes tarafından severek izleniyor.

Türk şiirinin önde gelen isimlerinden biri olan Küçük İskender hayatını kaybetti

Türk şiirinin önde gelen isimlerinden biri olan Küçük İskender bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Bodrum Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde yatan İskender, hastalıkla olan mücadelesine yenik düşerek bugün hayatını kaybetti. 55 yaşında olan şair için 4 Temmuz Perşembe günü Ortaköy Büyük Mecidiye Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı düzenlenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >