30 Ağustos: 10 başlıkta Türkiye ve dünya gündemi

güneşli hava
güneşli hava

Bir çırpıda okumanız için 30 Ağustos'ta öne çıkan en dikkat önemli 10 başlığı sizler için hazırladık. Haberin en altında yer alan 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel Büyük Tarruz'un hazırlıklarının yer aldığı videoyu izlemeyi unutmayın!

30 Ağustos'taki Türkiye ve dünya gündeminin dikkat çeken 10 başlığının listelendiği haberimizde, Anıtkabir'de devlet erkanının katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinden YouTube'un değişen logosuna kadar birçok dikkat çeken detay yer alıyor.

İşte GZT editörlerinin seçtiği günün öne çıkan 10 haberi:

2 milyon öğrenciyi ilgilendiren değişiklik gerçekleşti

                                    
                                    
                                    Milli Eğitim Bakanlığınca ,Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrencinin eğitim aldığı tüm meslek liselerinin 7 ana başlıkta performansa tabi tutulması kararı alındı. Uygulama 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren başlayacak.
2 milyon öğrenciyi ilgilendiren değişiklik gerçekleşti Milli Eğitim Bakanlığınca ,Türkiye genelinde 2 milyona yakın öğrencinin eğitim aldığı tüm meslek liselerinin 7 ana başlıkta performansa tabi tutulması kararı alındı. Uygulama 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren başlayacak.
Trump'ın 'destansı' dediği kasırgasının maliyeti 30-40 milyar dolar

                                    
                                    
                                    Amerikalı finans kuruluşu Morgan Stanley, Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgasının ülke ekonomisine maliyetinin 30 ila 40 milyar dolar olacağını öngördü. Morgan Stanley, yayınladığı raporda, Houston ve Rockport başta olmak üzere Teksas'ın güneydoğusundaki kıyı şehirlerde hayatı durduran kasırganın ekonomik bilançosunun 30-40 milyar dolar olacağı tahmininde bulundu.ABD Başkanı Donald Trump, afetin yaşandığı Teksas'ı ziyaret etti.
Trump'ın 'destansı' dediği kasırgasının maliyeti 30-40 milyar dolar Amerikalı finans kuruluşu Morgan Stanley, Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgasının ülke ekonomisine maliyetinin 30 ila 40 milyar dolar olacağını öngördü. Morgan Stanley, yayınladığı raporda, Houston ve Rockport başta olmak üzere Teksas'ın güneydoğusundaki kıyı şehirlerde hayatı durduran kasırganın ekonomik bilançosunun 30-40 milyar dolar olacağı tahmininde bulundu.ABD Başkanı Donald Trump, afetin yaşandığı Teksas'ı ziyaret etti.
YouTube’un logosu değişti

                                    
                                    
                                    Özellikle logo konusunda büyük bir değişikliğe giden YouTube, bununla beraber birkaç farklılık daha sundu. Asıl logo tasarımından tamamen bir kopuş olmasa da daha ilk bakıştan logonun değiştiği rahatlıkla görülebiliyor. Kırmızı fonun ‘Tube’ yazısı üzerindeki halinden yazı yalnız bırakılarak ikon olarak başa oynatma simgesiyle beraber yerleştirildi. Rengin de daha parlak bir kırmızı tonuyla değiştiği ve bunun da oldukça dikkat çekici bir görüntü verdiği söylenebilir.
YouTube’un logosu değişti Özellikle logo konusunda büyük bir değişikliğe giden YouTube, bununla beraber birkaç farklılık daha sundu. Asıl logo tasarımından tamamen bir kopuş olmasa da daha ilk bakıştan logonun değiştiği rahatlıkla görülebiliyor. Kırmızı fonun ‘Tube’ yazısı üzerindeki halinden yazı yalnız bırakılarak ikon olarak başa oynatma simgesiyle beraber yerleştirildi. Rengin de daha parlak bir kırmızı tonuyla değiştiği ve bunun da oldukça dikkat çekici bir görüntü verdiği söylenebilir.
Bayramın ilk gününden itibaren hava sıcaklıkları artıyor

                                    
                                    
                                    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram günleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında sağanak yağış bekleniyor.Kurban bayramının 1. günü serin ve yağışlı sistem kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedecek ve hava sıcaklıkları tekrar artacak. Bayramın 2. 3. ve 4. günlerinde ise yurt genelinde yağış beklenmiyor.
Bayramın ilk gününden itibaren hava sıcaklıkları artıyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram günleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında sağanak yağış bekleniyor.Kurban bayramının 1. günü serin ve yağışlı sistem kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedecek ve hava sıcaklıkları tekrar artacak. Bayramın 2. 3. ve 4. günlerinde ise yurt genelinde yağış beklenmiyor.
Gençlerbirliği’nde Ümit Özat dönemi sona erdi

                                    
                                    
                                    Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde 8 Kasım 2016’da göreve gelen teknik direktör Ümit Özat ile yollar ayrıldı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yaptığı yazılı açıklamada, "İlk üç maçımızın ardından teknik direktörümüz Ümit Özat'la yaptığımız değerlendirmede karşılıklı olarak yolların ayrılmasında karar kıldık. Ümit Özat, Gençlerbirliği'nde yetişen, kulübümüzün en değerli isimlerinden biridir. Bize verdiği hizmetler ve her zamanki yapıcı tutumu için kendisine teşekkür ediyoruz. Ümit hocamıza bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyorum." ifadeleri kullanıldı.
Gençlerbirliği’nde Ümit Özat dönemi sona erdi Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde 8 Kasım 2016’da göreve gelen teknik direktör Ümit Özat ile yollar ayrıldı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yaptığı yazılı açıklamada, "İlk üç maçımızın ardından teknik direktörümüz Ümit Özat'la yaptığımız değerlendirmede karşılıklı olarak yolların ayrılmasında karar kıldık. Ümit Özat, Gençlerbirliği'nde yetişen, kulübümüzün en değerli isimlerinden biridir. Bize verdiği hizmetler ve her zamanki yapıcı tutumu için kendisine teşekkür ediyoruz. Ümit hocamıza bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyorum." ifadeleri kullanıldı.
Sigara içen Nainggolan milli takıma çağrılmadı

                                    
                                    
                                    Roma forması giyen 29 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Radja Nainggolan milli takımı bıraktığını duyurdu.Teknik Direktör Roberto Martinez tarafından Cebelitarık ve Yunanistan maçlarının aday kadrosuna çağrılmayan yıldız oyuncu sert bir açıklama yaptı. Roberto Martinez'le birçok sıkıntı yaşadığını aktaran Nainggolan, "Martinez beni saat 11'de aradı ve haziranda oynanan milli maçlarda yeterince konsantre olmadığımı düşündüğünü söyledi. Bunu duyunca patlayacaktım. Estonya maçı öncesi taktik antrenmanına asansör geciktiği için 37 saniye geç kaldım. Yalnızca ben de değildim başka arkadaşlarım da geç kaldı. Ancak bunu sorun etmemişti zaten" diyerek milli takım kariyerine devam etmenin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti.Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Martinez daha önce de sigara içtiği için Nainggolan'ı kadro dışı bırakmıştı.
Sigara içen Nainggolan milli takıma çağrılmadı Roma forması giyen 29 yaşındaki Belçikalı orta saha oyuncusu Radja Nainggolan milli takımı bıraktığını duyurdu.Teknik Direktör Roberto Martinez tarafından Cebelitarık ve Yunanistan maçlarının aday kadrosuna çağrılmayan yıldız oyuncu sert bir açıklama yaptı. Roberto Martinez'le birçok sıkıntı yaşadığını aktaran Nainggolan, "Martinez beni saat 11'de aradı ve haziranda oynanan milli maçlarda yeterince konsantre olmadığımı düşündüğünü söyledi. Bunu duyunca patlayacaktım. Estonya maçı öncesi taktik antrenmanına asansör geciktiği için 37 saniye geç kaldım. Yalnızca ben de değildim başka arkadaşlarım da geç kaldı. Ancak bunu sorun etmemişti zaten" diyerek milli takım kariyerine devam etmenin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti.Belçika Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Martinez daha önce de sigara içtiği için Nainggolan'ı kadro dışı bırakmıştı.
30 Ağustos Zafer Bayramı: Devlet erkanı Anıtkabir’de

                                    
                                    
                                    30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’daki resmi tören devlet erkanının Anıtkabir’e ziyaretiyle başladı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanı da katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bayram tebriklerini kabul edecek ve resepsiyon verecek.
30 Ağustos Zafer Bayramı: Devlet erkanı Anıtkabir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’daki resmi tören devlet erkanının Anıtkabir’e ziyaretiyle başladı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanı da katıldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bayram tebriklerini kabul edecek ve resepsiyon verecek.
Game of Thrones’un sezon finali izlenme rekoru kırdı

                                    
                                    
                                    Bu sezon başladığından itibaren tüm dünyada ve sosyal medyada izleyicilerin gündemini oluşturuan Game of Thrones’un sezon finali yayınlandı. Geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlanan “Ejderha ve Kurt” başlıklı 80 dakikalık bölümün normal yayın akışı içerisinde 12.1 milyon, tekrarıyla birlikte de 16.5 milyon kişi tarafından izlendiği ortaya çıktı. 
  
Fenomen dizinin TV’den çok internette izlendiği biliniyor. TV rakamlarının yanına internet rakamları eklendiğinde sayının 50 milyonu aşacağını belirtiliyor.
Game of Thrones’un sezon finali izlenme rekoru kırdı Bu sezon başladığından itibaren tüm dünyada ve sosyal medyada izleyicilerin gündemini oluşturuan Game of Thrones’un sezon finali yayınlandı. Geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlanan “Ejderha ve Kurt” başlıklı 80 dakikalık bölümün normal yayın akışı içerisinde 12.1 milyon, tekrarıyla birlikte de 16.5 milyon kişi tarafından izlendiği ortaya çıktı. Fenomen dizinin TV’den çok internette izlendiği biliniyor. TV rakamlarının yanına internet rakamları eklendiğinde sayının 50 milyonu aşacağını belirtiliyor.
‘Balık fiyatları yarından itibaren yüzde 50 ucuzlayacak’

                                    
                                    
                                    15 Nisan'da sona eren ve 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonunun fiyatları düşüreceği belirtiliyor. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği (İSTBİRLİK) Başkanı Erdoğan Kartal, yeni sezona ilişkin tüm balıkçıların hazırlıklarını tamamladığını belirterek, 1 Eylül'de "vira Bismillah" diyeceklerini söyledi. Araya Kurban Bayramı'nın girmesiyle balıkçıların denize çıkmasının 5 Eylül'ü bulabileceğini dile getiren Kartal, bazı balıkçıların bu yönde karar aldığını aktardı.Yarın başlayacak av sezonuyla balıkların en az yüzde 50 ucuzlayacağını belirten sektör temsilcileri, bu yıl sezondan umutlu olduklarını kaydetti.
‘Balık fiyatları yarından itibaren yüzde 50 ucuzlayacak’ 15 Nisan'da sona eren ve 1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonunun fiyatları düşüreceği belirtiliyor. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği (İSTBİRLİK) Başkanı Erdoğan Kartal, yeni sezona ilişkin tüm balıkçıların hazırlıklarını tamamladığını belirterek, 1 Eylül'de "vira Bismillah" diyeceklerini söyledi. Araya Kurban Bayramı'nın girmesiyle balıkçıların denize çıkmasının 5 Eylül'ü bulabileceğini dile getiren Kartal, bazı balıkçıların bu yönde karar aldığını aktardı.Yarın başlayacak av sezonuyla balıkların en az yüzde 50 ucuzlayacağını belirten sektör temsilcileri, bu yıl sezondan umutlu olduklarını kaydetti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >