30 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

30 Aralık 2019 Pazartesi günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 30 Aralık Pazartesi günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Malezya Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerini araştıracak
Malezya hükümeti, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik uygulanan etnik ayrımcılık ve insan hakları ihlallerinin araştırılacağını açıkladı. Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah, "Malezya bu konuda ne Çin hükümetinden gelen raporları körü körüne onaylayacak ne de Çin'i açıkça eleştirecektir. Biz orada yaşananlara dair iddia edilen her şeyin doğruluğundan emin olmak istiyoruz" dedi.
Malezya Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerini araştıracak Malezya hükümeti, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türklerine yönelik uygulanan etnik ayrımcılık ve insan hakları ihlallerinin araştırılacağını açıkladı. Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah, "Malezya bu konuda ne Çin hükümetinden gelen raporları körü körüne onaylayacak ne de Çin'i açıkça eleştirecektir. Biz orada yaşananlara dair iddia edilen her şeyin doğruluğundan emin olmak istiyoruz" dedi.
2019'da internet ve sosyal medyadan suç işleyenlere ceza yağdı
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2019 yılında çetelere göz açtırmadı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2019'da internet ve sosyal medyadan suç işleyen 5 bin 141 kişi hakkında yasal işlem başlattı.
2019'da internet ve sosyal medyadan suç işleyenlere ceza yağdı İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2019 yılında çetelere göz açtırmadı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2019'da internet ve sosyal medyadan suç işleyen 5 bin 141 kişi hakkında yasal işlem başlattı.
İnşaat kazısı sırasında Bizans dönemine ait yapı ortaya çıktı
Kocaeli'nde inşaat alanında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bir yapı bulundu. Ekipler tarafından yapılan incelemeler neticesinde çıkan duvarın Bizans dönemine ait bir yapı olabileceği değerlendirilerek inşaat alanı mühürlendi.
İnşaat kazısı sırasında Bizans dönemine ait yapı ortaya çıktı Kocaeli'nde inşaat alanında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bir yapı bulundu. Ekipler tarafından yapılan incelemeler neticesinde çıkan duvarın Bizans dönemine ait bir yapı olabileceği değerlendirilerek inşaat alanı mühürlendi.
Türkiye bu yıl 43 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı
Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye 2019'un 11 aylık döneminde 42 milyon 910 bin 408 yabancı ziyaretçi ağırladı. UNWTO'nun açıkladığı en son veri olan 2018'de ise Türkiye, dünya turizm gelirlerindeki sıralamada 15'inci oldu.
Türkiye bu yıl 43 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye 2019'un 11 aylık döneminde 42 milyon 910 bin 408 yabancı ziyaretçi ağırladı. UNWTO'nun açıkladığı en son veri olan 2018'de ise Türkiye, dünya turizm gelirlerindeki sıralamada 15'inci oldu.
Naim: Cep Herkülü filmi Avrupa'da vizyona girecek
Naim Süleymanoğlu'nun hayatını beyaz perdeye taşıyan Naim: Cep Herkülü filmi, 2 Ocak'ta Avrupa'da vizyona girecek. Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck'in canlandırdığı yapımda Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Renan Bilek ve Bülent Alkış rol aldı.
Naim: Cep Herkülü filmi Avrupa'da vizyona girecek Naim Süleymanoğlu'nun hayatını beyaz perdeye taşıyan Naim: Cep Herkülü filmi, 2 Ocak'ta Avrupa'da vizyona girecek. Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck'in canlandırdığı yapımda Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu, Renan Bilek ve Bülent Alkış rol aldı.
Türkiye'nin günlük sosyal medya kullanımı belli oldu
Anadolu Üniversitesi SODİGEM Bilim Kurulu sosyal medya kullanımına yönelik bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre, dünyada 3 milyar 480 milyon kişi aktif olarak sosyal medyayı, 4 milyar 380 milyon kişi de interneti kullanıyor. Türkiye'de ise 52 milyon aktif sosyal medya, 59 milyon 300 bin de internet kullanıcısı bulunuyor.
Türkiye'nin günlük sosyal medya kullanımı belli oldu Anadolu Üniversitesi SODİGEM Bilim Kurulu sosyal medya kullanımına yönelik bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapora göre, dünyada 3 milyar 480 milyon kişi aktif olarak sosyal medyayı, 4 milyar 380 milyon kişi de interneti kullanıyor. Türkiye'de ise 52 milyon aktif sosyal medya, 59 milyon 300 bin de internet kullanıcısı bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >