30 Ekim 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler

30 Ekim 2019 Çarşamba günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 30 Ekim 2019 Çarşamba günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

TBMM'den ABD'nin Türkiye karşıtı tasarılarına ortak tepki geldi

ABD'nin Türkiye karşıtı tasarılarına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden ortak bildiri yayınlandı. Bildiride kararın esefle kınandığının altı çizildi ve reddedildi.

Ekonomik Güven Endeksi, ekim ayında artış gösterdi

TÜİK, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıkladı. Ekonomik güven endeksi eylül ayında 86 iken, ekim ayında %4,5 oranında artarak 89,8 oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fetihten Kurtuluşa sergisi açıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fetihten Kurtuluşa sergisi açıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Hisart Müzesi sahibi Nejat Çuhadaroğlu küratörlüğündeki 150 parça eserden oluşan sergi, kabul törenine gelen misafirlerin beğenisine sunuldu.

HBO, yeni Game of Thrones dizisinin adını duyurdu

Game of Thrones'un sona ermesiyle birlikte HBO, hikayenin en özel ailelerinden biri olarak gösterilen Targaryen'lerin hikayesini izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. HBO, dijital platform olan HBO Max’te yayınlanacak olan yeni Game of Thrones dizisi House of the Dragon’ı duyurdu.

Mehmet Ali Erbil, yeniden yoğun bakıma alındı

Kalp spazmı geçiren Mehmet Ali Erbil yeniden yoğun bakıma alındı. Prof. Dr. Yeşim Erbil, abisinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve önlem amacıyla yoğun bakımda tutulduğunu söyledi.

Kayserispor Bülent Uygun ile anlaştı

Kayserispor'da teknik direktörlük görevine Bülent Uygun getirildi. Sarı-Kırmızılılar sezona Hikmet Karaman ile başlayıp, Samet Aybaba ile iki haftalık bir macera yaşamıştı. Uygun, Kayseri'nin bu sezonki üçüncü teknik direktörü oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >