30 Haziran 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler
Türkiye'den ve dünyadan gelişmeler

30 Haziran 2019 Pazar günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 30 Haziran 2019 Pazar günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Gökbey helikopteri ilk sertifikasyon uçuşunu yaptı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan (SSB) yapılan açıklamaya göre, başkanlığın başlattığı Gökbey Projesi kapsamında TUSAŞ tarafından tasarlanıp üretilen ikinci prototip helikopter, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) alınan izin çerçevesinde, ilk sertifikasyon uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kuzey Kore, yabancı Wi-Fi ağlarına bağlanmayan 'kendi akıllı telefonunu' piyasaya sürdü

Kuzey Kore, yalnızca devlet onaylı uygulamaları çalıştıran ve yabancı Wi-Fi ağlarına bağlanmayan 'kendi akıllı telefonunu' piyasaya sürdü. Çin'de üretilen ve Pyongyang 2425 ismi verilen telefon sadece 'Mirae' isimli devlet tarafından işletilen Wi-Fi ağına erişebilecek.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile silahsızlandırılmış bölgede bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim-Jong-Un ile görüşeceğini açıklamıştı. Açıklamadan birkaç saat sonra ikili bir araya geldi. İki lider kameralara el sıkışarak poz verdi.

93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance" kazandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 93'üncüsü Veliefendi Hipodromu'nda yapıldı. 93. Gazi Koşusu'nu jokeyi Ahmet Çelik ile The Last Romance kazandı.

Meghan Markle ve Prens Harry'nın Afrika'ya yerleşme hazırlığında olduğu konuşuluyor

İngiliz Kraliyet ailesinin üyelerinden Meghan Markle ve Prens Harry geçtiğimiz ay ilk çocuklarını kucağına aldı. Evlendikleri günden beri gündemden düşmeyen çiftin bir süredir Afrika'ya yerleşme hazırlığında olduğu konuşuluyor. Archie ismini verdikleri bebeklerini alarak Afrika'ya gitmek isteyen Dük ve Düşes'in hem tatil yapacağı hem de kraliyet içerisinde yaşanan gerginlikten kaçmak istedikleri belirtildi.

Fenerbahçe, tecrübeli golcü Max Kruse ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı

Fenerbahçe, 31 yaşındaki tecrübeli golcü Max Kruse ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını resmen açıkladı. Alman yıldız, geçtiğimiz sezon Bundesliga'da forma giydiği 32 resmi maçta 11 gol atmış ve 10 da asist yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >