'300 kişiye ulaşılamıyor' denmişti! Valilikten açıklama geldi

Bartın
Bartın

Bartın Kirazlı Barajında dün gece su seviyesinin aşırı yükselmesi sonucu yolları kapanan mahalledeki 300 kişiye 24 saattir ulaşılamadığı iddia edilmişti. Bartın Valisi Nusret Dirim: "Yol ulaşımları var. Vatandaşların, yollarıyla ilgili alternatif yolun uzun olmasından dolayı tepkileri vardı. Bugün normal ulaşımları da sağlanacak. Medyada yer alan '300 kişi mahsur kaldı, ulaşılamıyor, bağlantıları kesildi' gibi haberler gerçeği yansıtmıyor." dedi.

Bartın’da Kirazlı Barajının yaşanan şiddetli yağmur nedeniyle tahliye kapakları açılması sonrasında bazı evlerin sular altında kalmasını değerlendiren Vali Nusret Dirim, "Su seviyesi düşüyor, ulaşılamayan vatandaş yok. İhtiyaç olmamasına rağmen ekipler bölgede yardım dağıtıyor" dedi.

Bartın’da yaşanan yoğun yağış sonrasında Kirazlı Barajında su seviyesinin aşırı yükselmesi üzerine barajdan su tahliyesinin yapılması, bazı evlerin sular altında kalmasına neden olmuştu. Bölgede insanlara ulaşılamadığı haberleri üzerine açıklama yapan Bartın Valisi Nusret Dirim, "Olay sonrasında 3 mahallede ulaşım sıkıntısı oldu. Ancak tamamen ulaşımları kapandığı bilgisi doğru değil. Orada yaşayan yaklaşık 150 kadar bir vatandaşın kullandığı ana yol, sular nedeniyle kapandı. ancak daha uzun olan alternatif bir yolları var ve orayı kullanıyorlar. Bölgedeki vatandaşlarımızın hayati tehlikesi yok. Su seviyesi de giderek düşüyor" dedi.

Kirazlı Barajı'nın aşırı yağmur nedeniyle tahliye kapakları açıldı.
Kirazlı Barajı'nın aşırı yağmur nedeniyle tahliye kapakları açıldı.

Medyada, 300 kişiye 24 saattir ulaşılamıyor haberlerine açıklık getiren Dirim: "Yol ulaşımları var. Vatandaşların, yollarıyla ilgili alternatif yolun uzun olmasından dolayı tepkileri vardı. Bugün normal ulaşımları da sağlanacak. Medyada yer alan '300 kişi mahsur kaldı, ulaşılamıyor, bağlantıları kesildi' gibi haberler gerçeği yansıtmıyor." dedi.

2 mahallede yaşayan yaklaşık 300 kişinin mahsur kaldığı iddia edilmişti.
2 mahallede yaşayan yaklaşık 300 kişinin mahsur kaldığı iddia edilmişti.

Baraj sularının yolları kapattığı bölgeye yardımların ulaştırıldığını kaydeden Vali Dirim, "Su altında kaldığı iddia edilen evler ve araziler baraj inşaatı esnasında kamulaştırılarak boşaltılan evler orada normalde kimse yaşamıyor. Kamulaştırma sonrasında hak sahiplerinin belirlenen kamulaştırma bedellerine itirazı oldu. Süreç sonunda yıkılacaklar. Burada yaşayan vatandaşlarımızın yaşayan olay sonrasında su kuyuları kapandığı için bir su problemi oldu. AFAD ve Ulus Kaymakamlığı ekiplerimiz bölgede ve ihtiyaç olamamasına rağmen gıda yardımlarını dağıtıyorlar. Etki alanı içerisinde 150 civarında insan yaşıyor. Sular tamamen çekildikten sonra etkilerini belirlemek için çalışma yapacağız" diye konuştu.

Vatandaşlara yardım götürüldüğünü bildiren Vali Nusret Dirim, medyada yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.
Vatandaşlara yardım götürüldüğünü bildiren Vali Nusret Dirim, medyada yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >