31 Aralık 2019: 6 başlıkta Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberler

Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.
Türkiye'den ve dünyadan önemli gelişmeler.

31 Aralık 2019 Salı günü 'Türkiye'de ve dünyada hangi gelişmeler yaşandı?' 6 başlıkta sizler için özetledik.

6 başlıkta 31 Aralık Salı günü Türkiye'de ve dünyada öne çıkan haberleri derledik.

Boeing, sorunlu uçağı için THY'ye tazminat ödeyecek
Türk Hava Yolları Boeing'in sorunlu modeli olan 737 Max ile ilgili yaşadığı kayıpların belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.
Boeing, sorunlu uçağı için THY'ye tazminat ödeyecek Türk Hava Yolları Boeing'in sorunlu modeli olan 737 Max ile ilgili yaşadığı kayıpların belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.
Iraklı protestocular ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğini bastı
Iraklı protestocular, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği binasını bastı.Protestocular önce elçilik binasının duvarını ateşe verdi, ardından binanın içine girdi. Yüzlerce kişinin bulunduğu ABD karşıtı sloganlar atıyor.
Iraklı protestocular ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğini bastı Iraklı protestocular, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği binasını bastı.Protestocular önce elçilik binasının duvarını ateşe verdi, ardından binanın içine girdi. Yüzlerce kişinin bulunduğu ABD karşıtı sloganlar atıyor.
Süper Lig'de 9 takım PFDK'ye sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, 9 Süper Lig takımını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Disiplin kuruluna sevk edilen kulüplerin içerisinde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da yer alıyor.
Süper Lig'de 9 takım PFDK'ye sevk edildi Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, 9 Süper Lig takımını Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Disiplin kuruluna sevk edilen kulüplerin içerisinde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da yer alıyor.
Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi rekor kırdı
TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa'nın ikinci sinema filmi Rafadan Tayfa Göbeklitepe, animasyon türünde tüm zamanların açılış rekorunu kırdı. Film vizyona girişinin ilk üç gününde 586 bin 963 kişi tarafından seyredildi.
Rafadan Tayfa Göbeklitepe filmi rekor kırdı TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisi Rafadan Tayfa'nın ikinci sinema filmi Rafadan Tayfa Göbeklitepe, animasyon türünde tüm zamanların açılış rekorunu kırdı. Film vizyona girişinin ilk üç gününde 586 bin 963 kişi tarafından seyredildi.
Elon Musk, Starship uçuşunun 2-3 ay uzakta olduğunu söyledi
SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Mars'a insanları indirecek olan yeniden kullanılabilir roket Starship hakkında yeni detaylar paylaştı.
Eylül'de ilk kez 16 katlı prototipin tanıtılmasından sonra Kasım'daki basınç testi Starship'in kısmen patlamasına sebep oldu ve dev kubbe yüzlerce feet havaya fırladı.
Hafta sonu boyunca Musk, SpaceX'in Güney Teksas fırlatma bölgesinde yapım aşamasında olan geminin fotoğraf ve videolarını paylaştı. Ayrıca hayranlara ilk uçuşun '2-3 ay uzakta olduğunu' söyledi.
Ancak Musk, lanse edilen Starship'in gerçekten bahara uçacaksa inşa edilecek belki de 20 farklı prototipten biri olabileceğini sözlerine ekledi.
Elon Musk, Starship uçuşunun 2-3 ay uzakta olduğunu söyledi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Mars'a insanları indirecek olan yeniden kullanılabilir roket Starship hakkında yeni detaylar paylaştı. Eylül'de ilk kez 16 katlı prototipin tanıtılmasından sonra Kasım'daki basınç testi Starship'in kısmen patlamasına sebep oldu ve dev kubbe yüzlerce feet havaya fırladı. Hafta sonu boyunca Musk, SpaceX'in Güney Teksas fırlatma bölgesinde yapım aşamasında olan geminin fotoğraf ve videolarını paylaştı. Ayrıca hayranlara ilk uçuşun '2-3 ay uzakta olduğunu' söyledi. Ancak Musk, lanse edilen Starship'in gerçekten bahara uçacaksa inşa edilecek belki de 20 farklı prototipten biri olabileceğini sözlerine ekledi.
1750 yaşındaki zeytin ağacı korumaya alındı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve ilk meyvesini Romalılar döneminde veren 1750 yaşındaki zeytin ağacı koruma altına alındı. 110 Anıt ağaç arasında yer alan Kuşadası'ndaki koca zeytin ağacı, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan en yaşlı zeytin ağaçlarından biri kabul ediliyor.
1750 yaşındaki zeytin ağacı korumaya alındı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve ilk meyvesini Romalılar döneminde veren 1750 yaşındaki zeytin ağacı koruma altına alındı. 110 Anıt ağaç arasında yer alan Kuşadası'ndaki koca zeytin ağacı, Türkiye'de ve Avrupa'da yaşayan en yaşlı zeytin ağaçlarından biri kabul ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >