36. İstanbul Film Festivali programı belli oldu

genel
genel

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen, 36. İstanbul Film Festivali 5-15 Nisan’da sinemaseverlerle buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl 36. kez sinemaseverlerle buluşuyor. İstanbul Film Festivali, 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filminden oluşan zengin programıyla 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. 36. İstanbul Film Festivali, film programıyla olduğu kadar festival sohbetleri ve konserlerle dolu bir etkinlik programı sunuyor. 9 salonda gösterilecek olan festival filmleri, hafta içi 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarında öğrenciler için 1 TL üzerinden satışa sunulacak.










ALTIN LALE ULUSLARARASI YARIŞMASI

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    İstanbul Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde festivalin büyük ödülü olan Altın Lale Uluslararası Yarışma bölümünde 11 ülkeden 13 film yarışıyor.

İKSV'nin eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali'nin kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü, bu yıl da 
Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle destekleniyor. 

Reha Erdem başkanlığındaki Uluslararası Altın Lale jürisinde yönetmen Syllas Tzoumerkas, senarist ve yapımcı Katayoon Shahabi, sinema yazarı Boyd Van Hoeij ve yönetmen Gabe Klinger yer alıyor.


Altın Lale Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan filmler:

1. Bu Ülke Bizim / This is Our Land
 / Lucas Belvaux (Fransa-Belçika)
2. Benim Mutlu Ailem / My Happy Family / Nana Ekvtimishvili, Simon Gros (Gürcistan-Almanya-Fransa)
3. Duvarlar Arasında / In Between / Maysaloun Hamoud (İsrail)
4. Elleri Olmayan Kız / The Girl Without Hands / Sébastien Laudenbach (Fransa)
5. Cinsler / Weirdos / Bruce McDonald (Kanada)
6. Lady Macbeth / William Oldroyd (İngiltere)
7. Zer / Kazım Öz (Türkiye-Almanya)
8. Ornitolog / The Ornithologist / João Pedro Rodrigues (Portekiz-Fransa-Brezilya)
9. Manifesto / Julian Rosefeldt (Almanya-Avustralya)
10. 93 Yazı / Summer 1993 / Carla Simon (İspanya)
11. Ev / Home / Fien Troch (Belçika)
12. Kasting / Casting / Nicolas Wackerbarth (Almanya)
13. Hayvanlar / Animals / Greg Zglinski (İsviçre-Avusturya-Polonya)
ALTIN LALE ULUSLARARASI YARIŞMASI İstanbul Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde festivalin büyük ödülü olan Altın Lale Uluslararası Yarışma bölümünde 11 ülkeden 13 film yarışıyor. İKSV'nin eski yönetim kurulu başkanı ve İstanbul Film Festivali'nin kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle destekleniyor. Reha Erdem başkanlığındaki Uluslararası Altın Lale jürisinde yönetmen Syllas Tzoumerkas, senarist ve yapımcı Katayoon Shahabi, sinema yazarı Boyd Van Hoeij ve yönetmen Gabe Klinger yer alıyor. Altın Lale Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan filmler: 1. Bu Ülke Bizim / This is Our Land / Lucas Belvaux (Fransa-Belçika) 2. Benim Mutlu Ailem / My Happy Family / Nana Ekvtimishvili, Simon Gros (Gürcistan-Almanya-Fransa) 3. Duvarlar Arasında / In Between / Maysaloun Hamoud (İsrail) 4. Elleri Olmayan Kız / The Girl Without Hands / Sébastien Laudenbach (Fransa) 5. Cinsler / Weirdos / Bruce McDonald (Kanada) 6. Lady Macbeth / William Oldroyd (İngiltere) 7. Zer / Kazım Öz (Türkiye-Almanya) 8. Ornitolog / The Ornithologist / João Pedro Rodrigues (Portekiz-Fransa-Brezilya) 9. Manifesto / Julian Rosefeldt (Almanya-Avustralya) 10. 93 Yazı / Summer 1993 / Carla Simon (İspanya) 11. Ev / Home / Fien Troch (Belçika) 12. Kasting / Casting / Nicolas Wackerbarth (Almanya) 13. Hayvanlar / Animals / Greg Zglinski (İsviçre-Avusturya-Polonya)
SİNEMADA İNSAN HAKLARI: FACE AVRUPA KONSEYİ SİNEMA ÖDÜLÜ

                                    
                                    Avrupa Konseyi işbirliğiyle 11 yıldır dünyada sadece İstanbul Film Festivali'nde verilen FACE Avrupa Konseyi Sinemada İnsan Hakları Yarışması bu yıl da devam ediyor. FACE Ödülü, Avrupa Konseyi ve Eurimages fonunun da ortak destek olduğu 10.000 avro para ödülü ve bir heykelcikten oluşuyor. 

 FACE Jürisi'nde oyuncu ve yönetmen 
Derya Durmaz, Avrupa Konseyi Sözcü ve Basın Danışmanı Can Fişek, senarist ve yönetmen Jo Sol ve Eurimages fonu proje yöneticisi Susan Newman-Baudais yer alacak.

Sinemada İnsan Hakları yarışmasında yer alan filmler; 


1. Halep'in Son Adamları/ Last Men in Aleppo / Feras Fayyad, Steen Johannessen (Danimarka-Almanya)
2. Félicité / Alain Gomis (Fransa-Belçika-Senegal-Almanya-Lübnan)
 3. 
Kol Saati / Slava / Glory / Kristina Grozeva, Petar Valchanov (Bulgaristan-Yunanistan) 
 4. 
Ayrılık / Raftan / Parting / Navid Mahmoudi (Afganistan-İran) 
 5. 
Newton / Amit Masurkar (Hindistan) 
 6. 
Sürgün/ Exil / Exile / Rithy Panh (Fransa-Kamboçya) 
 7. 
Ben Senin Zencin Değilim / I Am Not Your Negro / Raoul Peck (ABD-Fransa-Belçika) 
 8. 
Amerika Meydanı / Plateia Amerikis / Amerika Square / Yannis Sakaridis (Yunanistan-Almanya-İngiltere) 
 9. 
Düğün / Noces / A Wedding / Stephan Streker (Belçika-Pakistan-Lüksemburg-Fransa) 
 10. 
Mavi Sessizlik / Blue Silence / Bülent Öztürk (Türkiye-Belçika)
SİNEMADA İNSAN HAKLARI: FACE AVRUPA KONSEYİ SİNEMA ÖDÜLÜ Avrupa Konseyi işbirliğiyle 11 yıldır dünyada sadece İstanbul Film Festivali'nde verilen FACE Avrupa Konseyi Sinemada İnsan Hakları Yarışması bu yıl da devam ediyor. FACE Ödülü, Avrupa Konseyi ve Eurimages fonunun da ortak destek olduğu 10.000 avro para ödülü ve bir heykelcikten oluşuyor. FACE Jürisi'nde oyuncu ve yönetmen Derya Durmaz, Avrupa Konseyi Sözcü ve Basın Danışmanı Can Fişek, senarist ve yönetmen Jo Sol ve Eurimages fonu proje yöneticisi Susan Newman-Baudais yer alacak. Sinemada İnsan Hakları yarışmasında yer alan filmler; 1. Halep'in Son Adamları/ Last Men in Aleppo / Feras Fayyad, Steen Johannessen (Danimarka-Almanya) 2. Félicité / Alain Gomis (Fransa-Belçika-Senegal-Almanya-Lübnan) 3. Kol Saati / Slava / Glory / Kristina Grozeva, Petar Valchanov (Bulgaristan-Yunanistan) 4. Ayrılık / Raftan / Parting / Navid Mahmoudi (Afganistan-İran) 5. Newton / Amit Masurkar (Hindistan) 6. Sürgün/ Exil / Exile / Rithy Panh (Fransa-Kamboçya) 7. Ben Senin Zencin Değilim / I Am Not Your Negro / Raoul Peck (ABD-Fransa-Belçika) 8. Amerika Meydanı / Plateia Amerikis / Amerika Square / Yannis Sakaridis (Yunanistan-Almanya-İngiltere) 9. Düğün / Noces / A Wedding / Stephan Streker (Belçika-Pakistan-Lüksemburg-Fransa) 10. Mavi Sessizlik / Blue Silence / Bülent Öztürk (Türkiye-Belçika)
ALTIN LALE ULUSAL YARIŞMA

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ulusal Yarışma'da Altın Lale Ödülü için, yapımı 2016-2017 sezonunda tamamlanan 12 film yarışacak. En İyi Film 150.000 TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu da 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. Bu yıl da Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yapımcısına 50.000 TL verilecek. Türk Tuborg A.Ş. ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 50.000 TL takdim edecek.

	
	 36. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, psikolojik gerilimden kara komedi ve kostümlü dram gibi geniş bir yelpazede sinema ve TV alanlarında çeşitli yapımlara imza atan 
	Yağmur Taylan ve Durul Taylan üstlenecek. Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi'nin diğer üyeleri ise oyuncu Nejat İşler, roman, öykü, tiyatro yazarı Sema Kaygusuz, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucu Çiçek Kahraman olacak.
	
	Altın Lale Ulusal Yarışma Bölümünde yer alan filmler;


	
	 1.Taş / Orhan Eskiköy


	 2. İşe Yarar Bir Şey / Pelin Esmer


	 3. Mahalle / Buğra Gülsoy, Serhat Teoman


	 4. Bütün Saadetler Mümkündür / Selman Kılıçaslan


	 5. Zer / Kazım Öz


	 6. Kaygı / Ceylan Özgün Özçelik


	 7. Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk


	 8. Sarı Sıcak / Fikret Reyhan


	 9. Murtaza / Özgür Sevimli


	 10. Martı / Erkan Tunç


	 11. Tereddüt / Yeşim Ustaoğlu


	12. Kırık Kalpler Bankası / Onur Ünlü
ALTIN LALE ULUSAL YARIŞMA Ulusal Yarışma'da Altın Lale Ödülü için, yapımı 2016-2017 sezonunda tamamlanan 12 film yarışacak. En İyi Film 150.000 TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu da 10.000'er TL ile ödüllendirilecek. Bu yıl da Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yapımcısına 50.000 TL verilecek. Türk Tuborg A.Ş. ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 50.000 TL takdim edecek. 36. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, psikolojik gerilimden kara komedi ve kostümlü dram gibi geniş bir yelpazede sinema ve TV alanlarında çeşitli yapımlara imza atan Yağmur Taylan ve Durul Taylan üstlenecek. Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi'nin diğer üyeleri ise oyuncu Nejat İşler, roman, öykü, tiyatro yazarı Sema Kaygusuz, görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucu Çiçek Kahraman olacak. Altın Lale Ulusal Yarışma Bölümünde yer alan filmler; 1.Taş / Orhan Eskiköy 2. İşe Yarar Bir Şey / Pelin Esmer 3. Mahalle / Buğra Gülsoy, Serhat Teoman 4. Bütün Saadetler Mümkündür / Selman Kılıçaslan 5. Zer / Kazım Öz 6. Kaygı / Ceylan Özgün Özçelik 7. Mavi Sessizlik / Bülent Öztürk 8. Sarı Sıcak / Fikret Reyhan 9. Murtaza / Özgür Sevimli 10. Martı / Erkan Tunç 11. Tereddüt / Yeşim Ustaoğlu 12. Kırık Kalpler Bankası / Onur Ünlü
SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ

                                    
                                    
                                    2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla 30.000 TL ödül verilecek.

 Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde senarist, yönetmen 
Ahu Öztürk, oyuncu Şebnem Bozoklu ve yapımcı Sinan Yabgu Ünal yer alacak.

	
	

Seyfi Teoman En İyi İlk Film için yarışacak filmler:

 1.Mahalle / Inside / Buğra Gülsoy, Serhat Teoman


 2. Bütün Saadetler Mümkündür / All Felicities Are Possible / Selman Kılıçaslan


 3. Kaygı / Inflame / Ceylan Özgün Özçelik


 4. Mavi Sessizlik / Blue Silence / Bülent Öztürk


 5. Sarı Sıcak / Yellow Heat / Fikret Reyhan


 6. Murtaza / Özgür Sevimli


 7. Martı / The Seagull / Erkan Tunç


 8. Paçi – Av Sanatı / Elçin Elgür


 9. Damat Koğuşu / İlker Savaşkurt


 10. Göçebe / Emir Mavitan


 11. Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı / Burak Serbest


 12. Orhan Pamuğa Söylemeyin…. / Rıza Sönmez


 13. Eşik / Erkan Tahhuşoğlu, Ayhan Salar
SEYFİ TEOMAN EN İYİ İLK FİLM ÖDÜLÜ 2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla 30.000 TL ödül verilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisinde senarist, yönetmen Ahu Öztürk, oyuncu Şebnem Bozoklu ve yapımcı Sinan Yabgu Ünal yer alacak. Seyfi Teoman En İyi İlk Film için yarışacak filmler: 1.Mahalle / Inside / Buğra Gülsoy, Serhat Teoman 2. Bütün Saadetler Mümkündür / All Felicities Are Possible / Selman Kılıçaslan 3. Kaygı / Inflame / Ceylan Özgün Özçelik 4. Mavi Sessizlik / Blue Silence / Bülent Öztürk 5. Sarı Sıcak / Yellow Heat / Fikret Reyhan 6. Murtaza / Özgür Sevimli 7. Martı / The Seagull / Erkan Tunç 8. Paçi – Av Sanatı / Elçin Elgür 9. Damat Koğuşu / İlker Savaşkurt 10. Göçebe / Emir Mavitan 11. Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı / Burak Serbest 12. Orhan Pamuğa Söylemeyin…. / Rıza Sönmez 13. Eşik / Erkan Tahhuşoğlu, Ayhan Salar
Festival Sohbetleri: 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Ian McKellen

7 Nisan Cuma, 16.00, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu
Festival Sohbetleri: Ian McKellen 7 Nisan Cuma, 16.00, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yağmur Taylan & Durul Taylan

12 Nisan Çarşamba, 16.00, Salon İKSV
Yağmur Taylan & Durul Taylan 12 Nisan Çarşamba, 16.00, Salon İKSV

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Vincent Dieutre–Yalnızlık Alıştırmaları

13 Nisan Perşembe, 17.00, Pera Müzesi Oditoryumu
Vincent Dieutre–Yalnızlık Alıştırmaları 13 Nisan Perşembe, 17.00, Pera Müzesi Oditoryumu
Sinema Onur Ödülleri:

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sinema Onur Ödülü - Barış Pirhasan (yönetmen)
Sinema Onur Ödülleri: Sinema Onur Ödülü - Barış Pirhasan (yönetmen)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sinema Onur Ödülü - Çetin Tunca (görüntü yönetmeni)
Sinema Onur Ödülü - Çetin Tunca (görüntü yönetmeni)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sinema Onur Ödülü - Macit Koper (oyuncu)
Sinema Onur Ödülü - Macit Koper (oyuncu)

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Sinema Onur Ödülü - Selma Güneri (oyuncu)
Sinema Onur Ödülü - Selma Güneri (oyuncu)

                                    Sinema Emek Ödülü-Mithat Alam
Sinema Emek Ödülü-Mithat Alam
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >